Η BMW συνεργάζεται με την IBM για το πρώτο αμάξι με AI

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας

Το 2021 η πρώτη κυκλοφορία

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας και τώρα τα σχέδια της BMW, Mercedes και Audi ξεκινάνε να παίρνουν μορφή. Η BMW ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την έναρξη της συνεργασίας της με τον κολοσσό στον χώρο των υπολογιστών IBM, για την δημιουγία του BMW iNEXT, του πρώτου αυτοκινήτου με λειτουργικό τεχνητής νοημοσύνης.

Η BMW έχει παραχωρήσει στα κεντρικά γραφεία της IBM στο Μόναχο 4 i8 υβριδικά σπορ αμάξια, με σκοπό να αναπτύξουν έξυπνες λειτουργίες βοήθειας. Για την ώρα σε αυτό το σχέδιο δουλεύουν 600 άτομα, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 2000 με προσωπικό κυρίως από τους τομείς της πληροφορικής και της ανάπτυξης λογισμικού με εξειδίκευση σε τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση και ανάλυση δεδομένων.

Όλα αυτά θα κινηθούν γύρω από το λογισμικό Watson, το οποίο βασίζεται στις αρχές της γνωσιακής υπολογιστικής με εφαρμογή ήδη σε τομείς όπως ιατρική και θεωρείται φλέγον ζήτημα από την επιστημονική κοινότητα για το αν κατατάσσεται πραγματικά στην τεχνητή νοημοσύνη ή όχι. Το Watson βασίζει τον τρόπο σκέψης του στην διαδικασία του ανθρώπινου εγκεφάλου και θα εξυπηρετεί στην εξατομικευμένη εξυπηρέτηση του οδηγού του, προτείνοντάς του διαφορετικές λύσεις σε ζητήματα όσο εξοικειώνεται με αυτόν.

Tags
, , ,