Assassin’s Creed Syndicate – Review

Βιομηχανική επανάσταση και δολοφόνοι

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Βιομηχανική επανάσταση και δολοφόνοι

sundi

Το Assassin’s Creed Syndicate είναι ένας action-adventure, open world τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Ubisoft Quebec και κυκλοφόρησε από την Ubisoft. To παιχνίδι κυκλοφορεί για Playstation 4 και Xbox One, ενώ στις 19 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και για PC. Αποτελεί τον εντέκατο βασικό τίτλο της σειράς και διαδραματίζεται αμέσως μετά το Assassin’s Creed Unity.

Πλοκή

Αναλαμβάνετε τον ρόλο των δίδυμων δολοφόνων Jacob και Evie Frye, που μετά από κάποιες αποστολές στο Κρόλεϊ, αποφασίζουν να παρακούσουν τις εντολές του Assassin’s Brotherhood και ταξιδεύουν στο Λονδίνο. Η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Templar Grand Master, Crawford Starrick, ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία αλλά και τον υπόκοσμο, ενώ απώτερος σκοπός του είναι ο έλεγχος όλης της Βρετανίας, αλλά και του κόσμου.

Στο Λονδίνο τα αδέρφια Frye συναντούν τον Henry Green, o οποίος ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια από το Assassin’s Order, μιας και η πόλη βρίσκεται στο έλεος των Templars. Ο Jacob και η Εvie, δέχονται να βοηθήσουν τον Henry, ο καθένας βέβαια με τον δικό του τρόπο. Ο Jacob θέλει να χτυπήσει τα μεγάλα ονόματα της πόλης, ενώ η Evie θέλει να συνεχίσει το έργο του πατέρα της και να βρει το Piece of Eden, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στην πόλη.

12183850_10208434240000728_8010580522900500484_o

Gameplay

To παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια άριστη απεικόνιση του Βικτοριανού Λονδίνου και για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς παίρνετε τον έλεγχο δύο χαρακτήρων, τους οποίους μπορείτε να εναλλάσσετε ανά πάσα στιγμή. Ανεβαίνοντας σε ψηλά μέρη, μπορείτε να κάνετε synchronization, ξεκλειδώνοντας έτσι περισσότερες αποστολές στον χάρτη, αλλά και περισσότερα μέρη για να κάνετε fast travel. Κατά τη διάρκεια των fast travel και όταν κάνετε reload μια αποστολή, θα παρατηρήσετε ότι το παιχνίδι φορτώνει για αρκετή ώρα. Επίσης, στη διάθεσή σας έχετε τη δικιά σας συμμορία και μπορείτε να φωνάξετε άτομα από αυτήν, ώστε να σας συνοδέψουν στις αποστολές σας. Τέλος, καθώς περιπλανιέστε στην πόλη, μπορεί να συμβούν διάφορα εγκλήματα, τα οποία μπορείτε να σταματήσετε και να βραβευτείτε με χρήματα.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες είναι ότι η Evie ειδικεύεται στο stealth, ενώ o Jacob είναι καλύτερος στις μάχες σώμα με σώμα. Στη διάθεσή σας έχετε μικρά σπαθιά, λεπίδες κρυμμένες σε μπαστούνια και σιδερογροθιές, με κάποια από αυτά να απαιτούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο για να τα οπλίσετε, ενώ δε λείπει και το σήμα κατατεθέν της σειράς, το Hidden Blade. Δε λείπουν βέβαια και τα μακρινά όπλα, που κυμαίνονται από πιστόλια και μικρά μαχαίρια, μέχρι και βόμβες ηλεκτρισμού. Κατά τη διάρκεια της μάχης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, ενώ παίρνετε και νέες ιδιότητες όσο κάνετε upgrades, κάτι που ανεβάζει και το επίπεδό σας. Οι εχθροί έχουν και αυτοί το δικό τους επίπεδο, κάτι που θα πρέπει να προσέξετε, γιατί σε κάποιες στιγμές, στην αρχή του παιχνιδιού, θα σας δυσκολέψουν. Στις πιο stealth προσεγγίσεις, πέρα από τα όπλα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας, καθώς μπορείτε να ρίξετε κουτιά που κρέμονται πάνω στα κεφάλια των εχθρών σας ή να ρίξετε παραισθησιογόνα βέλη πάνω σε φωτιά, δημιουργώντας έτσι ένα σύννεφο που θα τρελάνει όσους εχθρούς βρίσκονται μέσα σε αυτό.

