Νέες λεπτομέρειες για το Sunless Skies

Το sequel του Sunless Sea, κεντρίζει όλο και περισσοτερο το ενδιαφέρον των indie lovers

Το sequel του Sunless Sea κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των indie lovers

skyless_logo_1200_675

Όσοι από εμάς είχαν την τύχη να παίξουν το Sunless Sea, σίγουρα θα τους έχει μείνει αξέχαστος ο μοναδικός σχεδιασμός του. Ένας συνδυασμός, Βικτοριανού sci-fi και steampunk αισθητικής και αφήγηση ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τον H.P. Lovecraft. Βέβαια, όντας το πρώτο παιχνίδι του developing studio Failbetter Games, το Sunless Sea συνόδευε την υπέροχη θεματολογία του με διάφορα αρνητικά στοιχεία στο gameplay του, μικρά μεν, αλλά που ξεχωρίζουν ένα πολύ καλό από ένα τέλειο παιχνίδι. Τα λάθη αυτά το studio επιδιώκει να βελτιώσει στο μελλοντικό του δημιούργημα και sequel του Sunless Sea ονόματι Sunless Skies.

Το Sunless Skies λοιπόν, σκοπεύει να κρατήσει την ίδια γενική ιδέα που είχε το prequel του, μόνο που αυτήν τη φορά η εξερεύνηση και η επιβίωση, επεκτείνονται στο διάστημα, όπως προτείνει το όνομά του. Αυτό βέβαια δεν είναι ακόμη πλήρως ξεκάθαρο, καθώς το παιχνίδι βρίσκεται σε πάρα πολύ αρχικό στάδιο. Καθώς όμως το παιχνίδι είναι πολύ κοντά στην έναρξη του early access και του kickstarter project, κάποιες λεπτομέρειες για αυτό αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Σε ένα ποστ στο Official Site Sunless Skies, οι developers μιλάνε για ένα βασικό κομμάτι του παιχνιδιού, τα λιμάνια. Εν ολίγης, τα λιμάνια στο Sunless Skies θα είναι περισσότερα σε σχέση με το prequel του, καθώς δεν θα υπάρχει μόνο ένα κεντρικό λιμάνι, ευελπιστώντας η πλοήγηση να μην καταντάει μια αγγαρεία καθώς το παιχνίδι προχωράει. Παράλληλα όμως, με τη χρήση ενός πολύ μεγαλύτερου χάρτη, οι developers εξασφαλίζουν πως το άγχος της επιστροφής σε ένα μεγάλο λιμάνι, καθώς και ο κίνδυνος της απομάκρυνσης που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, θα παραμείνουν ως ένα βασικό κομματι του παιχνιδιού. Η χρήση πολλών λιμανιών επίσης βοηθάει στην δημιουργία μιας καλύτερης και πιο διαδραστικής εμπειρίας για τον παίκτη, καθώς τα ταξίδια του θα είναι συντομότερα, αλλά πολύ πιο ξεχωριστά το ένα από το άλλο, καθώς κάθε λιμάνι θα κρύβει τις δικές του εκπλήξεις, αλλά και κινδύνους.

Εν κατακλείδι, έχουμε να δηλώσουμε πως το Sunless Skies φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι με φοβερές προοπτικές και λαμπρό μέλλον. Οι developers του παιχνιδιού δήλωσαν επίσης πως το παιχνίδι θα βρίσκεται σύντομα στην Alpha φάση του και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι διαθέσιμο στις ίδιες πλατφόρμες με το Sunless Sea. Ευελπιστούμε λοιπόν το μελλοντικό δημιούργημα της Failbetter Games να είναι στο επίπεδο του prequel του, πράγμα που θα φανεί από το early access του και μέχρι να το μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες, Game On!