The Reigning Champions – Semifinals: SKT vs ROX Recap | World Championship |

Η στρατηγική του «χάους» ενάντια σε εκείνη της επιμονής και υπομονής

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η στρατηγική του «χάους» ενάντια σε εκείνη της επιμονής και υπομονήςsimata-mallon

Οι δύο – αδιαμφισβήτητα – καλύτερες ομάδες της Κορέας μονομάχησαν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι επιθετικοί ROX Tigers αντιμετώπισαν τους υπομονετικούς SK Telecom T1 σε ένα Best of 5 που είχε τα πάντα. Δυνατές μονομαχίες και ενορχηστρωμένα teamfights έκαναν το gold difference να αλλάζει χέρια πολύ γρήγορα. Οι SKT βρέθηκαν πίσω με 2-1 όταν οι ROX έφεραν στη σκηνή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το δικό τους pocket pick. Με Miss Fortune support κατόρθωσαν να φέρουν τους Πρωταθλητές με την πλάτη στον τοίχο. Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα των SKT να απαντήσουν. Ο Bengi επιστρέφει και γίνεται ο παράγοντας – κλειδί, που με την απόδοση του, θα «τσεκάρει» το εισιτήριο της ομάδας του για τον μεγάλο τελικό.

brackets

Οι «Τίγρεις» δεν τα κατάφεραν να σπάσουν μια παράδοση που κρατάει εδώ και καιρό. Οι SKTelecom αναμένουν τον αντίπαλο τους στο μεγάλο τελικό, έναν αντίπαλο που θα αναδειχθεί από το παιχνίδι των Samsung Galaxy ενάντια στην τελευταία ελπίδα της Ευρώπης, τους H2K.

predictions

GAME 1: The SKT patience   

pickandbangame1

Οι SKT έκαναν δυναμική είσοδο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Κάνοντας ένα καλό pick and ban phase, κατάφεραν να ελέγξουν το early game. Αρκούσε όμως ένα μικρό λάθος του Faker, για να δώσει το δικαίωμα στους ROX να κάνουν collapse και να βρεθούν στο 13ο λεπτό ξανά στη θέση του οδηγού. Η Orianna θα βρεθεί – δίχως summoners – στο λάθος σημείο. Οι «Τίγρεις» θα την «κλειδώσουν», αντλώντας το First Blood και εν συνεχεία θα ακολουθήσει το δεύτερο kill στον Olaf, που θα τους εξασφαλίσει και το πρώτο μεγάλο objective, τον Infernal Drake.

Οι Πρωταθλητές δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουν την πίεση που έχουν στο χάρτη, μέσω split-push και θα πάρουν τον πρώτο πύργο στο 15ο λεπτό, πιέζοντας το mid lane. Ένα fight στο bot lane, για το οποίο φέρει ευθύνη ο jungler των ROX, θα επιτρέψει την αλλαγή στην πρωτοκαθεδρία των κινήσεων. Οι SKT θα μαζέψουν τα kills σε ένα 4v5, αποσπώντας έναν ακόμα πύργο. H διαφορά διαμορφώνεται στα μόλις 2k gold στο 26ο λεπτό για τους Reigning Champions, με τους Tigers να έχουν όμως την πρωτοβουλία. Τα messy contests στα objectives είναι που δίνουν αυτή την πρωτοβουλία. Στο 28ο λεπτό, το vision denay, που έχουν κάνει οι SKT, τους εξασφαλίζει το baron buff.

fight-second-drake-damage

Τα σωστά rotations θα τους επιτρέψουν θα εκτοξεύσουν την διαφορά στα 7k gold και να ελέγχουν τα fights από εκεί και έπειτα. Οι ROX θα απαντήσουν λίγο αργότερα με εξαιρετικό baron rush, στη μοναδική ευκαιρία που θα δώσουν οι SKT, κατά το reset που προσπαθούν να κάνουν στο map. Ωστόσο αυτό το buff δεν θα σταθεί αρκετό για να κάνουν οι «Τίγρεις» μεγάλη ζημιά. Στο 42ο λεπτό, τα πάντα θα τελειώσουν όταν οι SKT θα ξεκινήσουν τον Elder Drake. Αμέσως μετά την εξασφάλιση του extra burn damage, με τον Bengi να κερδίζει το smite battle, ο Faker θα πιάσει Victor & Karma με ένα τέλεια συγχρονισμένο shockwave. Οι SKTelecom θα κάνουν collapse και θα κατευθυνθούν ευθεία προς την αντίπαλη βάση.