12182534_10208434239440714_5532637346351971615_o

Η περιπλάνηση στο χώρο του παιχνιδιού είναι αρκετά αυτοματοποιημένη, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να επιλέγετε αν θα κάνετε parkour προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Επίσης, μπορείτε να πάρετε άμαξες, ώστε να τρέξετε πιο άνετα μέσα στην πόλη. Ο χειρισμός τους είναι αρκετά εύκολος, αν και κάποιες φορές οι κινήσεις τους μοιάζουν κάπως αφύσικες. Τέλος, έχει προστεθεί το Rope Launcher, που σας επιτρέπει να ανεβαίνετε γρήγορα σε ψηλά μέρη και να μεταφέρεστε από το ένα κτήριο στο άλλο. Ο χειρισμός του είναι αρκετά εύκολος και θυμίζει πολύ Batman: Arkham Series.

Φτάνοντας κάθε φορά στα 1000 experience points, παίρνετε ένα skill point, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε καινούργιες ιδιότητες στους χαρακτήρες σας. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες ιδιότητες που είναι αποκλειστικές σε κάθε χαρακτήρα. Επίσης, υπάρχουν τα perks, τα οποία σας δίνουν διάφορους στόχους, όπως το να σκοτώσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό εχθρών με headshots, ακόμη και όταν είστε κρυμμένοι σε γωνίες. Τελειώνοντας ένα perk, παίρνετε αναβαθμίσεις που σχετίζονται συνήθως με τον στόχο που είχατε. Επίσης, υπάρχουν και τα gang upgrades, με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε τη συμμορία σας, κάνοντάς την πιο ανθεκτική ή ακόμα και να αυξήσετε το εισόδημα που παίρνετε στη βάση σας.

12189485_10208434240080730_5103743320888057840_o

Πέρα από τα όπλα, μπορείτε να αλλάξετε πανοπλία στους χαρακτήρες σας, ανεβάζοντας έτσι τα αμυντικά στατιστικά τους, ενώ μπορείτε να βάλετε διαφορετικές στολές, οι οποίες έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Τον περισσότερο εξοπλισμό σας μπορείτε να τον αγοράσετε κανονικά, αλλά υπάρχουν κάποια αντικείμενα που απαιτούν crafting. Crafting μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες, που παίρνετε μέσα από σεντούκια ή σαν έπαθλο από side missions. Επίσης, σας δίνεται και η δυνατότητα να αναβαθμίσετε τα μακρινά όπλα σας, ανεβάζοντας την ζημιά που προκαλούν, αλλά και τον αριθμό που μπορείτε να έχετε πάνω σας.

Οι περισσότερες αποστολές του παιχνιδιού περιέχουν challenges, τα οποία εάν τα φέρετε εις πέρας, θα πάρετε κάποια επιπλέον χρήματα και XP. Στο τέλος κάθε sequence που πρέπει να σκοτώσετε κάποιον σημαντικό στόχο, πλέον σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο προσέγγισής σας. Στο παιχνίδι θα γνωρίσετε επίσης κάποιους ιστορικούς χαρακτήρες όπως τον Charles Dickens ή τον Carl Marx, που θα σας αναθέσουν διάφορα side missions. Για κάποιους από αυτούς, όταν τελειώνετε αρκετές αποστολές, ανεβάζετε το loyalty level, κερδίζοντας έτσι διάφορα αντικείμενα, καθώς και συνταγές για crafting.

12183698_10208434239160707_1746956441697754026_o

To Λονδίνο είναι χωρισμένο σε περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στην κατοχή των Templars. Στόχος είναι να πάρετε αυτές τις περιοχές πίσω, κάνοντας κάποιες έξτρα αποστολές. Οι αποστολές αυτές, θα σας ζητήσουν να ελευθερώσετε παιδιά από εργοστάσια, να απαγάγετε κάποια άτομα ή να εξουδετερώσετε βάσεις των εχθρών. Όταν τελειώσετε με αυτές τις αποστολές, ξεκλειδώνετε ένα gang war, όπου παλεύετε μαζί με τη συμμορία σας εναντίον μιας αντίπαλης και του αρχηγού της. Νικώντας το gang war, παίρνετε την περιοχή στην κατοχή σας, καθώς και ένα special reward.

