ESL Frankfurt 2016 Recap

Το ESLOne Frankufrt 2016 έφτασε στο τέλος του και οι περισσότεροι πήραν το δρόμο του γυρισμού κουβαλώντας στα μπαγκάζια τους αναμνήσεις από ένα απολαυστικό event

Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το ESLOne Frankufrt 2016 έφτασε στο τέλος του και οι περισσότεροι πήραν το δρόμο του γυρισμού κουβαλώντας στα μπαγκάζια τους αναμνήσεις από ένα απολαυστικό event 

IMG_1645

Τώρα που τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, ήρθε η ώρα για ανασκόπηση της δράσης δίνοντας σας την ευκαιρία να θυμηθείτε ωραία πράγματα που είδατε ή να θαυμάσετε πράγματα που χάσατε.

Το στάδιο ήταν κλειστό για το κοινό την Παρασκευή. Πρόσβαση είχαν μόνο οι ομάδες καθώς εκεί διεξήχθησαν και τα groupstages.  Κατά τη διάρκεια της μέρας άρχισαν να συρρέουν όλο και περισσότεροι DotA fans στη Φρανκφούρτη φέρνοντας την αύρα του ενθουσιασμού, καθώς η πλειονότητα των pub και των bar γέμισε από οπαδούς κάθε ομάδας που ανυπομονούσαν να δουν την ομάδα τους να κυριαρχεί. Σχετικά με την in-game δράση, είδαμε κάποια αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά και κάποιες εμφανίσεις-έκπληξη. Οι  OG, κάτοχοι δύο εκ των 3 Major, δεν έδειξαν να δυσκολεύονται καθόλου νικώντας σχετικά εύκολα τους Natus Vincere, ενώ οι ανέτοιμοι Virtus Pro υπέκυψαν στους σκληροτράχηλους Complexity.

Εν συνεχεία, η παρέα του Miracle δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση και των Complexity, αφήνοντας τους να παλέψουν την επόμενη μέρα είτε με τους NaVi είτε με τους VP που θα πάλευαν για την επιβίωση τους. Το άλλο γκρουπ ήταν γεμάτο εκπλήξεις με τους  Fnatic και τους Liquid να χάνουν από τους Alliance και Vega Squadron αντίστοιχα. Οι Alliance κατάφεραν να περάσουν ανάμεσα από τις συμπληγάδες των Fnatic παίζοντας εξαιρετικά, ενώ οι Vega φάνηκαν αποφασισμένοι να κοντράρουν οποιονδήποτε. Αυτό αποδείχτηκε και στην επόμενη φάση των groupstages, όπου και άφησαν τους Alliance πίσω τους με σχετική ευκολία να περιμένουν το νικητή από το ζευγάρι Fnatic-Liquid. Έτσι, η πρώτη μέρα έφτασε στο τέλος της αφήνοντας πολλές υποσχέσεις στον κόσμο που περίμενε την επόμενη μέρα να γεμίσει την Commerzbank Arena.

IMG_1696

Το επόμενο πρωί ήταν γεμάτο ανυπομονησία και βιασύνη, καθώς πολλοί προσπάθησαν να βρίσκονται ήδη από νωρίς στο στάδιο. Με τις πόρτες να ανοίγουν στις 9 και το σόου να αρχίζει στις 10, ήδη πολλά τρένα έφταναν στο στάδιο μεταφέροντας χιλιάδες άτομα που φορούσαν φανέλες των NaVi, των Alliance και των Liquid που τυπικά ήταν οι γηπεδούχοι, καθώς είχαν 2 Γερμανούς παίκτες στο roster τους. Παράλληλα, μέσα στο στάδιο επικρατούσε ήδη αναστάτωση με τους υπεύθυνους  να ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, να στήνουν τα περίπτερα τους και να υποδέχονται σιγά σιγά τον κόσμο. Σταδιακά, το στάδιο  άρχισε να γεμίζει, με το πάνελ να παίρνει τη θέση του, τους σχολιαστές να ετοιμάζονται και τις ομάδες να περιμένουν το έναυσμα για να ξεκινήσει η δεύτερη μέρα του ESL Frankfurt 2016.

