WRC 6 | Review

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι επιστρέφει για ακόμα μια φορά στις gaming πλατφόρμες, με το WRC 6

Platforms
 
Genre
 
Developer
 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι επιστρέφει για ακόμα μια φορά στις gaming πλατφόρμες, με το WRC 6

wrc-7

Τα παιχνίδια WRC μας πάνε πίσω στην έκτη γενιά κονσολών, δηλαδή το PS2, όπου είδαμε για πρώτη φορά τίτλους με βάση το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Περνώντας στην έβδομη γενιά, ξεκίνησε μια νέα σειρά WRC από το μηδέν, αυτή τη φορά όμως σε περισσότερες πλατφόρμες. Το WRC 6 είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς που έρχεται σε Playstation 4 και Xbox One, αλλά και το δεύτερο με την υπογραφή της εταιρίας ανάπτυξης Kylotonn και εκδοθέν από την Bigben Interactive.

Ξεκινώντας για πρώτη φορά το παιχνίδι, αυτό θα επιχειρήσει να μετρήσει την εμπειρία που έχετε σε racing τίτλους, βάζοντάς σας να ολοκληρώσετε δύο μικρούς αγώνες. Στο τέλος αυτής της φάσης, η δυσκολία του AI και τα βοηθήματα οδήγησης θα αλλάξουν, ανάλογα με την απόδοσή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτές όποτε θέλετε, αλλά καλό θα ήταν να ακούσετε για αρχή την πρόταση του παιχνιδιού.

wrc-10

Οι ρυθμίσεις οδήγησης περιλαμβάνουν διάφορα πράγματα, όπως ημιαυτόματη αλλαγή ταχυτήτων και βοήθεια στη σταθεροποίηση του οχήματος. Ένα πιο σημαντικό βέβαια, είναι οι ζημιές πάνω στο όχημα και η επιρροή τους στην απόδοση, κάτι που μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς. Θα λέγαμε πως τo σύστημα βοηθειών είναι σχετικά φτωχό, αλλά ταυτόχρονα αυτό το κάνει πιο απλοϊκό, κάτι καλό για αρχάριους παίκτες.

Οι αγώνες διαδραματίζονται σε πίστες από διάφορα σημεία του κόσμου, σε διάφορες ώρες της ημέρας, αλλά και με διάφορα καιρικά φαινόμενα. Φαινόμενα όπως βροχή και σκόνη θα προσπαθήσουν να μειώσουν την ορατότητά σας, ενώ οι διαφόρων ειδών επιφάνειες χρειάζονται προσοχή, αφού πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με διαφορετικό τρόπο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια του είδους, στο WRC 6 δεν επιλέγετε αυτοκίνητο, αλλά αγωνιστική ομάδα, όπου η κάθε μία έχει διαφορετικούς οδηγούς και διαφορετικό όχημα.

wrc-11

Χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθη, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά με τις ποινές να πηγαινοέρχονται. Βγαίνοντας κατά πολύ εκτός μιας πίστας, το παιχνίδι σας επαναφέρει από μόνο του στο δρόμο, δίνοντάς σας μια ποινή 10 δευτερολέπτων. Βέβαια, μπορείτε να επανέλθετε και μόνοι σας, σε περίπτωση που βρεθείτε σε κάποιο αδιέξοδο. Η ποινή εκεί δεν είναι τόσο μεγάλη, άλλα όσο χρησιμοποιείτε συνέχεια τη λειτουργία αυτή, τόσο μεγαλώνει. Ωστόσο, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να σας χαλάσει ένα λάστιχο. Εκεί μπορείτε να το φτιάξετε αμέσως αν θέλετε, αλλά αυτό θα σας πάει πάρα πολύ πίσω σε θέμα χρόνου.

Όπως και σε όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας αυτής, υπάρχει ένα career mode. Εκεί ξεκινάτε από τη χαμηλότερη κατηγορία, δηλαδή το Junior WRC, και με την ομάδα που θα επιλέξετε, προσπαθείτε να βγείτε πρώτοι σε μια σειρά από ράλι. Αν έχετε καλή απόδοση, τότε περισσότερες ομάδες θα σας κάνουν προτάσεις, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνετε κατηγορίες. Κάθε ράλι διαδραματίζεται μέσα σε τρεις μέρες, όπου η κάθε μέρα μπορεί να έχει μέχρι και τρεις αγώνες. Ανάμεσα στις μέρες, μπορείτε να κάνετε επισκευές στο όχημά σας, να βάλετε διαφορετικά λάστιχα και να κάνετε customizations στη συμπεριφορά του.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το WRC 6

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.