Το παιχνίδι έχει μεγάλη ποικιλία σε θέμα collectibles, όπως βέβαια και κάθε τίτλος της σειράς. Ανάμεσά τους βρίσκονται helix glitches, μπουκάλια μπύρας, καθώς και διάφορα σπάνια λουλούδια. Δεν λείπουν βέβαια, τα κλασσικά σεντούκια που κρύβουν μέσα τους λεφτά, ενώ υπάρχουν και κάποια κλειδωμένα, τα οποία περιέχουν σπάνια αντικείμενα. Για όλα τα παραπάνω, μπορείτε να αγοράσετε χάρτες μέσα στο παιχνίδι και να βρείτε τις τοποθεσίες τους. Βέβαια, υπάρχουν και τα μουσικά κουτιά που δεν εμφανίζονται με κανένα χάρτη. Ο μόνος τρόπος να τα βρείτε είναι να ψάξετε μέσα από φωτογραφίες που σας δίνει το παιχνίδι ή ακούγοντας τη μουσική που παίζουν.

12194548_10208434240040729_6358984894660224752_o

Γραφικά/Ήχος

Στον τομέα των γραφικών έχουμε μια πάρα πολύ καλή αναπαράσταση του Λονδίνου, αν και όσοι έχετε παίξει το Unity θα παρατηρήσετε ίσως ένα πολύ μικρό downgrade. Ο φωτισμός του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει με μεγάλη ακρίβεια τη Βικτωριανή αισθητική, ενώ όταν βρίσκεστε μέσα σε κάποιο κτήριο, το φως που έρχεται από τον έξω κόσμο είναι εκθαμβωτικό. Βέβαια από το παιχνίδι δε λείπουν κάποια σοβαρά graphical glitches.

Η μουσική του παιχνιδιού γεμίζει τον παίκτη με συναισθήματα, ενώ μεταδίδει και μια μικρή δόση νοσταλγίας για εκείνη την εποχή. Οι φωνές των χαρακτήρων είναι ταιριαστές και αποδίδουν τέλεια τη βρετανική προφορά. Επίσης, οι διάλογοι μεταξύ των αδερφών Frye έχουν και την κατάλληλη δόση χιούμορ, με την Evie να βάζει στη θέση του τον Jacob όποτε χρειάζεται. Τέλος, τα μουσικά κουτιά απλά θα σας μαγέψουν.

12183890_10208434239200708_7788166696137434223_o

Overview

Μέσα από ένα καινούργιο setting, το Assassin’s Creed Syndicate καταφέρνει να αποδώσει τέλεια το Λονδίνο, κατά την διάρκεια της Βικτοριανής εποχής. Το rope launcher και οι άμαξες κάνουν την περιήγηση πιο εύκολη και γρήγορη, ενώ υπάρχει μεγάλη ελευθερία για τον τρόπο που θα προσεγγίσετε τους εχθρούς σας. Μπορεί στην τελική να υπάρχουν κάποια προβλήματα, ειδικά στα γραφικά, αλλά δεν είναι αρκετά για να ρίξουν το παιχνίδι στο επίπεδο του κακόφημου Unity.

