League of Meta # 4 | Corki Mid

Ο Yordle πήρε… το αεροπλάνο του και εμφανίζεται πιο συχνά στο Mid πλέον!

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο Yordle πήρε… το αεροπλάνο του και εμφανίζεται πιο συχνά στο Mid πλέον!

Ήρθε το καταδρομικό! Μετά από ένα διάστημα αφάνειας, ο Corki επιστρέφει με φόρα στο meta, τόσο στην επαγγελματική σκηνή, όσο και στο SoloQ. Ας δούμε λοιπόν τι τον κάνει ισχυρό και γιατί αποτελεί μια από τις ισχυρότερες επιλογές στο Mid αυτή τη στιγμή.

Μα δεν είναι ο Corki ADC; Τι κάνει στο Mid lane;

Με το ADC Update που έγινε στις αρχές της σεζόν 2016, ο Corki μεταλλάχθηκε από ένα καθαρόαιμο ADC σε μια μορφή υβριδίου – και AD και AP – που μπορεί να κάνει αυτός πρώτος engage (χάρης στο Package). Η πιο σημαντική αλλαγή έγινε στην Passive του, όπου από τότε ισχύει ότι μέρος του Attack Damage από τα basic attacks του μετατρέπεται σε Magic Damage. Έτσι, εκτός από το ήδη υπάρχον AP στα Abilities του, δόθηκε στον Corki ένας επιπλέον λόγος να δοκιμαστεί (ξανά) σαν Hybrid Carry.

Παρόλο που για αρκετό καιρό ήταν… άφαντος, η έναρξη της επαγγελματικής σεζόν τον έφερε και πάλι στο παρασκήνιο. Οι pros αναγνώρισαν τη δυνατότητα να έχουν ένα δεύτερο ADC στο team comp τους, χωρίς να χαραμίσουν ένα Magic Damage source που είναι ύψιστης σημασίας σε υψηλό επίπεδο. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να έχουν «κάτι σαν» Poke/Control Mage, αλλά με συνεχές DPS (Damage per second) όπως τα άλλα ADC. Και πώς το καταφέρνει αυτό; Πολύ δυνατά basic attacks, δυνατό Hybrid burst, mobility, μεγάλο utility με το Package, απίστευτα καλό synergy με συγκεκριμένα αντικείμενα. Στοιχεία ικανά να τον κάνουν επιτυχή σε Solo lane όπως το Mid.

Πώς παίζεται το Corki Mid

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι είμαστε (και όχι, δεν αναφερόμαστε στην ύπαρξή μας). Ο Corki παραμένει ένα ADC, με τις γνωστές απαιτήσεις (kiting, positioning), παρόλο που έχει ένα τρόπο διαφυγής (W, Package W). Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα Abilities, όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι Mage/Assassins, γιατί το συνηθισμένο build απαιτεί basic attacks ενδιάμεσα (κυρίως για το Sheen proc). Τα καλύτερα items για τον Corki Mid είναι κατά σειρά Trinity Force, Hextech Gunblade, Infinity Edge, Rapidfire Cannon, Void Staff. Προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει να αλλάζουμε το build μας ανάλογα με το τι αντιμετωπίζουμε και πώς πάει ένα match (π.χ άλλο ένα καλό item είναι το Maw of Malmortius).

Για το lane phase, χρειάζεται καλή διαχείριση του farming στην αρχή, αφού τη μέγιστη δύναμή του τη φτάνει με την ολοκλήρωση του Trinity Force. Στη συνέχεια, και κυρίως όταν το Package είναι έτοιμο στη βάση, συνίσταται roaming και objective control μαζί με τους συμπαίκτες μας. Και όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, στο mid game ο Corki έχει από τα καλύτερα ADC powerspikes στο παιχνίδι, οπότε και είναι η στιγμή να αποδείξετε ότι… κατέχετε πτυχίο πιλότου! Στο late game, κυρίως αν είμαστε μπροστά, είναι σχεδόν… άδικο το πόσο damage μπορεί να κάνει ο Corki. Πάντα όμως γνωρίζοντας τις δυνατότητες μας και τα όριά μας. Λογικά αυτό το γνωρίζει ο Bjergsen, όπως βλέπουμε στο παρακάτω video.

Περισσότερες πληροφορίες  και στατιστικά μπορούν να παρθούν βλέποντας τη σελίδα του Corki Mid στο OP.GG

Πώς αντιμετωπίζουμε το Corki Mid;

Σίγουρα δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στα nerfs που μπορεί να κάνει η Riot πάνω του, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τον Corki στο Mid, με κοινό γνώμονα ένα παράγοντα: το range. Αυτό γιατί, όπως είπαμε, η φύση του Corki είναι «πολύ damage σε ένα περιορισμένο range» (εκτός από του πυραύλους της R), προπαντός στο lane phase. Άρα, οτιδήποτε έχει τη δυνατότητα να κάνει harass πάνω του, μένοντας μακρυά, έχει εύκολα το πάνω χέρι. Γι’ αυτό και προτείνονται picks όπως Lux, Xerath, Syndra, Ziggs.

Ολοκληρώνοντας, για ένα meta που βλέπει στη φόρα οτιδήποτε έχει Lethality, ο Corki αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή, που για κάποιο περίεργο λόγο έχει το ίδιο burst ενός Mage, τα basic attacks ενός ADC και το playmaking potential ενός Assassin.

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends