Η Nintendo σχεδιάζει την κυκλοφορία τουλάχιστον 3 τίτλων για κινητά κάθε χρόνο

η Nintendo σε πρόσφατη συνέντευξή της με την ιαπωνική Kyoto NP, δήλωσε πως

Platforms
 
Developer
 

Το Super Mario Run ήταν μόνο η αρχή

Με την ήδη πετυχημένη αφετηρία του Super Mario Run, πριν το τέλος του 2016, έγινε η αρχή για  μία μεγάλη κίνηση προς το mobile gaming. Μεσα στο 2017 είναι γνωστό πως θα κυκλοφορήσουν δύο διάσημοι τίτλοι για κινητά και τάμπλετ, το Animal Crossing και το Fire Emblem και ένας τρίτος που είναι άγνωστος για την ώρα. Επιπλέον αυτή η στρατηγική θα ακολουθηθεί και μετά το 2017.

Σύμφωνα με την σελίδα VentureBeat, σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα Sankei, ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, ανακοίνωσε πως πιθανόν θα κυκλοφορήσουν παραπάνω από τρεις τίτλους ανά χρονιά, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν τον mobile gaming τομέα, ως μια πηγή εισοδήματος ανεξάρτητη από τις κονσόλες. Πρόκειται για μια στροφή 180 μοιρών, μιας και στο παρελθόν ο πρόεδρος είχε δηλώσει πως μοναδικός σκοπός του mobile gaming ήταν να προσελκύσει νέους χρήστες για τις κονσόλες της Nintendo.

Τέλος, απευθυνόμενος στους επενδυτές της Nintendo, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι λόγω της απουσίας micro-transactions, που θα μπορούσαν να αποφέρουν πολύ μεγαλύτερο εισόδημα, ο κ. Kimishima είπε ότι τα μελλοντικά πλάνα θα βασίζονται πάνω στο τι παιχνίδι θα βγάζει η εταιρία, σε μια προσπάθεια εφησυχασμού των επενδυτών.