Παναθηναϊκός στα esports: Γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;

Ο Παναθηναϊκός είναι και επίσημα ενεργός στον τομέα των esports και αυτό δίνει πολύ τροφή για σκέψη αλλά και δράση

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο Παναθηναϊκός είναι και επίσημα ενεργός στον τομέα των esports και αυτό δίνει πολύ τροφή για σκέψη αλλά και δράση

Τα τελευταία δύο 24ωρα «χύθηκε» αρκετό – διαδικτυακό – μελάνι, γύρω από το θέμα της δημιουργίας τομέα esports, υπό τη σκέπη του συλλόγου, του Παναθηναϊκού (Ερασιτέχνης). Η πολιορκία από φήμες λύθηκε σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης των εργασιών του τομέα, από την επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο βήμα, που τοποθετεί τον Παναθηναϊκό σε ένα – κλειστό προς το παρόν – club – κυρίως εγγενώς – ποδοσφαιρικών συλλόγων, που τολμούν να αγγίξουν το νέο αυτό κερδοφόρο πεδίο του επαγγελματικού ηλεκτρονικού αθλητισμού.

esports

ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Ακούστηκαν πολλά και θα ακουστούν ακόμα περισσότερα, μέχρι και την ανακοίνωση του ολοκληρωμένου roster στο League of Legends (πιθανότερα μέσα στο Γενάρη), αλλά και τις πιθανές μονάδες που θα αποτελούν τους «πράσινους» διεκδικητές των μελλοντικών τίτλων σε solo games, όπως το Pro Evolution Soccer αλλά και το – αντίπαλο δέος – το FIFA και άλλα.

Το πιο σίγουρο είναι ότι πολύ θα ήθελαν να φορέσουν την φανέλα με το «τριφύλλι», δεδομένης της ιστορίας του συλλόγου αλλά και της αύξησης της προσωπικής αξίας (personal value) που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να προσφέρει, από άποψη προβολής.

Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους διάφορα ονόματα, κυρίως Free Agents της ελληνικής σκηνής. Αν υπολογίσει κανείς και την ανοιχτή μεταγραφική περίοδο που «τρέχει» στο League of Legends Greek Championship, αυτός ο κατάλογος αυξάνει ραγδαία τον αριθμό του.

Μερικά εξ αυτών είναι εν ενεργεία παίκτες διαφόρων ομάδων που λογίζονται στο κορυφαίο – ελληνικό – επίπεδο, αλλά και παίκτες που το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν βρίσκουν τους εαυτούς τους σε κάποιο συγκεκριμένο roster.

ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΒΩΜΒΑ ΜΑΙΓΑΤΩΝΟΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ! ΔΙΑΔΩCΤΑΙ!!1!1!!1!!!11!!!!

Forg1ven247 paylaştı: 29 Aralık 2016 Perşembe

Πέρα από την χιουμοριστική αντιμετώπιση των πραγμάτων, ένα ερώτημα για πολλούς θα μπορούσε να είναι και η ίδια η τύχη του Free Agent FORG1VEN, καθώς δεν έχει αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια, και σίγουρα θα αποτελούσε ένα πολύ ισχυρό χαρτί στα χέρια κάποιας ελληνικής ομάδας, ειδικότερα με βλέψεις για Challenger Series.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ «ΤΑΜΕΙΟ»

Η χρονική συγκυρία που επιλέγει ο σύλλογος να πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση, δεν είναι διόλου τυχαία αν το «φιλοσοφήσει» κανείς πιο διεξοδικά. Το τελευταίο διάστημα η άνοδος την οποία απολαμβάνει η esports σκηνή στην Ελλάδα είναι αισθητά μεγαλύτερη από παλιότερες χρονιές, έχοντας ως βασικό γνώμονα το League of Legends.

Με τα prize pools να μεγαλώνουν από το ένα πρωτάθλημα στο επόμενο, αλλά και την οργανωτικότητα που τα συνοδεύει να έχει μαθηματική εξέλιξη, ορίζεται πλέον ως μια περίοδος αισθητής άνθησης, που με τον κατάλληλο «ζήλο» μπορεί να απογειωθεί.

Το …«ταμείο» που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός, παρά το ρίσκο μιας τέτοιας επένδυσης σε καιρό κρίσης, θα μπορούσε να είναι μοναχά θετικό, αν φέρουμε στο μυαλό μας και το παράδειγμα της γερμανικής Schalke FC.

Παρά το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκε το brand name Schalke, μετά το σκάνδαλο γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κατάφερε να επανέλθει με το άνοιγμα που πραγματοποίησε στα esports αλλά και την παρουσία της ομάδας της σε επίπεδο EU LCS. Η ομάδα μπορεί να μην πρωταγωνιστούσε στα πρωτοκλασάτα ευρωπαϊκά League of Legends «σαλόνια», ωστόσο, ο οργανισμός αποκόμισε αισθητά κέρδη και ήδη ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, με στόχο πάντα την εδραίωση στη μεγάλη κατηγορία του EU LCS.

Ένας Παναθηναϊκός με παρόμοιες βλέψεις αλλά και νοοτροπία λοιπόν, μοναχά ανοδικούς δείκτες μπορεί να «βρει μπροστά του» το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

Πέραν όμως από το προσωπικό – σε επίπεδο συλλόγου – όφελος, πολλοί εύχονται και ευελπιστούν ένα παρόμοιου είδους άνοιγμα να ξεκινήσει και από άλλες ομάδες.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει την απαιτούμενη …«απογείωση» που αναζητά τον τελευταίο χρόνο η ελληνική esports σκηνή, καθώς θέλει να συμβαδίσει με την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα που φαίνεται να απολαμβάνουν τα competitive multiplayer παιχνίδια, όπως τα League of Legends, DOTA 2 αλλά και Overwatch.

Εν κατακλείδι, και θα ήταν κρίμα να το παραλείψουμε, αυτή η κίνηση έρχεται λίγο μετά – σε χρονικό επίπεδο – από την τιτάνια επιτυχία της AD FINEM, στα μεγάλα «σαλόνια» της Βοστώνης. Την επιτυχία του πρώτου ελληνικού οργανισμού σε διεθνή τουρνουά με παγκόσμια κάλυψη. Αλλά και σε ατομικό επίπεδο την πρώτη συμμετοχή Έλληνα (Κωνσταντίνος Τζωρτζίου – FORG1VEN) με την φανέλα των H2K στην τελική φάση του World Championship του League of Legends.

Περισσότερα νέα για το League of Legends