Το Space Pirates and Zombies 2 είναι στο Steam Early Access

Πειρατές, ζόμπι, διάστημα… Τι άλλο θέλετε;

Platform
 

Πειρατές, ζόμπι, διάστημα… Τι άλλο θέλετε; 

SPACE PIRATES AND ZOMBIES 2

Υπάρχουν πλέον πολλά παιχνίδια που πραγματεύονται μια αποκάλυψη με αιμοβόρα ζόμπι, από adventure μέχρι κλασσικά FPS/Survival. Το Space Pirates and Zombies 2 δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως αυτό είναι και το μοναδικό κοινό που έχει με όλους τους υπόλοιπους τίτλους με τους ζωντανούς-νεκρούς. Από τον τίτλο καταλαβαίνετε πως το παιχνίδι διαδραματίζεται στο διάστημα και εσείς είστε ένας από τους πολλούς καπετάνιους που παλεύουν για επιβίωση σε έναν μετά-αποκαλυπτικό γαλαξία. Τα ευχάριστα νέα είναι πως η απειλή των ζόμπι έχει διαλυθεί (αλλά πάντα αρκεί να γίνει ένα λάθος για να ξεσπάσει ξανά μια πανδημία), τα δυσάρεστα είναι ότι όλες οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Οπότε πλέον αναγκάζεστε να παλεύετε για τα απομεινάρια της προηγούμενης εποχής ώστε να καταφέρετε να έχετε μια ζωή στον νέο κόσμο που ξεκινάει να σχηματίζεται.

SPACE PIRATES AND ZOMBIES 2a

Το Space Pirates and Zombies 2 μας υπόσχεται έναν τεράστιο κόσμο, έχοντας ήδη έτοιμους 200 καπετάνιους που ελέγχονται από το AI, οι οποίοι μπορούν να κάνουν ακριβώς ό,τι και ο παίκτης! Μπορούν να συνάψουν συμμαχίες μεταξύ τους, να πολεμάνε και να παίρνουν κομμάτια από κατεστραμμένα διαστημόπλοια, να έρχονται κατά την διάρκεια μιας μάχης και να αλλάζουν το πεδίο της και γενικότερα να προσφέρουν ένα ευχάριστο single player campaign. Μιλώντας για campaign, θα έχετε και την επιλογή να παίξετε σε sandbox mode. Όσον αφορά το multiplayer αυτό βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις για τις μάχες μεταξύ των διαστημοπλοίων – παικτών. Η δημιουργία αυτών των διαστημοπλοίων απαιτεί πολλή σκέψη, καθώς κάθε κομμάτι που τοποθετείτε θα τα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά. Για παράδειγμα: Αν ένα πλοίο είναι πολύ μακρύ, θα στρίβει προφανώς πολύ πιο αργά από ένα πιο μικρό. Επίσης αν έχετε βάλει πολλούς κινητήρες μπορεί να μην έχετε αρκετή ενέργεια για τα κανόνια σας. Για να εγκαθιδρύσετε τις περιοχές σας θα χτίσετε μέχρι και διαστημικούς σταθμούς. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 90 κομμάτια για τα πλοία και τους σταθμούς από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

SPACE PIRATES AND ZOMBIES 2b

Αυτό που πρέπει να θυμάστε όσοι έχετε παίξει τον πρώτο τίτλο της σειράς, είναι πως το Space Pirates and Zombies 2 δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, μιας και έχει στηριχτεί πιο πολύ στο σημείο της επιβίωσης. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν και έχει το ίδιο cast χαρακτήρων. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα του στο Steam.