Θετικά

  • Εύκολη περιήγηση στο Λονδίνο
  • Επιλογές για το πώς θα περάσετε μια αποστολή

Αρνητικά

  • Μεγάλα loading times
  • Graphical glitches
Βιομηχανική επανάσταση και δολοφόνοι Το Assassin’s Creed Syndicate είναι ένας action-adventure, open world τίτλος, που αναπτύχθηκε από την Ubisoft Quebec και κυκλοφόρησε από την Ubisoft. To παιχνίδι κυκλοφορεί για Playstation 4 και Xbox One, ενώ στις 19 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και για PC. Αποτελεί τον εντέκατο βασικό τίτλο της σειράς και διαδραματίζεται αμέσως μετά το Assassin’s Creed Unity. Πλοκή Αναλαμβάνετε τον ρόλο των δίδυμων δολοφόνων Jacob και Evie Frye, που μετά από κάποιες αποστολές στο Κρόλεϊ, αποφασίζουν να παρακούσουν τις εντολές του Assassin’s Brotherhood και ταξιδεύουν στο Λονδίνο. Η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Templar Grand Master, Crawford Starrick, ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία αλλά και τον υπόκοσμο, ενώ απώτερος σκοπός του είναι ο έλεγχος όλης της Βρετανίας, αλλά και του κόσμου. Στο Λονδίνο τα αδέρφια Frye συναντούν τον Henry Green, o οποίος ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια από το Assassin’s Order, μιας και η πόλη βρίσκεται στο έλεος των Templars. Ο Jacob και η Εvie, δέχονται να βοηθήσουν τον Henry, ο καθένας βέβαια με τον δικό του τρόπο. Ο Jacob θέλει να χτυπήσει τα μεγάλα ονόματα της πόλης, ενώ η Evie θέλει να συνεχίσει το έργο του πατέρα της και να βρει το Piece of Eden, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στην πόλη. Gameplay To παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια άριστη απεικόνιση του Βικτοριανού Λονδίνου και για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς παίρνετε τον έλεγχο δύο χαρακτήρων, τους οποίους μπορείτε να εναλλάσσετε ανά πάσα στιγμή. Ανεβαίνοντας σε ψηλά μέρη, μπορείτε να κάνετε synchronization, ξεκλειδώνοντας έτσι περισσότερες αποστολές στον χάρτη, αλλά και περισσότερα μέρη για να κάνετε fast travel. Κατά τη διάρκεια των fast travel και όταν κάνετε reload μια αποστολή, θα παρατηρήσετε ότι το παιχνίδι φορτώνει για αρκετή ώρα. Επίσης, στη διάθεσή σας έχετε τη δικιά σας συμμορία και μπορείτε να φωνάξετε άτομα από αυτήν, ώστε να σας συνοδέψουν στις αποστολές σας. Τέλος, καθώς περιπλανιέστε στην πόλη, μπορεί να συμβούν διάφορα εγκλήματα, τα οποία μπορείτε να σταματήσετε και να βραβευτείτε με χρήματα. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες είναι ότι η Evie ειδικεύεται στο stealth, ενώ o Jacob είναι καλύτερος στις μάχες σώμα με σώμα. Στη διάθεσή σας έχετε μικρά σπαθιά, λεπίδες κρυμμένες σε μπαστούνια και σιδερογροθιές, με κάποια από αυτά να απαιτούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο για να τα οπλίσετε, ενώ δε λείπει και το σήμα κατατεθέν της σειράς, το Hidden Blade. Δε λείπουν βέβαια και τα μακρινά όπλα, που κυμαίνονται από πιστόλια και μικρά μαχαίρια, μέχρι και βόμβες ηλεκτρισμού. Κατά τη διάρκεια της μάχης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, ενώ παίρνετε και νέες ιδιότητες όσο κάνετε upgrades, κάτι που ανεβάζει και το επίπεδό σας. Οι εχθροί έχουν και αυτοί το δικό τους επίπεδο, κάτι που θα πρέπει να προσέξετε, γιατί σε κάποιες στιγμές, στην αρχή του παιχνιδιού, θα σας δυσκολέψουν. Στις πιο stealth προσεγγίσεις, πέρα από τα όπλα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας, καθώς μπορείτε να ρίξετε κουτιά που κρέμονται πάνω στα κεφάλια των εχθρών σας ή να ρίξετε παραισθησιογόνα βέλη πάνω σε φωτιά, δημιουργώντας έτσι ένα σύννεφο που θα τρελάνει όσους εχθρούς βρίσκονται μέσα σε…

8.4

Πολύ Καλό!

I like trains!

Πέρα από κάποια προβλήματα στα γραφικά του, το Assassin’s Creed Syndicate είναι ένας τεράστιος τίτλος, με μεγάλη ελευθερία στο gameplay.

Διάρκεια

9

Gameplay

8

Γραφικά

7.5

Ήχος

9

User Rating : 4.85 ( 1 votes)
8
Περισσότερα νέα για το Assassin's Creed: Syndicate

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.