The Korean Ambition – Semifinals: SSG vs H2K Recap | World Championship |

Τα αμφιλεγόμενα ευρωπαϊκά calls, το κορεάτικο macro και η δίψα για διάκριση

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Τα αμφιλεγόμενα ευρωπαϊκά calls, το κορεάτικο macro και η δίψα για διάκρισηcover-brands

Οι H2K βρέθηκαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, να αντιμετωπίζουν το τρίτο seed της Κορέας, τους Samsung Galaxy. Και οι δύο ομάδες έρχονταν με κεκτημένη ταχύτητα στην φάση των ημιτελικών, καθώς και μετρούσαν ένα σερί 7 νικών. Οι Κορεάτες όμως, με το playstyle τους, αλλά και τις μεμονωμένες ικανότητες των παικτών, απέδειξαν για ακόμα μια φορά, την ανωτερότητα του region που εκπροσωπούν. Παίζοντας εξαιρετικά το macro και εκμεταλλευόμενη την ικανότητα τους στο teamfighting, δεν έδωσαν, σε κανένα σημείο της σειράς, την ευκαιρία στους H2K να ανακάμψουν και να πάρουν τον έλεγχο. Για κάθε play που έκαναν οι Ευρωπαίοι στο map, οι SSG είχαν την απάντηση, στην πληθώρα των περιπτώσεων σε objectives.

predictions

Οι Samsung Galaxy, κλείνοντας νωρίς τους «λογαριασμούς» τους με 3-0, θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο φαβορί, τους – νυν – Παγκόσμιους Πρωταθλητές SK Telecom T1, σε έναν τελικό, που είναι πλέον κορεάτικη υπόθεση.

final-brackets

thecup

GAME 1: All about bot lane

pickandbangame1

Οι SSG, μόλις στο πρώτο παιχνίδι της βραδιάς, έφεραν για άλλη μια φορά, την Miss Fortune, σε ρόλο support, σαν ένα pick που σταματάει τη δύναμη της Zyra στο laning phase. Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους H2K, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ο Ambition, δεν θα σεβαστεί το level 1 power spike του ευρωπαϊκού composition, δίνοντας το First Blood στον Forg1ven. Μετά από αυτή την εξέλιξη, και οι δύο junglers, θα επικεντρώσουν το focus τους στο bot lane.

Η Nidalee, του Ambition, όμως, γρηγορότερη σε jungle camp clear και rotation, θα επισκεφθεί και τα άλλα lanes, κάνοντας αρκετή ζημιά. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ryu, που δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, θα έχει δώσει από ένα kill σε Nidalee & Victor, κάνοντας την παραμονή του στο lane, εξαιρετικά επώδυνη. Οι SSG, ακολουθώντας ένα αργό tempo, θα βρίσκονται μπροστά – μόλις 1,8k gold – στο 17ο λεπτό, διαφορά που βασιζόταν κύρια, στο πλεονέκτημα που είχε η Nidalee σε farm, απέναντι στον Olaf. Προχωρώντας προς το mid game, οι H2K θα εκμεταλλευθούν επανειλημμένα το speed boost της Sivir για να κάνουν picks.

20min-fight

Με το παιχνίδι να βρίσκεται σχεδόν στα ίσια, παρά την ανωτερότητα των Κορεατών σε objectives, οι H2K θα κάνουν το λάθος που θα τους στοιχίσει – εν τέλει – το παιχνίδι. Στο 28ο λεπτό, θα προσπαθήσουν να κάνουν baron bait, με τους SSG να κάνουν collapse, κλείνοντας τους στο baron pit. Το fight που θα ακολουθήσει θα έχει τη χειρότερη δυνατή κατάληξη: ACE για τους Κορεάτες και baron buff.

gold-game-1

3 λεπτά αργότερα, το vision control που έχουν εδραιώσει, θα τους επιτρέψει να κάνουν pick τον Vander και να εξασφαλίσουν έναν πολύτιμο Infernal Drake. Έχοντας στα χέρια τους και το δεύτερο baron buff του παιχνιδιού, uncontested, θα βρουν το pushing power που έψαχναν και θα τελειώσουν το πρώτο παιχνίδι.

end-game-stats-game-1

GAME 2: The vision advantage

pickandbangame2

Οι SSG, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, από το πρώτο παιχνίδι, μπήκαν εξίσου δυνατά και στο δεύτερο. Όλο το early game βρισκόταν και πάλι στα χέρια των H2K, αναφορικά με τα calls και τα plays που προσπαθούσαν να εκτελέσουν. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν χτυπήματα σε mid & top lane, πάντα με συμμετοχή των junglers. Στο 14ο λεπτό, οι H2K θα πιάσουν 2 μέλη των SSG, που προσπαθούν να βάλουν επιθετικά wards, παίρνοντας δύο kills. Ο Odoamne όμως θα επιστρέψει στη βάση παρά το γεγονός πως οι συμπαίκτες του έχουν ξεκινήσει τον Infernal Drake και ο ίδιος δεν έχει teleport. Οι Ευρωπαίοι θα εξασφαλίσουν τον δράκο, δίνοντας όμως global gold, με το Shutdown του Lee Sin τους.

