Call of Duty: Infinite Warfare | Review

Το Call of Duty ταξιδεύει στο διάστημα και είναι πιο “μοντέρνο” από ποτέ

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Στον τομέα των όπλων έχουμε μεγάλη ποικιλία και  χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πέρα από τα όπλα με κανονικές σφαίρες, υπάρχουν όπλα που χρησιμοποιούν energy και χρησιμεύουν κυρίως σε ρομποτικούς εχθρούς. Μαζί με αυτά, υπάρχουν και πιο βαριά όπλα που είναι ιδανικά σε μεγάλους αριθμούς εχθρών και κάποιους πιο ανθεκτικούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τα δύο πρώτα. Για όλα μπορείτε να πάρετε σφαίρες από κάτω, μέσα από αντίστοιχα όπλα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να γεμίσετε τα όπλα σας μέσα από ammo boxes, με εξαίρεση να αποτελούν τα βαριά.

Το loadout είναι κάτι που απασχολούσε κυρίως το multiplayer κομμάτι. Αυτή τη φορά παίζει σημαντικό ρόλο και στο Single Player, αφού πριν από μια αποστολή μπορείτε να επιλέξετε τι θα πάρετε μαζί σας. Το θέμα είναι ότι για να μπορέσετε να πάρετε κάτι μαζί σας, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε σκανάροντάς το, απλά παίρνοντάς το από κάτω. Εσείς μπορείτε μετά να τα εξοπλίσετε με διάφορα gadgets, όπως καλύτερα σκόπευτρα, κάνες και λαβές. Κάποια από αυτά μάλιστα, μπορούν να έχουν και δεύτερη λειτουργία, όπως grenade launcher και shotgun.

Τελειώνοντας με τον εξοπλισμό, διαθέτετε Lethal και Tactical Tools, τα οποία είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους. Στα πρώτα εντάσσονται οι κλασσικές χειροβομβίδες, gravity bombs που στέλνουν όποιον είναι στην περιοχή στον αέρα, και ηλεκτρικές χειροβομβίδες, που κάνουν τεράστια ζημιά, ειδικά σε μηχανές. Από την άλλη τα Tactical είναι για συγκεκριμένες καταστάσεις και περιλαμβάνουν drones, hacks, smart cover και μικρά ρομποτάκια που πηγαίνουν πάνω στους εχθρούς και εκρήγνυνται.

Κάτι τελείως καινούργιο για τη σειρά CoD είναι οι αερομαχίες στο διάστημα. Με το διαστημόπλοιό σας, Jackal, μπορείτε να πάρετε μέρος σε τέτοιες μάχες και έχετε στη διάθεσή σας ένα αξιοσέβαστο οπλοστάσιο. Ο χειρισμός είναι πολύ απλός, αφού το steering γίνεται πρακτικά με την κίνηση της κάμερας και είναι αρκετά εύκολο να αποφύγετε τα διάφορα εμπόδια. Ταυτόχρονα, με απλό hovering αριστερά και δεξιά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα εχθρικά πυρά, ενώ σε περίπτωση πυραύλων που έχουν κλειδώσει πάνω σας, μπορείτε να πετάξετε φωτοβολίδες, ώστε να τις αποκρούσετε. Όπως και στις μάχες στο έδαφος, έτσι και το Jackal έχει regenerative health.

Το Jackal διαθέτει τρία διαφορετικά όπλα, όπου τα δύο είναι machine και laser guns, τα οποία μετά από αρκετή χρήση θα πρέπει να περιμένετε να κρυώσουν για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Μαζί με το lock-on σύστημα, μπορείτε να κυνηγάτε έναν απλό εχθρό, ενώ φαίνεται και πού ακριβώς πρέπει να πυροβολήσετε για να το πετύχετε. Επιπλέον, υπάρχουν μεγαλύτερα σκάφη που πρέπει να τα καταστρέψετε σταδιακά. Τέλος, έχετε έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων, που όταν τελειώσουν μπορείτε να αναπληρώσετε με ένα supply drop.

Μια νέα προσθήκη είναι τα διάφορα side quests που μπορείτε να κάνετε ανάμεσα στις κεντρικές αποστολές. Αυτά μπορούν να είναι απλά infiltrations ή αερομαχίες, που διαρκούν αρκετά αισθητά από τα κανονικά. Το θέμα με αυτά είναι πως αξίζει να ασχοληθείτε, γιατί εκτός από την περισσότερη ώρα που δίνουν στο παιχνίδι, παίρνετε και μερικά πολύ καλά rewards. Ανάμεσα τους υπάρχουν αναβαθμίσεις για τον χαρακτήρα, που δίνουν περισσότερη ζωή και δυνατότερα melee attacks, ενώ κάποια άλλα δίνουν καλύτερα όπλα για το Jackal.

Φεύγοντας τελείως από το Campaign, ένα από τα πιο αγαπημένα modes σε competitive, αλλά και πιο χαλαρό επίπεδο είναι το multiplayer. Όπως και στο single, κυριαρχεί ένα fast paced gamestyle, που απαιτεί από τον παίκτη να βρίσκεται διαρκώς εν κινήσει, αν και όταν κάποιος παραμένει σε ένα σημείο περιμένοντας, φαίνεται να δουλεύει επίσης. Κινήσεις όπως wall running και sliding, υιοθετούνται από το single player, αν και υπάρχουν μερικές νέες επιλογές.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Call Of Duty: Infinite Warfare

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.