Πάρε τον έλεγχο μιας ολόκληρης φυλής στο Niche

Ένας πρωτότυπος συνδυασμός survival και γενετικής

Platform
 

Ένας πρωτότυπος συνδυασμός survival και γενετικής

nicheb

Ένας νέος survival τίτλος έρχεται από την Ζυρίχη, αλλά όχι όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Πρόκειται για το Niche, της Team Niche, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αγάπης της Philomena Schwab, lead designer και ιδρύτριας της εταιρίας, για την βιολογία και το game designing. Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε μια φυλή ζώων, που μοιάζουν με αλεπούδες, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης. Σκοπός σας είναι να φροντίσετε να εξαπλωθεί από το νησί στο οποίο βρίσκεται, σε όλα τα νησιά του παιχνιδιού. Αυτό βέβαια δεν θα είναι εύκολο μιας και παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι, όπως θηρευτές, κλιματικές αλλαγές ακόμα και ασθένειες και που αν δεν είστε προσεκτικοί μπορούν και να οδηγήσουν την φυλή στο τέλος της.

Niche

Το Niche παίζεται με γύρους, με κάθε μέρα να αντιπροσωπεύει και έναν γύρο. Κατά την διάρκειά τους, μπορείτε να ελέγξετε όλα τα μέλη της φυλής σας διατάζοντας τα να κάνουν διάφορες ενέργειες, όπως να μαζέψουν τροφή, να πολεμήσουν κάποιον θηρευτή, να εξερευνήσουν ένα νέο μέρος ακόμα και να αναπαραχθούν. Κι εδώ βρίσκεται το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, μιας και οι γονείς θα μεταβιβάσουν στα παιδιά τα γενετικά τους χαρακτηριστικά βοηθώντας να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που καραδοκούν πιο εύκολα, ακολουθώντας πιστά την θεωρία του Δαρβίνου. Καμιά φορά όμως, μπορεί οι μεταλλάξεις να μην είναι επιθυμητές, οπότε εσείς ως παίκτης/παίκτρια, μπορείτε βάλετε πόντους σε χαρακτηριστικά που επιθυμείτε (π.χ. δύναμη) κατευθύνοντας ως έναν βαθμό την εξέλιξη.

Για την ώρα το παιχνίδι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την καμπάνια του στο Kickstarter μαζεύοντας πάνω από $70.000 και έχει πάρει έγκριση από το Steam Greenlight. Αν και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα βγει, μπορείτε να δοκιμάσετε το Niche, κατεβάζοντας το από την επίσημη σελίδα του.