Dragon Ball Xenoverse 2 | Review

Το σύμπαν του Dragon Ball έτσι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Platforms
 
Genres
,  
Developer
 

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161116000136

Φτάνουμε λοιπόν στο τελευταίο κομμάτι του combat, που δεν είναι άλλο από τη χρήση Ki σε ειδικές επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές χωρίζονται σε melee και blast attacks, οι οποίες χωρίζονται επίσης σε Super και Ultimates. Τα melee ki attacks μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν μέσα σε combos, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα ki blasts. Η εισαγωγή τους μέσα στα combos δεν είναι η ιδανικότερη λύση, ειδικά για τις ultimates που είναι πολύ πιο αργές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να εξαπολύσετε μία μετά από ένα guard break.

Πριν μπείτε για τα καλά στον κόσμο του παιχνιδιού, θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτήρα. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε κλάσεις: human, saiyan, namekian, frieza race και majin. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα χαρακτηριστικά από διάφορους γνωστούς χαρακτήρες, ενώ κάθε κλάση έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες. Προχωρώντας στο παιχνίδι και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, παίρνετε levels και μπορείτε έτσι να ανεβάσετε τα στατιστικά σας.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161112183750

Όπως είπαμε και πριν, η ιστορία ξεκινάει κανονικά από το Saiyan Saga, βάζοντάς σας στο πλάι των μαχητών και με διάφορες απαιτήσεις. Όσο προχωράτε μάλιστα θα ξεκλειδώνετε και περισσότερους χαρακτήρες, ώστε να τους χρησιμοποιήσετε σε άλλα modes. Ωστόσο, έχοντας μεγάλη ποικιλία από side quests, μπορείτε από νωρίς να φτάσετε τον χαρακτήρα σας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι οι μάχες στο story θα γίνονται πιο εύκολες, κάνοντας αυτές που πρέπει να επιβιώσετε μέχρι να τελειώσει ένας διάλογος, πολύ βαρετές.

Αυτό που δε διαθέτει το παιχνίδι είναι ένα πλούσιο κεντρικό μενού, αλλά αυτό έχει αντικατασταθεί με την κεντρική περιοχή, στην οποία περιπλανιέστε με το χαρακτήρα σας. Μέσα από το online lobby μπορείτε να βλέπετε και άλλους παίκτες να τριγυρνούν εκεί, ενώ στο offline βλέπετε απλά το avatar τους. Εκεί υπάρχουν διάφορα μαγαζιά με ρούχα, skills και αντικείμενα και φυσικά μια τεράστια ποικιλία από side quests.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161114014527

Καταρχάς, υπάρχει ένα ειδικό establishment για κάθε κλάση. Όλα αυτά έχουν τα δικά του quests, όπως να πρέπει να μαζέψετε τις dragon balls στον πλανήτη Namek, να ταΐσετε τον Majin Buu, να προπονηθείτε με τον Vegeta και να μπείτε στο στρατό του Frieza. Ανάλογα με την κλάση που ανήκετε, θα υπάρχουν και μερικά επιπλέον πράγματα να κάνετε, ώστε να ξεκλειδώσετε την πραγματική δύναμη του χαρακτήρα σας.

Όσο προχωράτε την ιστορία, θα εμφανίζονται κάποιοι instructors στον κόσμο του παιχνιδιού. Με αυτούς μπορείτε να κάνετε τέσσερα μαθήματα και να πάρετε τις κινήσεις που χρησιμοποιούν. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποια challenges, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μάθετε καλύτερα τους μηχανισμούς των combos και της άμυνας. Ωστόσο, για να μπορέσετε να κάνετε κάποια από αυτά τα μαθήματα, θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποια τεστ, όπου θα έρθετε αντιμέτωποι με μερικούς πανίσχυρους αντιπάλους.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161116000754

Προχωράμε στα parallel quests, όπου τα περισσότερα είναι βγαλμένα από την ιστορία του Dragon Ball και δίνουν μερικά πολύτιμα αντικείμενα και skills. Χωρίζονται σε δυσκολίες, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και original χαρακτήρες. Είναι ένα από τα πρώτα modes που υποστηρίζουν co-op και αν θέλετε να τα καταφέρετε προς το τέλος, δηλαδή στις μεγάλες δυσκολίες, το online είναι η μόνη λύση.

Κάτι ακόμα που εφαρμόζεται μέσα στις πίστες στα parallel quests, είναι η εξερεύνηση. Θα βρείτε πολλά αντικείμενα διασκορπισμένα, όπως επίσης και άλλους χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποστολή σας ή ακόμα και να σας προσφέρουν ακόμα μία πρόκληση, αντιμετωπίζοντάς σας. Η νίκη απέναντι σε αυτές τις μάχες μπορεί να σας δώσει κάποια σπάνια πράγματα, όπως ρούχα ή ακόμα και Dragon Balls.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Dragon Ball: Xenoverse 2

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.