Το Super Mario Run «χτυπάει» τα δεκαπλάσια downloads από το Pokemon GO την πρώτη μέρα

Εκατομμύρια λήψεις για το νέο εγχείρημα της Nintendo, Super Mario Run

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Εκατομμύρια λήψεις για το νέο εγχείρημα της Nintendo, Super Mario Run

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Nintendo σε συνεργασία με την Apple κυκλοφόρησε για κινητά και tablet έναν τίτλο με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, υπό το όνομα Super Mario Run. Σύμφωνα με την App Annie, μια εταιρία στατιστικών για εφαρμογές, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κατά πάσα πιθανότητα ξεπεράσει την πρώτη του, μέρα τα downloads της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας του Pokemon GO, έχοντας περίπου 10.000.000 λήψεις έναντι των 900.000 του Pokemon GO, εκ των οποίων μόλις τα 3.5 εκατομμύρια προέρχονται από τις Η.Π.Α.

Βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, ότι το Super Mario Run είχε μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια, με το Pokemon GO να κάνει το ντεμπούτο του σχεδόν απροειδοποίητα τον Ιούλιο. Επιπλέον, κυκλοφόρησε κατευθείαν σε 150 χώρες, όταν το Pokemon GO ξεκίνησε μόνο σε 3.

Από την άλλη πλευρά όμως, το Super Mario Run έχει μια αρκετά χαμηλή βαθμολογία στο Apple Store, με μόλις 2,5 αστέρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι -αν και δωρεάν- μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 3 πιστών, η εφαρμογή  ζητάει 10 δολάρια για να δώσει στους χρήστες του πλήρη πρόσβαση στο παιχνίδι, χωρίς περαιτέρω μικρο-συναλλαγές, κάτι που ίσως ξενίζει αρκετούς δύσπιστους χρήστες. Όμως, βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη μέρα και ίσως τα δεδομένα αλλάξουν με την εισαγωγή του παιχνιδιού στο Google Play Store.

Περισσότερα νέα για το Super Mario Run