Τα λιοντάρια πάνε στην Αμερική!

Του Σωτήρη Δριμζάκα

08/12/2016
Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Του Σωτήρη  Δριμζάκα

Τη δική τους μάχη δίνουν τα λιοντάρια στην Αμερική. Μετά την τρίτη θέση που κατέκτησαν στους ομίλους είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους 8 της διοργάνωσης απέναντι στους Κινέζους Newbee.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μία ελληνική ομάδα δίνει το παρόν σε major τουρνουά. Τα λιοντάρια αντιμετωπίζουν σήμερα την ομάδα από την Κίνα με μοναδικό σκοπό να κυνηγήσουν το όνειρο που ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα με τα προκριματικά της Ευρώπης. Στα προκριματικά χρειάστηκε να αφήσουν έξω τους Secret και τους liquid, τα δύο φαβορί, για να περάσουν πρώτοι, ενώ δεύτεροι τερμάτισαν οι V.P. Ταξιδεύοντας στην Αμερική είχαν ένα όνειρο. Να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα σηκώσει το κύπελλο ενός major. Η αρχή ήταν δύσκολη, έπρεπε να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια υπερδύναμη OG και τις δύο ομάδες από την Κίνα EHOME και IG. Vitality. Παρόλο που κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους EHOME με τελικό σκορ 2-1, η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη και οδηγήθηκαν σε δύο ήττες καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση του ομίλου,πίσω από τους EHOME και OG.

Η τρίτη θέση τους οδήγησε απέναντι στη δεύτερη ομάδα του γκρουπ Β και σήμερα θα αγωνιστούν με σκοπό την είσοδο στους 8 της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας οι Έλληνες παίκτες μένουν εκτός τουρνουά και επιστρέφουν με 62,5 χιλιάδες δολάρια στην τσέπη. Σε περίπτωση πρόκρισης συνεχίζουν με έναν εκ των LGD Gaming ή LGD.ForeverYoung. Εκεί θα παίξουν την πρόκριση στους 4 της διοργάνωσης, με τον χαμένο να αποσπά το ποσό των 150.000 δολαρίων και τον νικητή να συνεχίζει το ταξίδι για την κούπα και το ένα εκατομμύριο δολάρια.

To GameSpace επικοινώνησε με τον μάνατζερ της ομάδας (Μιχάλη Χατζηαλεξίου) στην Αμερική και απέσπασε ένα σχόλιο για τους ομίλους και την συνέχεια της διοργάνωσης.

“Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των γκρουπ. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα. Δυστυχώς η απειρία μας σε τόσο μεγάλα τουρνουά στάθηκε εμπόδιο. Τώρα πλέον διορθώσαμε τα λάθη μας και είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια. Με μερικές βελτιώσεις στο draft και στο gameplay είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον”.