EU LCS Week 6 Day 1 Recap

Χτες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της έκτης εβδομάδας για το spring split του EU LCS

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Χτες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της έκτης εβδομάδας για το spring split του EU LCS με τα πράγματα να περιπλέκονται αρκετά στη κορυφή με τέσσερις ομάδες να βρίσκονται στο ρετιρέ της Ευρωπαϊκής λίγκας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε χτες στο EU LCS.

lcs-1

Game 1 Elements Vs Origen

ΤΟ παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους OG με τον Soaz να παίρνει το first blood και το προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλο του. Βέβαια η συνέχεια ήταν αρκετά διαφορετική από ότι είχε σχεδιάσει ο top laner της OG, μίας και οι EL προσπάθησαν να τον αχρηστέψουν, καταφέρνοντας το για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο οι EL έπαιρναν σιγά σιγά τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να αφήνουν τους OG να κάνουν το οτιδήποτε στο χάρτη. Αυτό άλλαξε στο 28ο λεπτό, μετά από ένα team fight διαρκείας, που κέρδισαν οι OG χάρη στο σωστό teleport του Soaz. Αυτό έδωσε το baron buff στην OG, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως κάνοντας ένα power play της τάξεως των 6.000 gold. Το παιχνίδι βέβαια τελείωσε με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Οι EL έκαναν fight με στόχο το baron, αγνοώντας τον Soaz που απλά κατάστρεφε τη βάση τους. Κάπως έτσι οι OG έφτασαν στη νίκη, με τους EL να φαντάζουν ανίκανοι να διαχειριστούν το προβάδισμα που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Game 2 Roccat Vs Splyce

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας δεν είχε πολύ δράση στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά από εκεί επικράτησε χάος. Σε όλο το μήκος και πλάτος του χάρτη ξεκίνησαν πολλές μάχες για το ποιος θα επικρατήσει, με τις δύο ομάδες να είναι ισάξιες. Αυτό άλλαξε με ένα εκπληκτικό team fight που έγινε στο 30ο λεπτό, με τους ROC να βγαίνουν νικητές, βγαίνοντας μπροστά 3.000 gold παίρνοντας και το πρώτο inhibitor του παιχνιδιού. Δύο λεπτά αργότερα οι ROC διαλύσαν όλη την αντίπαλη ομάδα στο επόμενο fight, φτάνοντας στο baron buff και τη νίκη. Με αυτή τη νίκη οι ROC επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από εννιά σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Game 3 Unicorns of Love Vs Giants

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας κράτησε πάρα πολύ, αν σκεφτεί κανείς τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Στα πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν τα ίδια νούμερα χωρίς κάτι αξιοσημείωτο να γίνεται. Όλα τα fight που είδαμε στο παιχνίδι ήταν χαοτικά, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη έκριναν την γενική πορεία του παιχνιδιού με τους UOL να το εκμεταλλεύονται πλήρως, κερδίζοντας το fight, το baron buff αλλά και το πρώτο inhibitor στο 38ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ήταν στα χέρια των UOL, με τους GIA να προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα χωρίς αποτέλεσμα. Το παιχνίδι τελείωσε στο 46ο λεπτό με τους UOL να κερδίζουν πανηγυρικά το παιχνίδι.

Game 4 Fnatic G2 Esports

Το τέταρτο παιχνίδι της ημέρας είχε πάρα πολύ δράση αλλά και μία επική ανατροπή. Όλα ξεκίνησαν στο  5ο κιόλας λεπτό με ένα λάθος του Spirit. Μέσα στα επόμενα λεπτά οι G2 κατφεραάν να πάρουν ένα προβάδισμα 5.000 gold, ace στο 12ο λεπτό αλλά και απόλυτο έλεγχο στο χάρτη. Οι G2 έπαιρναν όσο περισσότερα kill μπορούσαν και όλα τα objective. Το party που είχαν στήσει οι G2 άρχισε να χαλάει στο 25ο, με ένα εκπληκτικό turnaround. Οι G2 ακόμα είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους αλλά οι FNC είχαν επιστρέψει και μπορούσαν να τους κοιτάξουν στα μάτια. Το καθοριστικό fight έγινε στο 36ο λεπτό με τους FNC να το κερδίζουν, κάνοντας ένα εκπληκτικό comeback κερδίζοντας και το παιχνίδι. Να τονίσουμε ότι οι FNC ήταν πίσω και στο score αλλά και στα gold.

Game 5 Vitality Vs H2K

Το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας είχε αρκετά fights πολλά trades αλλά και διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που περιμέναμε. Από νωρίς στο παιχνίδι οι δύο ομάδες έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίσουν το παιχνίδι χωρίς βέβαια κάποια από τις δύο να καταφέρνει να βγει μπροστά. Το αξιοσημείωτο το του παιχνιδιού είχε να κάνει με τα team fight, με μόνο ένα άτομο να πεθαίνει κάθε φορά. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, έφτασε και το τελικό fight του παιχνιδιού, με τους VIT να βγαίνουν νικητές, κερδίζοντας και το παιχνίδι.

Με πολλές εκπλήξεις ξεκίνησε η έκτη εβδομάδα του EU LCS, μιας και από χτες τέσσερις ομάδες βρίσκονται στην κορυφή με το ίδιο σκορ. Με τα play-off να μην είναι και πάρα πολύ μακριά κάθε παιχνίδι μετράει για αυτές τις ομάδες με τις Origen και Fnatic να βρίσκονται στη γωνία περιμένοντας να αποσπάσουν το οτιδήποτε.

 

 

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends