Εσείς θα πάτε στο AthensCon;

O φανταστικός κόσμος του AthensCon επιστρέφει!

O φανταστικός κόσμος του AthensCon επιστρέφει! 

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου επιστρέφει το AthensCon, το πραγματικά μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας της Ελλάδας! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κλειστό Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do) μετατρέπεται για ένα ολόκληρο διήμερο σε μια μαγική πύλη και ταξιδεύει το κοινό σε πλανήτες περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου. Στιγμές γεμάτες με εικόνες και ήρωες, που μας μάγεψαν όταν ήμασταν παιδιά, ξαναζωντανεύουν μπροστά μας για να  χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, ανθρώπους, ζόμπι, ντόπιους και εξωγήινους επισκέπτες!

Αυτή τη χρονιά τιμούν την χώρα μας με την παρουσία τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό (Chris Achilleos, Corbeyran, Fabio Celoni, David Hine, Benedicte Gourdon, Erik Larsen, Ron Marz, Calypsen Cosplay).
Επίσης 62 γνωστοί και καταξιωμένοι σκιτσογράφοι / εικονογράφοι από τη χώρα μας, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους προς τέρψη των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings δίχως επιπλέον χρέωση, θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους τους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Στην αρένα μας των 3500τμ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 100 εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά την ρέπλικα του K.I.T.T. της τηλεοπτικής σειράς Knight Rider, τις μηχανές της Harley Davidson που είδαμε σε αγαπημένες ταινίες, καθώς κι έναν ιδιαίτερο καλεσμένο από έναν γαλαξία far far away τον R2D2, που έρχεται για να μας πει όλα τα νέα του Star Wars. Οι επισκέπτες θα μπορούν να μεταμορφωθούν στους αγαπημένους τους χαρακτήρες από τους επαγγελματίες makeup artists, να βυθιστούν στον κόσμο του Lord of the Rings χάρη στις δημιουργίες του Cap Cap, ή ακόμα και να έρθουν τετ-α-τετ με επικίνδυνα … ζόμπι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensConδωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους στο χώρο τους εισηγητές,οι οποίοι θα προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Κατά την διάρκεια του AthensCon θα πραγματοποιηθεί live ο τέταρτος 24ώρος Gaming StreamingΜαραθώνιος με τον Youtuber Γιώργο Ζώκα (Ζοκ) και τους καλεσμένους του με σκοπό να ενισχυθεί η δράση και το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού. Επίσης ο Πέτρος Πολυχρονίδης και η ομάδα του ΖΜΑΚθα δώσει μαθήματα ProWrestling μέσα στο Ρινγκ τους για όσους επισκέπτες έχουν το θάρρος να τους αντιμετωπίσουν και γνωρίστε από κοντά τον τελευταίο ήρωας της ελληνικής πάλης Γιώργο Τρομάρα.

Αγοράστε εισιτήρια στο παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/7X8zMF

Στα άνω διαζώματα του γηπέδου, περιμένουν τους επισκέπτες περισσότερες εκπλήξεις. Καταρχάς, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τέσσερις μοναδικές εικαστικές εκθέσεις. Την ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών “Ενός Κακού, Μύρια Έπονται”, το Dark Room, όπου θα φιλοξενηθεί η ερωτική έκθεση του Φώτη Πεχλιβανίδη με τίτλο “Αγία Καύλα”, την ατομική έκθεση κόμικ “Mighty Man” του Νίκου Κούτση και την ξεχωριστή έκθεση “Optical Illusions” από την International Brotherhood of Magic.

Στη συνέχεια βρίσκουμε την Board & Video Games area, όπου θα διεξαχθούν demos και flash τουρνουά για τους επισκέπτες, καθώς και τα επίσημα τουρνουά των επιτραπέζιων παιχνιδιών με μινιατούρες Warmachine & Infinity. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παίξει δωρεάν αγαπημένα και δημοφιλή video games και να συμμετέχει σε μία σειρά από  μοναδικές διαδραστικές δραστηριότητες, όπως το Star Wars Rogue One Spy Game. Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γίνουν κατάσκοποι της επανάστασης σε έναν χώρο που αγγίζει τα 40τμ και να βοηθήσουν τον αγώνα ενάντια στην αυτοκρατορία. Επίσης θα μπορούν να δοκιμάσουν να αποδράσουν από ένα μοναδικό και στοιχειωμένο LUNA PARK. Φυσικά μην ξεχάσουμε όλους τους εκπληκτικούς Cosplayers που θα συναντήσετε και τον Best AthensCon Harley Quinn διαγωνισμό!!!

Κι επειδή η διασκέδαση δεν τελειώσει ποτέ, σας περιμένουμε στο AthensCon After Monster Ballτο βράδυ του Σαββάτου 3/12  στις 22:30 μέσα στο στάδιο Tae Kwon Do σε μία αίθουσα 500τμ που θα μεταμορφωθεί σε … καλύτερα ας αφήσουμε και κάτι ως έκπληξη. Η είσοδος είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του συνεδρίου, αρκεί να έχουν το θάρρος να δοκιμάσουν ένα από τα τερατώδη κοκτέιλ και την διάθεση να χορέψουν δίπλα σε … επικίνδυνα και πεινασμένα πλάσματα.

Σας περιμένουμε όλους στο  AthensCon, όπου μπορείτε να έρθετε εύκολα με αυτοκίνητο, τραμ και λεωφορείο. Διαθέσιμο δωρεάν πάρκινγκ.