skt-1-0

GAME 2: The pocket pick

pickandbangame2

Το τελευταίο pick για τους ROX, δεν ήταν ένα από τα συνηθισμένα support. Οι Tigers θα «ανεβάσουν» στην σκηνή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την Miss Fortune και θα της δώσουν το support role. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως το double teleport που είχαν επιλέξει, καταφέρνουν να κάνουν συστηματικά out-rotate τους SKT. Έχοντας ένα composition που επιτρέπει τα picks αλλά και το χαρακτηριστικό τους early aggression, θα μπλέξουν τους Πρωταθλητές σε ατελείωτα skirmishes σε όλο το χάρτη, αποδιοργανώνοντας πλήρως τη στρατηγική τους. Στο 20ο λεπτό θα έχουν χτίσει μια διαφορά που θα αγγίζει τα 6k gold και 26ο λεπτό θα μετρούν 3 δράκους έναντι 0 για τους SKT.

game-2-live-damage

Με το παιχνίδι να ξεφεύγει έξω από τα καθιερωμένα πρότυπα, οι ROX Tigers εκμεταλλεύονται κάθε μικρή ευκαιρία που θα τους δώσουν οι SKTelecom. Κάνοντας ένα έξυπνο pick στον Victor του Faker, θα εξασφαλίσουν το baron buff και εν συνεχεία θα πάρουν mid turret & inhibitor. Το over-stay τους, στο mid lane, θα τιμωρηθεί με ένα 4-0 fight από τους SKT, όμως αυτό δεν θα σταθεί αρκετό. Οι Tigers θα σκεφτούν για άλλη μια φορά έξω από τα πλαίσια, θα κάνουν split push στο top lane και θα βρεθούν να απειλούν ευθέως το Nexus!

Ο Duke θα προσπαθήσει να κάνει defend με teleport, όμως ο Pray έχει διαφορετική γνώμη. Με ένα απίστευτο cross map arrow θα σταματήσει το channeling του teleport ένα δευτερόλεπτο πριν ολοκληρωθεί!

Όταν οι SKT θα είναι σε θέση να κάνουν defent θα είναι πολύ αργά, με τους ROX να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 1-1.

rox-1-1

GAME 3: Momentum carries on

pickandbangame3

Οι SKT θα επιτρέψουν στους ROX να πάρουν ξανά την Miss Fortune στο bot lane. Και θα τιμωρηθούν εκ νέου γι’ αυτό! Με τον Peanut να έχει στα χέρια του τον Lee Sin, όλα μπορούν να συμβούν. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε μόλις στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Τη στιγμή που το bottom lane και ο jungler θα έχουν στη διάθεση τους Ultimate Abilities, θα κάνουν pick. Η συνέχεια δεν χρειάζεται καμία περιγραφή…

Στο 10ο λεπτό, οι SKT θα απαντήσουν με 1 kill & Drake. Όμως οι ROX έχουν την συνταγή. Εξασφαλίζουν πως η επιθετικότητα τους δεν θα είναι κενή ουσίας, συνοδεύοντας την με objectives ή έστω objective vision control. Όταν στο 17ο λεπτό οι Πρωταθλητές θα κάνουν ένα pick στον Smeb, οι Tigers θα απαντήσουν με return kills & turret, στέλνοντας τη διαφορά στα 3k gold. Ρίχνοντας μια ματιά στο συνολικό σκορ του bottom lane duo των SKT, αντιλαμβάνεται κανείς το pick potential του combo Ashe – Miss Fortune: 0kill – 6deaths. Οι ROX είχαν την έλεγχο και ανάγκασαν και τους SKT να «χορέψουν» στο δικό τους ρυθμό. Ένα ρυθμό που κάθε άλλο παρά ισορροπία επέφερα για τον Faker και την παρέα του.

game-3-end-stats

Αρκούσε ένα μόνο pick πάνω στην Orianna, ο Blank θα ακολουθήσει και οι Tigers θα κάνουν secure το baron buff για τους εαυτούς τους, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στα 6,5k gold. Μετά από ένα fight στο top lane, όπου το spotlight ανήκει στον Pray και τα mechanics του, οι «Τίγρεις» θα πάρουν το δεύτερο baron του παιχνιδιού και θα κλείσουν το παιχνίδι στα 40 – περίπου – λεπτά, βάζοντας τους SKT με τη πλάτη στον τοίχο.

