Far Cry 5 – Hands-on Preview

Πάρτε μία γεύση από το τι επιφυλάσσει το Far Cry 5

Platforms
 

Πάρτε μία γεύση από το τι επιφυλάσσει το Far Cry 5

To Far Cry 5 είναι ένα shooter παιχνίδι με οπτική πρώτου προσώπου το οποίο αναπτύσσεται από την Ubisoft Montreal και θα κυκλοφορήσει από την Ubisoft στις 27 Μαρτίου του 2018 για PC, Playstation 4 και Xbox One. Αποτελεί την ενδέκατη προσθήκη στο σύνολο και τη πέμπτη στο κυρίως παιχνίδι της σειράς Far Cry.

Δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα hands-on preview από το οποίο μάθαμε καινούριες πληροφορίες για τον κόσμο και τους χαρακτήρες του Far Cry 5. Δυστυχώς όμως κάποιες από αυτές δεν μπορούμε να τις αποκαλύψουμε ακόμα.

Το παιχνίδι εξελίσσεται στη φανταστική Hope County της γνωστής Μοντάνα, της Αμερικής. Εκεί καλείστε να αναλάβετε τον ρόλο του βοηθού του σερίφη, ο οποίος θέλει να συλλάβει τον “Πατέρα” Joseph Seed, τον αρχηγό μίας αίρεσης ονόματι Eden’s Gate, η οποία πιστεύει στο τέλος του κόσμου και κατηγορείται για διάφορες απαγωγές και δολοφονίες που έχουν συμβεί στη Hope County. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως τα είχε στο μυαλό του ο σερίφης και κάπου εκεί απλά βρίσκεστε να παλεύετε για την επιβίωσή σας.

To Far Cry 5, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι ένα παιχνίδι που σας βάζει σε έναν ανοιχτό κόσμο, γεμάτο δραστηριότητες και εξερεύνηση. Ο χάρτης αποτελείται από 3 μεγάλα κομμάτια τα οποία αντίστοιχα ελέγχονται από τρεις διαφορετικές ηγετικές φιγούρες της αίρεσης και στο κέντρο του χάρτη υπάρχει ένα μικρότερο κομμάτι γης το οποίο αποτελεί και την έναρξη της περιπέτειας του πρωταγωνιστή. Βγάζοντας από τη μέση αποστολές, βοηθώντας πολίτες και ολοκληρώνοντας δραστηριότητες μία μπάρα με xp γεμίζει και όταν αυτή φτάσει στο τέλος σας δίνεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσετε  ένα από τα μεγάλα κεφάλια της αίρεσης και να απελευθερώσετε την αντίστοιχη περιοχή του χάρτη. Μία μεγάλη καινοτομία του Far Cry 5, σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, είναι ότι αυτή τη φορά η Ubisoft σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε το φύλο, το χρώμα καθώς και όλη την εμφάνιση του χαρακτήρα σας από την αρχή του παιχνιδιού. Γενικά το customization που προσφέρει ο τίτλος είναι στα υψηλότερα επίπεδα που έχουμε δει ποτέ από τη σειρά.

Από αυτές τις δύο ώρες και κάτι παραπάνω που παίξαμε το παιχνίδι καταλάβαμε πως οι NPCs του είναι αρκετοί και πολλοί από αυτούς είναι διαθέσιμοι για ένταξη στην ομάδα σας, η οποία με τα ανάλογα perks αργότερα στο παιχνίδι μπορεί να μεγαλώσει. Κάτι για το οποίο δεν είμαστε ακόμα σίγουροι είναι το αν θα έχετε την επιλογή να αποδεσμεύσετε από την ομάδα σας κάποιον ώστε να συνεχίσετε μόνοι σας σε κάποια αποστολή. Οι μάχες που προσφέρει το παιχνίδι είναι άκρως απολαυστικές, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Με μία εξαίρεση όμως, τα animations των εχθρών φαίνεται να έχουν δουλευτεί περισσότερο απ’ ότι συνήθως και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια ανταπόκριση του σώματός τους σε αναλογία με το που έχουν χτυπηθεί, αν τρέχουν πανικόβλητοι και φωνάζοντας ενώ έχουν πάρει φωτιά ή αν πέφτουν από μεγάλο ύψος. Μέσω του crafting system και των διάφορων πόρων που βρίσκετε κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών σας, έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε διάφορα αντικείμενα όπως χειροβομβίδες, δυναμίτες, δολώματα, μαχαίρια ή χειροβομβίδες καπνού, τα οποία σε συνδυασμό με το μεγάλο σε ποικιλία οπλοστάσιο του παιχνιδιού, θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε την κάθε κατάσταση όπως εσείς επιθυμείτε. Επίσης να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως το loot που κάνετε αποκτώντας πρόσβαση σε διάφορα κρησφύγετα ή άλλες εγκαταστάσεις του παιχνιδιού, έχει δουλευτεί και αυτό περισσότερο απ’οτι πρώτα, μιας που τα αντικείμενα που παίρνετε τα βλέπετε όντως με τα μάτια σας πριν τα πάρετε, δεν ανοίγετε απλά ένα κουτί που σας ανακοινώνει με μικρά γράμματα στη οθόνη σας τι προστέθηκε στο inventory σας.  Όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, σίγουρα θα θυμούνται τους κλασσικούς πλέον ραδιοφωνικούς πύργους που υπήρχαν σκόρπιοι στο χάρτη και έπρεπε να σκαρφαλώσετε στη κορυφή τους και να τους απελευθερώσετε από τον εχθρό.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε πως τα γραφικά του παιχνιδιού είναι τα καλύτερα που έχουν υπάρξει στη σειρά μέχρι στιγμής, γιατί πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια. Το Far Cry 5 δείχνει πανέμορφο στο PS4 Pro και στα 720p. Οπότε αναμενόμενο είναι σε μία 4Κ τηλεόραση, η απόδοση και το θέαμα να είναι ακόμα καλύτερα. Θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές, ανάλογα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Η πρώτη είναι η High Resolution επιλογή που προσαρμόζει τα γραφικά για υψηλότερη ανάλυση και δεύτερη είναι η επιλογή Better Graphics στην οποία υπερτερεί η ποιότητα των γραφικών.

Ο ήχος είναι ένα κομμάτι το οποίο θα μπορέσουμε να αναλύσουμε περισσότερο στο επερχόμενο review διότι οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να έχουμε μία ξεκάθαρη γνώμη. Σίγουρα το voice acting είναι σε πολύ καλά επίπεδα με αποκορύφωμα αυτό του κύριου αντιπάλου του παιχνιδιού, Joseph Seed. Αν θα καταφέρει να ξεπεράσει την ερμηνεία του μοναδικού Vaas από το Far Cry 3, δεν το ξέρουμε ακόμα, αλλά σίγουρα θα το μάθουμε σύντομα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορέσετε να μάθετε διαβάζοντας το review μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Περισσότερα νέα για το Far Cry 5