Μεγάλες αλλαγές στο EU LCS | Get ready fans!

Οι αλλαγές που φέρνει η Riot και τι θα δούμε στο EULCS το 2017.

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι αλλαγές που φέρνει η Riot και τι θα δούμε στο EU LCS το 2017

Πάνε πλέον 2 μήνες από το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και οι fans του LoLeSport δεν βλέπουν την ώρα να ξεκινήσει και πάλι η επαγγελματική σεζόν του αγαπημένου μας παιχνιδιού. Εξάλλου, για ορεκτικό είχαμε τις πολλές αλλαγές στα roster των ομάδων, το ξεκίνημα του LCG στην Ελλάδα, και πιο πρόσφατα τις φήμες για εκπλήξεις που έπονται (ο Παναθηναϊκός στο LoL – δείτε στο άρθρο μας εδώ). Για το κύριο πιάτο, φυσικά το League of Legends Championship Series, η Riot ετοίμασε πολλές αλλαγές, που επηρεάζουν κυρίως το European LCS. Έτσι, με τη νέα σεζόν τα Splits στην Ευρώπη θα περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα και νέες ώρες προβολής των αγώνων. Αναλυτικότερα παρακάτω.

EU LCS 2017 FORMAT

Η Riot για τη σεζόν 2016 διέκοψε το Bo1, που υπήρχε προηγουμένως και εισήγαγε το Bo2 στο EULCS (Bo3 στο NALCS ήδη από φέτος). Προσπάθησε να κάνει πιο «στρατηγικό» το πρωτάθλημα, και εν μέρει τα κατάφερε. Αλλά δεν έφτανε. Συμβουλεύτηκε τις απόψεις των παικτών και των fans, και ανέλυσε δεδομένα που, παρόλο που έδειχναν ότι το format στάθηκε καλά στις απαιτήσεις, ήταν επίσης λογικό το συμπέρασμα ότι αν ένα series τελείωνε 1 – 1, αυτό δεν πρόσφερε τον ανάλογο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον που θα υπήρχε σε περίπτωση νίκης μιας ομάδας. Εκτός αυτών, το διπλάσιο σε μέγεθος χρόνου πρόγραμμα ανάγκασε το διαχωρισμό σε δύο ταυτόχρονα streaming αγώνων, που έδινε την αίσθηση μιας μη ολοκληρωμένης εμπειρίας για τους θεατές. Μην το συζητάμε για τις ομάδες και τους παίκτες που ήθελαν κάτι διαφορετικό. Γενικά λοιπόν, εκτός από αλλαγές στους κανόνες, στα έπαθλα και στις πληρωμές, αποφάσισαν να στραφούν στο Bo3, να εισάγουν 2 group των 5 ομάδων και να επαναφέρουν το μονό streaming.

Κανονική διάρκεια της σεζόν – Format

Το Split θα διαχωριστεί σε 3 μέρη και θα περιλαμβάνει διαγωνισμό των ομάδων σε 2 χωριστά groups. Τις πρώτες 3 εβδομάδες κάθε group θα παίξει χωριστά, με τις ομάδες να παίζουν όλες μεταξύ τους σε σύστημα Bo3. Στις εβδομάδες 4-7 θα υπάρχουν αγώνες μεταξύ των ομάδων των απέναντι ομίλων πάλι με Bo3, ενώ στις υπόλοιπες εβδομάδες (8-10) θα είναι όπως στις πρώτες 3, με το ίδιο σύστημα πάντα. Ουσιαστικά, οι ομάδες του ενός ομίλου θα παίξουν όλες μεταξύ τους δύο φορές, και από μια φορά με τις ομάδες του άλλου ομίλου

Draft

Στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει ο σχεδιασμός των δύο groups.  Για αρχή με το Spring Split 2017, οι G2 eSports και H2K Gaming που μαζέψανε τα περισσότερα Championship Points τη σεζόν που μας πέρασε, θα είναι επικεφαλής των 2 ομίλων αντίστοιχα. Στη συνέχεια, το πώς θα τοποθετηθούν οι ομάδες θα εξαρτάται…από τις ίδιες ομάδες! Ναι, γιατί σαν ένα άλλο Nemesis Draft (το fun mode στο LoL όπου επιλέγεις τα champions για τον αντίπαλο) η ομάδα που θα επιλέγεται προηγουμένως θα επιλέγει ποια ομάδα θα παίξει στον άλλο όμιλο. Η διαδικασία φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Play Offs

Όπως και πέρσι, μετά την κανονική διάρκεια το EULCS θα μεταβεί στα Play Offs, όπου θα μπορέσουν να πάνε οι ομάδες που τα πήγαν καλύτερα στους ομίλους. Οι πρώτες των ομίλων θα περιμένουν στα ημιτελικά να μάθουν τους αντιπάλους τους, που θα προκύψουν από τα αντίστοιχα προημιτελικά και κλασσικά θα έχει μικρό και μεγάλο τελικό.

Προβιβασμός/Υποβιβασμός

Υπάρχουν ελαφριές αλλαγές και στο σύστημα προβιβασμού και υποβιβασμού των ομάδων, ώστε να υπάρχει σταθερότητα για τις ομάδες του LCS, αλλά και να δίνεται η ευκαιρία για ομάδες με βλέψεις από το Challenger Series να φτάσουν τα «μεγάλα σαλόνια». Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι δύο καλύτερες του CS και οι δύο χειρότερες του LCS θα κοντραριστούν για 2 θέσεις.

Streaming

Το πλούσιο μενού που θα μας προσφέρει το νέο LCS θα περιλαμβάνει προβολές των αγώνων από την Πέμπτη κάθε εβδομάδας μέχρι το Σάββατο (και μερικές φορές και Κυριακή!). Αναλυτικότερα το πρόγραμμα, οι ώρες των αγώνων και όλα τα υπόλοιπα θα αναρτηθούν εγκαίρως στην επίσημη ιστοσελίδα lolesports.com.

Έτοιμοι λοιπόν; Από τις 19 Ιανουαρίου 2017 το LCS ξεκινάει και πάλι! Ο ενθουσιασμός, η χαρά, η λύπη, οι προσδοκίες, οι απογοητεύσεις και οι επιτυχίες στο πιο υψηλό επίπεδο League of Legends, όλα αυτά επιστρέφουν στις οθόνες μας. Ως fans ας απολαύσουμε αυτό που θα μας προσφέρει η Riot, με ελπίδα ότι με τη στήριξή μας και τη δικιά τους προσπάθεια για όλο και καλύτερο προϊόν θα εκτοξεύσει το πρωταθλητισμό στα esports ακόμα πιο μακρυά, στο μέλλον.

Stay tuned!

Πηγή: lolesports website

Περισσότερα νέα για το League of Legends