GAME 4: The Bengi factor

pickandbangame4

Με τον Faker θα υπερισχύει του Kuro στο laning phase, το κλειδί που έψαχναν οι SKT για να ξεκλειδώσουν την πρόκριση ήταν η συνεργασία. Ο coach αποφασίζει την αλλαγή και ο Bengi επιστρέφει, φέρνοντας μαζί του και το synergy που έλειπε με τα lanes. Οι SKT θα ελέγξουν ολόκληρο το early game, με τον Kuro να φέρει ευθύνη, καθώς σε 2 περιπτώσεις δεν σεβάστηκε το cc του Zilean και τη μία εξ αυτών κατέληξε νεκρός.

Η Nidalee, στο μόνο παιχνίδι που έμεινε open, ήταν και το pick που ξεχώρισε στο Game 4. Στα χέρια του Bengi, παρά το γεγονός πως δεν είχε εμφανιστεί ξανά σε competitive επίπεδο με αυτό το pick, κάνει θαύματα. Δίνει όλο το early aggression που χρειάζονται οι SKT και τους επιτρέπει να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Έχοντας απόλυτο έλεγχο στο vision, ειδικά στην πλευρά του jungle των ROX, τιμωρούν κάθε facecheck ή over-step που θα κάνουν. Οι «χαμένοι» ROX Tigers, θα κάνουν ένα απελπισμένο baron call, οι SKT θα τους τιμωρήσουν και στο 38ο λεπτό θα πάρουν 4 ακόμα kills, όλα στα χέρια του Jhin, με τον Gnar να συνεχίζει το split push, κατεδαφίζοντας τη μισή αντίπαλη βάση!

gold-difference-game-4

Στο 42ο λεπτό, το fight στο οποίο θα μπλεχθούν οι Tigers, θα έχει τη χειρότερη δυνατή κατάληξη: ACE για τους Πρωταθλητές, που θα ισοφαρίσουν τη σειρά.

end-game-4-stats

GAME 5: The Champions rise again

pickandbangame5

Με τον Bengi να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα – και φόρμα – οι SKT θα επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους. Παρά το γεγονός πως οι ROX Tigers, με έξυπνα picks, θα κατορθώσουν να έχουν ένα πλεονέκτημα 1k gold, οι SKT θα παραμείνουν – το λιγότερο – relevant, απαντώντας, και ενίοτε τιμωρώντας, κάθε βήμα των ROX στο χάρτη. Η slow choke στρατηγική που ακολουθούν, αναγκάζει τους ROX σε ένα ακόμα λανθασμένο baron rush.

Οι Tigers θα το εξασφαλίσουν αλλά κάτι τέτοιο θα τους κοστίσει τις ζωές 4 από τους 5 παίκτες. Οι SKT, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, θα χτυπήσουν στο mid lane turret, κατεδαφίζοντας το. Στο 25ο λεπτό, οι Πρωταθλητές θα πιάσουν 2 άτομα στο mid και θα εξασφαλίσουν το drake. Ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι, δεν κάνουν ριψοκίνδυνα βήματα, διατηρώντας μια διαφορά στα 4k gold. Έχοντας αρνηθεί το vision στο baron pit, θα κάνουν rush ένα baron και θα σύρουν τους ROX σε ένα 4-1 fight!

gold-difference-game-5

Στο 37ο λεπτό η διαφορά στο gold έχει διαμορφωθεί στα 9,8k. Αρκεί μονάχα ένα pick στον Jhin του Pray και οι SKT θα εξασφαλίσουν – άκοπα – το δεύτερο baron του παιχνιδιού. Κάνοντας split push (4-1) θα γκρεμίσουν αργά και σταθερά κάθε structure της βάσης των ROX και εν τέλει θα τσεκάρουν το εισιτήριο τους για το μεγάλο Τελικό της Κυριακής.

end-game-5-stats

end-series

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends