Συνέντευξη με τον ιδρυτή της AD FINEM

AD FINEM. To όνομα που τις τελευταίες εβδομάδες είναι το επίκεντρο της ελληνικής eSports σκηνής.

AD FINEM. To όνομα  που τις τελευταίες εβδομάδες είναι το επίκεντρο της ελληνικής eSports σκηνής.

12662503_1961188264106922_2855895172691798455_n

Είναι μία νέα ομάδα, την οποία γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τη DOTA 2. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ταράξει ιδιαίτερα τα «νερά» της ελληνικής Εsports σκηνής με το όνομα της.

Σαν βόμβα έσκασε πριν από μερικές ημέρες η είδηση, ότι κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της ελληνικής Competitive σκηνής υπέγραψαν με τον νέο οργανισμό AD FINEM όπως οι Hawkeye, Likeabawse, Poulmaniac, Tholwmenos.

Ήρθαμε σε επαφή με τον ιδρυτή του οργανισμού, Μάριο Παπασαράντο και αποσπάσαμε κάποιες ιδιαίτερες πληροφορίες για τον νέο οργανισμό.12746477_10154015129172450_428175018_n

  • Πείτε μας λίγα λόγια για τον νέο οργανισμό.

H AD FINEM eSports είναι ένας νέος Ελληνικός οργανισμός που δημιουργήθηκε αρχές Δεκεμβρίου με σκοπό να πρωταγωνιστεί στην Παγκόσμια Gaming σκηνή. Έχει δημιουργηθεί από gamers και την αγάπη μας για την competitive gaming σκηνή.

  • Πότε ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις δημιουργίας του οργανισμού;

Η σκέψη για την δημιουργία του με απασχολούσε τα τελευταία 3 χρόνια και με «φρέναρε» το ότι δεν είχα βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να την ξεκινήσω – υλοποιήσω. Είναι σημαντικό σε κάθε τέτοια επιχειρηματική και μη κίνηση για κάτι καλό, να έχεις επιλέξει προσεκτικά τους συνεργάτες σου, για όποιο πόστο κι αν προορίζονται. Είναι κάτι που στην Ελλάδα για να το κάνεις πρέπει να προσέξεις, ιδιαίτερα εν έτει 2016, διότι αρκετοί έχουν κάνει πολύ σοβαρά λάθη και πλέον όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο σε κοιτάζουν όλοι καχύποπτα.

  • Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του οργανισμού και από ποια μέλη αποτελείται;

Η AD FINEM eSports  ανήκει στους Αλέξανδρο Μαυρούδη, Νίκο Φωτεινάκη και σε εμένα. Εγώ προσωπικά έχω αναλάβει τα roster των ομάδων και την επίβλεψη τους. Στο Dota 2 άγρυπνος φρουρός-assistant manager είναι ο Μιχάλης ‘Madao’ Χατζηαλεξίου, στο web development & graphic design οι Γιώργος Ξενιτίδης και Γιώργος Πιλίδης.

  • Ποια η σημασία του ονόματος AD FINEM;

AD FINEM στα λατινικά σημαίνει: Μέχρι το Τέλος. Αυτό αντιπροσωπεύει και την φιλοσοφία μας και τα πιστεύω μας. Παλεύουμε για όλα μέχρι τέλους και δεν αφήνουμε στην τύχη τίποτα. Φυσικά και στα eSports δεν υπάρχει ούτε ταβάνι αλλά ούτε και τέλος, γιατί ακόμα και έναν παγκόσμιο τίτλο να κατακτήσεις, δεν τελειώνει τίποτα και ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

  • Που εδρεύει η ομάδα; Υπάρχει σκέψη δημιουργίας Gaming House;

To AD FINEM Gaming House στην Αθήνα είναι στα σχέδια μας και ίσως το προσεχές καλοκαίρι να έχουμε εξελίξεις. Είναι κατά την γνώμη μου άκρως απαραίτητο ειδικά για τα ομαδικά games όπως Dota 2, League of Legends, CS: GO, HOTS, να έχουν οι παίχτες άμεση αλληλεπίδραση, να φτιάχνουν καλύτερη σχέση μεταξύ τους και να ανεβαίνει η απόδοσή τους ακόμα περισσότερο.

  • Είναι δύσκολο να έχει κάποιος δικό του οργανισμό στην Ελλάδα;

Ναι είναι δύσκολο, διότι η Ελλάδα ναι μεν έχει πάρα πολλούς skilled παίχτες απλά πρέπει να επιλέξεις άτομα τα οποία να μην έχουν την νοοτροπία (τα ξέρω όλα, είμαι ο καλύτερος, δεν ξέρεις τίποτα κλπ ). Επίσης, στην Ελλάδα για να κάνεις gaming οργανισμό πρέπει να είσαι άκρως ανταγωνιστικός. Το να μαζέψω ομάδες με 30-100 άτομα για να δείξω στους χορηγούς μου ότι έχω πολλούς, δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Εμείς φτιάξαμε ομάδες για να φέρνουν στην Ελλάδα τίτλους και διακρίσεις και μέχρι τώρα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις επιλογές μας.

  • Ποιες οι προοπτικές της ομάδας για Ελλάδα και εξωτερικό;

Προοπτική υπάρχει, όπως υπάρχει θέληση και αυτοπεποίθηση. Στην Ελλάδα ο σκοπός μας είναι να βρούμε και να αναδείξουμε με σταθερά βήματα τους καλύτερους Έλληνες παίχτες σε όλα τα competitive games σε διάστημα 2 ετών. Στο εξωτερικό θα αναπτυχθούμε με ξένα roster έως το 2017 εστιάζοντας αρχικά σε Ρωσία και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή ένωση.

  • Αυτή τη στιγμή η AD FINEM έχει συλλέξει μια ελίτ παικτών στο roster της. Με ποιο σκεπτικό έγινε αυτή η επιλογή;

Όπως σου ανέφερα νωρίτερα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις επιλογές μας έως τώρα. H Dota 2 ομάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και αξιοπρεπέστατα στις 20 καλύτερες στον κόσμο (βάσει απόδοσης και τα νούμερα του Gosugamers ). Έχουμε κατακτήσει ήδη ένα τουρνουά, το Prodota cup europe 3, έχουμε μια δεύτερη θέση στο GameOn, ενώ έχουμε προκριθεί ήδη στον τελικό του Rumble Town. Τερματίσαμε 6-8 θέση στα προκριματικά για το ESL ONE Manila, ενώ βρισκόμαστε 4wins πριν από το Lan Event του WePlay Dota2 με συνολικά έπαθλα 250.000$. Στο Hearthstone επίσης, οι 2 πρώτες μας προσθήκες Likeabawse και Tholwmenos πέρασαν από τα online προκριματικά στην Ρουμανία στο PGL Tavern Tales Spring με την σημαντική βοήθεια του Poulmaniac. O Hawkeye είναι η αφορμή που έγινε διάσημη η Ελληνική Hearthstone σκηνή στο κόσμο με τις τρομερές του διακρίσεις και φυσικά μετά ακολούθησαν πολλές και από άλλους παίχτες. Όπως καταλαβαίνεις η επιλογή γίνεται με το κριτήριο του ότι διψάς για διάκριση επί της ουσίας και εμείς είμαστε εδώ να επενδύσουμε σε εσένα για να πάμε μαζί ψηλά!

ftn

  • Υπάρχουν σκέψεις επέκτασης και σε άλλα παιχνίδια πέρα από DOTA 2 και Hearthstone ή εστιάζετε σε αυτά;

Το roster στο Hearthstone έχει κλείσει για τους επόμενους 6 μήνες τουλάχιστον και η μόνη προσθήκη θα είναι ένας coach -analyst. Επίσης σημαντική προσθήκη έγινε και στο Dota 2 με την απορρόφηση των Face The North’s οι οποίοι είναι νέα παιδιά που δουλεύουν απίστευτα πολλές ώρες μαζί σε ένα άψογο περιβάλλον και σε εύλογο χρονικό διάστημα πιστεύω θα τους δείτε να πρωταγωνιστούν. Όσο αφορά τα επόμενα teams σύντομα θα σας ανακοινώσουμε την AD FINEM στο League of Legends με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες παίχτες. Το rocket league επίσης πιστεύω είναι ένα game το οποίο θα ανέβει σε αξιόλογο competitive επίπεδο και θέλουμε να φτιάξουμε την πρώτη Ελληνική Rocket League team. Στο μέλλον θα μας δείτε και σε CS:GO όπως και στο Heroes of the Storm.

  • Ποιοι οι στόχοι του οργανισμού στο μέλλον;

Οι στόχοι μας είναι φανεροί και ξεκάθαροι!! Πρόκριση και κατάκτηση σε κάθε τουρνουά που συμμετέχουμε. Είτε είμαστε invited είτε παίζουμε στα προκριματικά ο στόχος είναι η υψηλότερη θέση.

AD FINEM!!