Kingdom Hearts 2.8: Final Chapter Prologue | Review

Μια ανάσα πριν το Kingdom Hearts 3, αλλά η αναμονή γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ

Platform
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Μια ανάσα πριν το Kingdom Hearts 3, αλλά η αναμονή γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ

kingdom hearts

Πάνε χρόνια τώρα που οι οπαδοί της σειράς Kingdom Hearts περιμένουν για το τρίτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα από το 2005, που κυκλοφόρησε το Kingdom Hearts 2. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η μόνη επαφή που είχαμε με τη σειρά, ήταν μέσα από κάποια παιχνίδια σε φορητές συσκευές. Ανάμεσά τους είδαμε ίσως τα καλύτερα παιχνίδια στο franchise, αλλά και τα χειρότερα. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επιστροφή σε οικιακή κονσόλα, με τα Kingdom Hearts 1.5 και 2.5 που στην ουσία ήταν remaster όσων έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Έτσι φτάνουμε σε μια ακόμα νέα συλλογή, με το Kingdom Hearts 2.8: Final Chapter Prologue.

Πρώτο στη λίστα βρίσκεται το Kingdom Hearts: Dream Drop Distance, το οποίο είχε κυκλοφορήσει για Nintendo 3DS και διαδραματίζεται μετά το Re:Coded. Πολλοί από τους μηχανισμούς του ήταν παρόμοιοι με αυτούς του Birth by Sleep, αλλά είχε πολλά νέα πράγματα να προσφέρει. Μάλιστα, αρκετές λειτουργίες ήταν φτιαγμένες για να δουλεύουν πάνω στην οθόνη αφής, οπότε η μετάβαση σε οικιακή κονσόλα, χωρίς τέτοια gimmicks, μας έκανε να αναρωτιόμαστε. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αποτελεί το πιο fast paced Kingdom Hearts και η μετάβαση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο το κολακεύει αρκετά.

Με τον ερχομό του Xehanort να βρίσκεται προ των πυλών, ο Yen Sid βάζει τον Sora και τον Riku να πάρουν μέρος στη δοκιμασία Mark of Mastery, ώστε να γίνουν Keyblade Masters. Για τη δοκιμασία θα πρέπει να επισκεφτούν κόσμους που επανήλθαν μετά από το πρώτο Kingdom Hearts, αλλά παρέμειναν αποκομμένοι ή καλύτερα «κοιμισμένοι», μακριά από τους υπόλοιπους. Στόχος τους είναι να βρουν τα μυστικά εφτά Keyholes και να επαναφέρουν τους κόσμους αυτούς. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, αφού ένα αγόρι με λευκά μαλλιά θα σταθεί στο δρόμο τους, μαζί με κάποιους «γνωστούς» των δύο πρωταγωνιστών.

Η ιστορία κυλάει παράλληλα για τους δύο χαρακτήρες και τα γεγονότα στους κόσμους που επισκέπτονται είναι διαφορετικά. Γενικά, η ιστορία της σειράς Kingdom Hearts δεν είναι κάτι εύκολα κατανοητό και πολλοί έπρεπε να διαβάσουν λίγο παραπάνω, ώστε να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Έτσι και εδώ, ανάμεσα στις ιστορίες από τους κόσμους που περνάνε ο Sora και ο Riku, υπάρχουν cutscenes, που δεν βγάζουν πάντα νόημα. Με λίγα λόγια το DDD αποτελεί το παιχνίδι της σειράς με την πιο ακαταλαβίστικη πλοκή που έχουμε δει, κάτι που φαίνεται κυρίως στο τέλος, μπλέκοντας πολλά πράγματα μαζί.

Μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν κάποια optional cutscenes, που καλύπτουν κομμάτια του backstory κάθε κόσμου και φυσικά στο σύμπαν του Kingdom Hearts, με πολλά από αυτά να αποτελούν αυτό που αναφέραμε προηγουμένως. Επίσης, θα βρείτε κείμενα, που αφηγούνται περιληπτικά την πλοκή των προηγούμενων παιχνιδιών. Μέσα σε αυτά θα βρείτε απλά τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας, χωρίς τις επισκέψεις στους λιγότερο σημαντικούς Disney κόσμους.

Το DDD περιλαμβάνει μια σειρά από ολοκαίνουργιους κόσμους, που δεν έχουμε δει σε άλλο παιχνίδι της σειράς, με εξαίρεση βέβαια την Traverse Town. Ακόμα και αυτή όμως περιλαμβάνει πολλά νέα μέρη. Επίσης, μπορεί οι δύο πρωταγωνιστές να μην έχουν αποκλειστικούς κόσμους, αλλά σε όλους θα δείτε, πως περνάνε από διαφορετικά μέρη. Με αυτό εννοούμε πως υπάρχουν απλά διαφορετικά sections ή τελείως διαφορετικές εκδόσεις του κάθε κόσμου.

Όσο για τους χαρακτήρες, θα συναντήσετε πολλούς από αυτούς που γνωρίσαμε στις παιδικές ταινίες της Disney, αλλά και πολλούς από το σύμπαν του Kingdom Hearts, που έχουν τη χαρακτηριστική πινελιά της Square Enix. To voice acting είναι ικανοποιητικό με πολύ καλό lip-sync. Το μόνο παράπονο βρίσκεται στη φωνή του Sora και συγκεκριμένα στην παιδική μορφή που έχει κατά την παραμονή του στο Dream World. Το πρόβλημα είναι πως η φωνή του είναι εφήβου και σίγουρα θα κακοφανεί σε όσους θυμούνται το πρώτο Kingdom Hearts.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.