IMG_1594

Η πρώτη αναμέτρηση έγινε ανάμεσα σε Liquid και Fnatic για τον 1ο γύρο του Lower Bracket του group A. Οι Liquid απέδειξαν ότι η μέρα της Παρασκευής ήταν μία απλή παρέκβαση από τις συνηθισμένες τους εμφανίσεις, αφήνοντας την παρέα του Mushi έξω χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Έπειτα, οι Na’Vi κονταροχτυπήθηκαν με τους Virtus Pro, όπου απέδειξαν πως είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στη CIS region. Οι VP αποκλείστηκαν πληρώνοντας την απόφαση τους να παραστούν στο ESL απροετοίμαστοι.

Εν συνεχεία, οι Liquid δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τους Alliance και να προκριθούν στα semi-finals του event, ενώ οι Natus Vincere πέρασαν με σχετική ευκολία από το εμπόδιο των Complexity. Εκτός αγωνιστικής δράσης, οι  άνθρωποι του ESL είχαν στήσει μικρά events κανονίζοντας 1v1 ανάμεσα στον BigDaddy των OG και τυχαία επιλεγμένους fans από το κοινό. Επίσης, διασκεδαστική ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΤobiWan και Maelk για την ανάδειξη του πιο «macho» άνδρα. Guest star ήταν ο OD Pixel, που εντυπωσίασε με το πρωτότυπο ντύσιμο του. Η μέρα, μεγάλη και κουραστική αλλά και πολύ διασκεδαστική, τέλειωσε γύρω στις 12 με το ραντεβού να ανανεώνεται για το πρωί της Κυριακής.

gjQ63zw

Η τελευταία μέρα ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό. Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τα ημιτελικά αλλά ο μεγάλος τελικός είχε ήδη φτιαχτεί στο μυαλό του κοινού. OG vs Na’Vi.  Πράγματι, η κόντρα ανάμεσα σε OG και Liquid ήταν σφοδρή. Για ακόμη μία φορά οι Liquid αποδείχτηκαν υποδεέστεροι μπροστά στην ασταμάτητη μηχανή του BigDaddy και της παρέας του.

^F2DECC79CDF12C48F963489A14D8FCA3C8A27E3EC813315C6F^pimgpsh_fullsize_distr

Στο επόμενο ζευγάρι, οι Natus Vincere αντιμετώπισαν μία ακόμα CIS ομάδα, τους Vega Squadron, οι οποίοι εξέπληξαν τους περισσότερους στη φάση των groupstages. Παρ’ όλα αυτά το momentum των Na’Vi ήταν πολύ ισχυρό για να σταματήσει μπροστά στους «Καρχαρίες». Έτσι, η επιθυμία του κόσμου έγινε πραγματικότητα με το μεγάλο τελικό λαμβάνει χωρά τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής. Όπως αποδείχτηκε, ο τελικός δεν ήταν κάτι άλλο από επίδειξη δύναμης για τους OG. Χωρίς ίχνος αντίστασης, οι Natus Vincere υποχώρησαν και ο Fly σήκωσε πρώτος πανηγυρικά το τρόπαιο στα χέρια του.

^AB011F251EDEB71D7D07B72B15AAF7564DA40F6A61DE4A3D55^pimgpsh_fullsize_distr

Γενικά, η απόδοση πολλών ομάδων στο ESL έπαιξε σημαντικό ρόλο και για την θέση τους στο TI6. Οι απογοητευτικές εμφανίσεις των VP και των Alliance τους άφησαν εκτός κούρσας για τις απευθείας προσκλήσεις ενώ η σκληρή δουλειά των Na’Vi απέδωσε καρπούς με τον ουκρανικό οργανισμό να προσκαλείται απευθείας στο Seattle. Τα μάτια μας στρέφονται τώρα στα επόμενα μεγάλα τουρνουά όπως το Τhe Summit, ενώ το TI6 μας περιμένει στη γωνία.

Περισσότερα νέα για το Dota 2