Τα επιμέρους λάθη των H2K θα τους στοιχίσουν στην συνέχεια σε kills και turrets. Το over-stay τους στο mid lane, με στόχο το Outer Turret, θα τους κοστίσει 2 πύργους σε top & bot lane, δίχως να προλάβουν να τον κατεδαφίσουν. Παρακολουθώντας κανείς το playstyle των SSG, παρατηρεί πως είναι μια ομάδα που βασίζεται εξαιρετικά στο vision control και «χτυπά» στα λεπτά 18′ με 25′. Αυτό ακριβώς ήταν που δεν σεβάστηκαν οι Ευρωπαίοι στο 22ο λεπτό του παιχνιδιού. Το call για Ocean Drake γίνεται. Η απάντηση είναι ακαριαία, καθώς οι Κορεάτες, γνωρίζοντας πως οι H2K δεν έχουν vision στο baron pit, θα ξεκινήσουν το baron και με την Cassiopeia θα καταφέρουν να το εξαφανίσουν.

31-game-2

Στο 28ο λεπτό, με το baron buff power play, η διαφορά έχει εκτιναχθεί στα 7k gold. Δύο λεπτά αργότερα, οι H2K να ξεκινήσουν ένα fight, έχοντας καλό positioning, μπροστά στο baron pit. Όμως η διαφορά που έχει διαμορφωθεί βρίσκει τους Κορεάτες με περισσότερο sustain και τους H2K με υποδεέστερο damage output.

Το fight θα έχει κορέατικο νικητή και θα επιφέρει εξίσου ένα δεύτερο baron buff. Μια τελευταία – απέλπιδα – προσπάθεια των H2K θα τιμωρηθεί από τους SSG, που θα τους κυνηγήσουν και θα κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει στην αντίπαλη βάση. 2-0.

end-game-stats-game-2

GAME 3: Με τη ψυχολογία του νικητή 

pickandbangame3

Από την έναρξη του τρίτου παιχνιδιού, ο Ambition έδειξε την όρεξη του αλλά και την εξαιρετική του ικανότητα στο να πραγματοποιεί επιτυχημένα gangs. Μέσα σε διάστημα 2 λεπτών κατόρθωσε να περάσει από mid & top lane αποσπώντας τα summoners αλλά και το First Blood από τον Odoamne. Οι H2K θα προσπαθήσουν να απαντήσουν με ένα 3-1 gang στο bot lane. Εκεί όμως τα αντανακλαστικά του Ruler, θα καταφέρουν να μετατρέψουν ένα σχετικά «καθαρό» dive σε 1 προς 1 kill trade.

Τα skirmishes σε όλο το χάρτη, θα διαμορφώσου μια διαφορά 1,6k gold προς την πλευρά των Samsung Galaxy. Κάπου εκεί όμως οι Κορεάτες θα επιβάλλουν έναν εξαιρετικά επιζήμιο ρυθμό για τους H2K που θα κληθούν να τον ακολουθήσουν. Στο 12ο λεπτό η διαφορά θα εκτοξευθεί στα 4k gold, με τους Ευρωπαίους να μοιάζουν «χαμένοι» και να παλεύουν σε 2 μέτωπα. Στο 21ο λεπτό, μετά από εξαιρετικό vision denay από τους SSG, θα ξεκινήσουν το baron και θα το πάρουν δίχως οι H2K να βρίσκονται σε θέση για contest. Η διαφορά σε εκείνο το σημείο θα διαμορφωθεί στα 6,5k gold. Το baron buff power play θα επιτρέψει στους Κορεάτες να πάρουν – αναπάντητα – 5 πύργους, το top inhibitor και έναν Infernal Drake.

11k gold θα χωρίζουν τις δύο ομάδες στο 25ο λεπτό, με τους H2K να μην μπορούν να κάνουν defend τα εναπομείναντα structures στη βάση τους. Οι SSG θα τους κυνηγήσουν ως και την πηγή και θα κλείσουν τις υποχρεώσεις των ημιτελικών με 3-0 σκορ, βάζοντας ένα τέλος στο ταξίδι των Ευρωπαίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

end-game-stats-game-3

3-0-ssg

player-of-the-series

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends