Endless Space 2 | Preview

Χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα σας για να γίνετε ο απόλυτος άρχοντας του γαλαξία στο Endless Space 2

Platform
 
Publisher
 

Χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα σας, για να γίνετε ο απόλυτος άρχοντας του γαλαξία στο Endless Space 2
20161030172920_1

Το είδος 4X τον τελευταίο καιρό έχει αδιαμφισβήτητα γνωρίσει μια σημαντική αύξηση στη δημοτικότητά του. Πολλά developing studios έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού, ενώ παράλληλα ειδήμονες του είδους προσπαθούν πλέον να διεισδύσουν σε κάθε πιθανή θεματολογία και σενάριο. Παρ’όλα αυτά, κάποια παιχνίδια έχουν περάσει στην ιστορία, αποτελώντας πλέον πυλώνες του 4X. Ένα από αυτά είναι και το Endless Space.

20161030184150_1

Screenshot: Αρχική οθόνη επιλογής φυλής

Το Endless Space 2 είναι ένα turn-based 4X grand strategy game, στο οποίο σκοπός του παίκτη είναι να οδηγήσει μια εξωγήινη φυλή στην απόλυτη κυριαρχία του γαλαξία. Επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαθέσιμες φυλές, κάθε μια με ξεχωριστά και πολύ ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα και ξεκινώντας από έναν μικρό πλανήτη, ο παίκτης σιγά σιγά μέσα από εκστρατείες εξερεύνησης και αποικισμού, αρχίζει να επεκτείνει την κυριαρχία του και σε γειτονικά ηλιακά συστήματα. Σκοπός είναι η εκμετάλλευση των πόρων και της ενέργειας που προσφέρουν, καθώς επίσης και η αναζήτηση συνεργασίας ή υποδούλωσης μικρότερων εξωγήινων φυλών.

20161030173218_1

Screenshot: Οθόνη ελέγχου τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου

Καθώς το παιχνίδι προχωράει και η αυτοκρατορία μεγαλώνει και κινείται μέσα στον γαλαξία, σίγουρα κάποια στιγμή οι παίκτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια άλλη από τις τέσσερις μεγάλες φυλές του παιχνιδιού. Όπως όλα τα  Grand Strategy games που σέβονται τον εαυτό τους, το Endless Space 2 αφήνει πλήρως στην κρίση του παίκτη τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τις διάφορες καταστάσεις. Αυτό θα γίνει είτε μέσω διπλωματίας, είτε με χρήση λιγότερο ειρηνικών επιλογών. Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Endless Space, ότι δηλαδή το παιχνίδι βραβεύει πάντα τη σωστή εκτέλεση οποιασδήποτε στρατηγικής επιλεχθεί.

Για τη σωστή επέκταση της αυτοκρατορίας του, ο παίκτης θα πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του τη σωστή επιστημονική πρόοδο, καθώς και την πολιτικοοικονομική ευημερία της φυλής του. Αναλόγως με την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού που έχουν επιλεχθεί, τα χρήματα και οι υπόλοιποι πόροι θα πρέπει να επενδύονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητά τους. Παράλληλα, μέσα από το πολιτικό σενάριο, ο παίκτης έχοντας στη διάθεσή του πολιτικά κόμματα και αντίστοιχα νομοσχέδια, θα πρέπει να επιλέξει αυτά που αρμόζουν περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού του.

20161030174840_1

Screenshot: Σύνοψη χαρακτηριστικών πλανήτη που μόλις ανακαλύφθηκε

Σχετικά με το περιβάλλον του παιχνιδιού, το Endless Space 2 προσφέρει πολύ ξεκούραστα, όμορφα και καλογυαλισμένα γραφικά. Αυτό σε συνδυασμό με ένα πολύ ατμοσφαιρικό και καθηλωτικό soundtrack, δίνει στον παίκτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα διαστημικό κέντρο ελέγχου. Σε γενικότερες γραμμές, οι developers έχουν κρατήσει ένα πολύ μινιμαλιστικό και χαλαρό σχεδιασμό, που μπορεί να προσφέρει ώρες διασκέδασης, χωρίς να προκαλέσει κούραση ή να κάνει τον παίκτη να νιώθει πως βομβαρδίζεται από πληροφορίες.

Εν κατακλείδι, το Endless Space 2 δείχνει ως ένα πολλά υποσχόμενο 4Χ παιχνίδι, το οποίο δύσκολα γίνεται βαρετό, κυρίως λόγω των πάρα πολλών διαφορετικών προσεγγίσεων που προσφέρει. Το μοναδικό κακό που μπορούμε να βρούμε σε αυτό το κατά τα άλλα εξαιρετικό παιχνίδι, είναι ότι όντας ακόμη σε early access, κάποια βασικά στοιχεία λείπουν, όπως για παράδειγμα ένα ολοκληρωμένο tutorial, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μια δυσκολία σε παίκτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο είδος. Παρ’όλα αυτά, το developing του παιχνιδιού είναι σταθερό, οπότε περιμένουμε σύντομα την ολοκλήρωσή του.