TI6 European Regional Qualifiers: Recap

Μετά από 4 γεμάτες μέρες με τα ανοιχτά προκριματικά για το 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Dota 2, έφτασε η ώρα για τα κλειστά προκριματικά

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Μετά από 4 γεμάτες μέρες με τα ανοιχτά προκριματικά για το 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Dota 2, που θα λάβει χώρα όπως κάθε χρόνο στο Seattle των ΗΠΑ, έφτασε η ώρα για τα κλειστά προκριματικά maxresdefault

Οι Fantastic 5 και οι Team Secret ήρθαν πεισμωμένοι από τα ανοιχτά προκριματικά, ενώ πολλές ρώσικες ομάδες διεθνούς φήμης, όπως οι Virtus Pro, οι Vega Squadron και οι Team Empire περίμεναν να συγκρουστούν με τους Powers Ranger, τους Escape Gaming, τους τροπαιούχους του TI3 Alliance αλλά και τους Flipside Tactits. Ειδική αναφορά για τους δικούς μας AD FINEM, οι οποίοι μας έδωσαν τη χαρά να μας εκπροσωπήσουν σε έναν τόσο σπουδαίο τουρνουά για τη gaming κοινότητα μας.

Τα παιχνίδια του groupstage, που είχε τη μορφή best of 1 round robin, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου. Ήδη από τις πρώτες μονομαχίες κατάλαβε κανείς πως επέστρεψαν ήρωες στο meta που είχαν να εμφανιστούν μήνες, όπως ο Terrorblade, ο Elder Titan και ο Timbersaw. Η επαναφορά των ηρώων αυτών ξεκίνησε στο ESLOne Frankfurt 2016 πριν από 1 εβδομάδα και φάνηκε πως εδραιώθηκε καλά για αυτή τη φάση του TI6. Προβάδισμα φάνηκε να παίρνουν στην αρχή οι Secret και AD FINEM με 2 στα 2 παιχνίδια  που έδωσαν. Άλλοι, όπως οι Power Rangers και οι Alliance άρχισαν να μένουν πίσω από νωρίς. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα και διεξάγονταν περισσότερα games άρχισε να ξεκαθαρίζουν ποιοι παίρνουν πραγματικά κεφάλι στην κούρσα για τη θέση που οδηγεί στο Seattle.

Δυστυχώς, οι AD FINEM μετά από ένα κακό συνολικά game έναντι των Team Empire, που έχει γίνει ο κακός τους δαίμονας, έχασαν την ψυχραιμία τους, όπως και οι ίδιοι δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο τέλος της πρώτης μέρας βρέθηκαν με σκορ 2-3 στα πρώτα 5 game τους.  Σαφέστατα, τίποτα δεν είχε χαθεί και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους αντιπάλους τους για την επόμενη μέρα με καθαρό μυαλό. Εν τω μεταξύ, οι Virtus Pro, οι Secret και οι Fantastic 5 έχοντας πατήσει γκάζι, βρέθηκαν αρκετά μπροστά από την πρώτη κιόλας μέρα. Κάποιοι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των Alliance, που είχαν ξεκινήσει άσχημα, κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Vega και Empire βρίσκονταν στη μέση της κατάταξης και κανείς δεν ήξερε πως θα εμφανιστούν την επόμενη μέρα, η οποία αναμενόταν συναρπαστική.

Η χθεσινή (δεύτερη) μέρα υπήρξε πραγματικά καθηγητική για τους οπαδούς κάθε ομάδας, καθώς μέχρι και τα τελευταία παιχνίδια οι διεκδικητές των 5 πρώτων θέσεων κονταροχτυπιόντουσαν χωρίς να είναι σίγουρος κανείς σε ποια θέση θα καταλήξει. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχώρισαν τα Λιοντάρια των AD FINEM, τα οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν 3 συνεχόμενες νίκες, γεγονός που τους εξασφάλιζε σίγουρα την είσοδο στα play-offs και πολύ πιθανόν την διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Ωστόσο, οι Escape Gaming και οι F5 βρίσκονταν μπροστά μας έχοντας δύο παιχνίδια ο καθένας, ενώ ο ελληνικός οργανισμός είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους F5. Με συνδυασμό αποτελεσμάτων που συμπεριελάμβανε νίκη επί των F5 και μία ήττα στα άλλα 2 παιχνίδια από τους Escpape, θα ισοβαθμούσαμε για την πρώτη θέση. Δυστυχώς, παρά το δυνατό ξεκίνημα και  το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε και το Roshan, τα επόμενα fights δεν πήγαν καλά με τον Terrorblade του Illidan να παίρνει κεφάλι και τον Timbersaw του 633 να προξενεί τεράστια ζημιά στα μετόπισθεν. Στα υπόλοιπα games, οι Secret κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά και να ισοβαθμήσουν με τους F5 και τους Escape gaming νικώντας στο τελευταίο τους game τους Empire, οι οποίοι αν κέρδιζαν θα προκαλούσαν το σχηματισμό tie breakers. Στην ίδια θέση ήταν και οι VP, οι οποίοι ηττήθηκαν στο τελευταίο τους game από τους αδιάφορους βαθμολογικά Flipside.

Έτσι, στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι Team Secret, οι Fantastic Five και οι Escape Gaming με σκορ 6-3. Με tie breakers της μορφής bo1 round robin θα κρινόταν ποιος θα πάρει την πρώτη θέση και οι άλλοι δύο θα ακολουθούσαν τον δρόμο των play-offs μαζί με τους Alliance και τους AD FINEM που είχαν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στα play-offs με σκορ 5-4. Ύστερα από 3 σκληρά games οι Secret κατάφεραν να εξασφαλίσουν την 1η θέση.

Συνολικά, είδαμε πως το CIS Region δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με τις περισσότερες Ρώσικες ομάδες (Empire, Vega, Virtus Pro, Flipside) να μένουν εκτός, με εξαιρέσεις να αποτελούν οι Natus Vincere που πήραν απευθείας invite και οι F5 που παλεύουν στα play-offs. Οι Secret απέδειξαν πως αξίζουν μία θέση στο επερχόμενο TI6.

Οι Alliance κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να μπουν στα play-offs και θα δυσκολευτούν ενάντια σε ομάδες που είναι σε καλύτερη φόρμα από αυτούς το τελευταίο διάστημα. Οι Escape Gaming έκαναν την έκπληξη και με σταθερά καλές εμφανίσεις έφτασαν πολύ ψηλότερα από εκεί που θα περίμενε κανείς. Για το τέλος αφήνουμε τους δικούς μας AD FINEM, οι οποίοι έδωσαν τη ψυχή τους σε κάθε game. Συνολικά η παρουσία τους υπήρξε εξαιρετική τραβώντας την περιέργεια και προκαλώντας το θαυμασμό σε πολλούς. Κάποια λάθη κόστισαν στο να φτάσουν παραπάνω πιο εύκολα αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στο Seattle σήμερα στα play-offs.

playoffs

Περισσότερα νέα για το Dota 2