Call of Duty: Infinite Warfare | Review

Το Call of Duty ταξιδεύει στο διάστημα και είναι πιο “μοντέρνο” από ποτέ

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Το Call of Duty ταξιδεύει στο διάστημα και είναι πιο “μοντέρνο” από ποτέ

call

Όπως κάθε χρόνο, η Activision κυκλοφόρησε ένα νέο Call of Duty, αλλά αυτή τη φορά λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Σε αντίθεση με αυτά που αφορούσαν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τα Modern Warfare, η Infinity Ward δημιούργησε έναν φουτουριστικό τίτλο, που ξεπερνάει ακόμα και τη χρονολογία του Advanced Warfare. Ο λόγος για το Call of Duty: Infinite Warfare, που μεταφέρει τις μάχες εκτός γης, δηλαδή στο διάστημα και άλλους πλανήτες. Βλέπουμε για ακόμα μια φορά τον τίτλο να χωρίζεται σε τρία μέρη, δηλαδή, campaign, multiplayer και zombies, αν και το τελευταίο ξεφεύγει κατά πολύ από το όλο concept.

Στο μακρινό μέλλον, οι πρώτες ύλες της γης έχουν εξαντληθεί, αναγκάζοντας την ανθρωπότητα να δημιουργήσει αποικίες σε άλλους πλανήτες. Όλα τα έθνη έχουν ενωθεί, δημιουργώντας την πολιτική οργάνωση United Nations Space Alliance (UNSA), η οποία είναι υπεύθυνη για θέματα όπως αγοραπωλησίες, ταξίδια και ιδιοκτησία γης. Οι αποικίες που αναφέραμε πριν τραβούν την προσοχή διαφόρων στρατιωτικών οργανώσεων, με το UNSA να προστατεύεται από αυτές μέσω του Solar Associated Treaty Organization (SATO). Ωστόσο, μια νέα εχθρική φατρία εμφανίζεται, γνωστή ως Settlement Defense Front (SDF) και κηρύσσει πόλεμο εναντίων του UNSA.

Ειδικές δυνάμεις του UNSA εισχωρούν σε μια εγκατάσταση με όπλα, ώστε να ερευνήσουν μια επίθεση του SDF και να ανακτήσουν το πρωτότυπο ενός όπλου. Η επιχείρηση δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα εκτελέστηκε από  έναν διοικητή του SDF με το όνομα Salen Kotch. Αυτός σε πολλούς θα φανεί γνωστή φυσιογνωμία, αφού στην πραγματικότητα είναι ο Kit Harington, γνωστός για το ρόλο του ως Jon Snow από το Game of Thrones. Πίσω στη γη o πρωταγωνιστής, Reyes, προειδοποιεί τον Admiral Raines ότι η επίθεση του SDF είναι μια κήρυξη πολέμου. Εκείνη την ώρα στην Geneva, πραγματοποιείται μια παρέλαση του στρατού, όπου οι δυνάμεις του SDF εισβάλουν και σπέρνουν τον πανικό.

Γενικά το όλο σκηνικό του Infinite Warfare θυμίζει αρκετά Halo. Οι μάχες σε διαφορετικούς πλανήτες δεν είναι κάτι που ζούμε για πρώτη φορά, αλλά είναι αρκετά «κοντά» στην πραγματικότητα, αφού πραγματοποιούνται στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Με την ίδια λογική, ο χάρτης του θυμίζει πολύ Mass  Effect 2 και το κερασάκι στην τούρτα, που είναι οι διαστημικές αερομαχίες, μοιάζει με Colony Wars. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, είναι ιδανικός για ένα sci-fi παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που το campaign είναι το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού.

Όπως είπαμε και πριν έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τους ηθοποιούς, ειδικά με τη συμμετοχή του Kit Harrington, που στο ρόλο του κακού έδωσε μια πολύ καλή ερμηνεία. Ταυτόχρονα, η guest εμφάνιση του πρωταθλητή UFC Connor McGregor, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μπορούμε να πούμε με ευκολία ότι ο ρόλος του κακού του πάει πολύ. Γυρνώντας πάλι στο voice acting, οι ηθοποιοί έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά με τα συναισθήματα των χαρακτήρων,  ειδικά όταν προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταθλιπτική  κατάσταση του πολέμου, όπου φίλοι χάνουν τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.

Τα Call of Duty πάντα ήταν γνωστά για το fast paced gameplay και το Infinite Warfare δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως, διαθέτει μηχανισμούς double jump, wall running και sliding, που το κάνουν ακόμα πιο γρήγορο. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία, «τρέχοντας» σε 60 fps. Ο κεντρικός στόχος του παιχνιδιού δεν είναι να προσφέρει ένα challenge, αλλά μια ευχάριστη εμπειρία.  Αν κρίνουμε μάλιστα και από τη δυσκολία, δεν θα συναντήσετε ποτέ κάποια μεγάλη πρόκληση, ακόμα και αν παίζετε στο Hardened.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Call Of Duty: Infinite Warfare

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.