Η Τελική Μάχη – SSW, Πρωταθλητές 4ης Σεζόν

Η Τελική Μάχη είναι μια σειρά από συνεντεύξεις όπου ξαναβρίσκουμε τους Πρωταθλητές Παγκοσμίου

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

banner_finalfight_ssw

Η Τελική Μάχη είναι μια σειρά από συνεντεύξεις όπου ξαναβρίσκουμε τους Πρωταθλητές Παγκοσμίου από την 1η έως την 4η σεζόν και τους προσκαλούμε να μας αφηγηθούν αυτές τις μοναδικές στιγμές που προηγήθηκαν της κασταστροφής του Νέξους και της νίκης του Πρωταθλήματος. Πότε ήταν βέβαιοι για τη νίκη τους; Και πως νιώσανε που γίνανε Πρωταθλητές του Παγκοσμίου League of Legends;

Η SKTelecom T1 K παραδέχεται πως δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Παγκόσμιο του 2013, αλλά την απίστευτη απόδοση τους ακολούθησε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή Κορεάτικη ομάδα. Η Samsung White απέκτησε τη φήμη της καλύτερης ομάδας στην ιστορία του League of Legends, και ο γνωστά εκφραστικός AD carry της ομάδας Seung-bin «imp» Gu, συμφωνεί.

«Ήξερα ότι θα κερδίζαμε, γιατί ήμασταν απλά τόσο δυνατή ομάδα» μας λέει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014. «Από την Φάση Ομίλων ακόμη, ξέραμε ότι θα κερδίζαμε.»

1_2

Και πράγματι, η Samsung White έπλευσε από τη Φάση Ομίλων στην επόμενη, χωρίς πολλά προβλήματα. Όταν τελικά κατάφεραν να νικήσουν την δίδυμη ομάδα τους, Samsung Blue στους Ημιτελικούς με 3-0 – μια ομάδα κατά την οποία είχαν χάσει πολλές φορές την ίδια σεζόν – ήταν πλέον πασιφανές ότι η SSW είχε το απόλυτο προβάδισμα. Σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν χάσανε συνολικά μόνο δυο παιχνίδια: το ένα ενάντια στην Team SoloMid της Βόρειας Αμερικής κατά τη διάρκεια των Προημιτελικών και το δεύτερο στον Τελικό, ενάντια στην Star Horn Royal Club.

«Ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα κερδίζαμε, γιατί εγώ αισθανόμουν σαν τον χειρότερο παίκτη της ομάδας» παραδέχεται ο imp. «Κι ενώ πίστευα ότι ήμουν ο χειρότερος παίκτης στην ομάδα μου, όλοι οι αντίπαλοι που αντιμετώπισα ήταν ακόμη χειρότεροι από μένα. Άρα, εφόσον συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου όπως έπρεπε, θα κερδίζαμε ό, τι κι αν γινόταν, γιατί οι συμπαίκτες μου ήταν τόσο αφάνταστα καλοί.»

2_3

Ανάμεσα στους συμπαίκτες του βρίσκουμε τον Looper στην πάνω λωρίδα, τον αρχηγό της ομάδας DanDy στη ζούγκλα, τον PawN στη μεσαία λωρίδα και τον MVP υποστηρικτή του Παγκοσμίου, τον Mata. Μας εξηγεί πως, πέρα από τις μεμονωμένες ικανότητες καθενός από τα μέλη, η Samsung White είχε μια καλύτερη στρατηγική αντίληψη του παιχνιδιού, σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

«Το πιο σημαντικό ήταν να έχουμε μεγάλο βαθμό ορατότητας στον χάρτη. Και ήμασταν πολύ καλοί στο να την αποκτάμε. Γνωρίζαμε που βρισκόταν το καθετί, που ήταν όλα τα Μάτια, και εμείς ήμασταν άψογοι στην τοποθέτηση τους,» μας εξηγεί ο imp. «Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας ήταν να είναι ο κάθε παίκτης ειδικός και ικανός στη λωρίδα του, να είναι αμετακίνητος, αλλά να είναι επίσης καλός στις ομαδικές μάχες.»

Η Τελική Μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της 4ης Σεζόν ξέσπασε μόλις 23 λεπτά μετά την έναρξη του τελευταίου αγώνα, μπροστά σε 40.000 φαν στο World Cup Stadium της Σεούλ. Αφού η Star Horn Royal Club κατατρόπωσε την Samsung White στο 3ο παιχνίδι, η Κορεάτικη ομάδα έκανε δυναμική επιστροφή. Έχασαν μόνο έναν πύργο και ο DanDy με τον Ρένγκαρ ήταν η απόλυτη απειλή. Η Οριάνα του PawN πετούσε τη μπάλα της στο χάρτη και σιγούρευε kill, ενώ η υπόλοιπη ομάδα έκανε split-push και φρόντιζε να απωθεί τα κύματα υπηρετών.

Προς το τέλος του παιχνιδιού, η Star Horn Royal Club ήταν κολλημένη στη βάση της με τον μεσαίο Ινχίμπιτορ να έχει πέσει, και η Samsung White δεν τους άφηνε ούτε λίγο χώρο για κίνηση. Ο DanDy τρύπωσε στη βάση της Star Horn Royal Club και η ομάδα του πήγε για το τελικό push στην πάνω λωρίδα. Όσο ο Κάσαντιν του Looper ξεκινούσε τη μάχη, ο PawN κατάφερε να προσελκύσει τον Zero και τον Cola με ένα επιβλητικό Ωστικό Κύμα, ενώ ο DanDy έκανε κουρέλια όσους έβρισκε στο δρόμο του και ο Κόρκι του imp βομβάρδιζε τους πάντες από ασφαλή απόσταση. Ο Mata διατήρησε την ομάδα του ζωντανή με την Τζάνα, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυνε την Τριστάνα του Uzi μ’ ένα καλοβαλμένο Μουσώνα, το οποίο έδωσε χρόνο στην Samsung White να απομονώσει και να σκοτώσει τους αντίπαλους.

Χωρίς τη μπροστινή φάλαγγα ο Looper απλά περπάτησε το Μονοπάτι του Κενού, καταπατώντας τον Uzi και κλείνοντας τη μάχη. Έτσι, η Samsung White έριξε το Νέξους της Star Horn Royal Club και κέρδισε το παιχνίδι, κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της 4ης Σεζόν.

Ο imp επαναλαμβάνει «Ήξερα στα σίγουρα ότι θα νικούσαμε». «Όταν πράγματι έγινε, ήμουν ακόμη πιο εκστατικός απ’ ότι περίμενα!» Μετά από μια τέτοια μνημειώδη νίκη, τι είναι αυτό που ο imp ελπίζει οι θεατές να θυμούνται για τη νίκη της Samsung White;

«Θέλω οι φαν να με θυμούνται ως παίκτη.»

3_3

Εκ των υστέρων, ο imp αναφέρει επίσης την βασική στρατηγική την οποία η Samsung White εφάρμοζε άψογα ως ομάδα, και τους βοήθησε στην πορεία τους προς το Κύπελλο του Τελικού. «Ήταν βασικό να επιλέξουμε τη Τριστάνα, να κάνουμε split-push και να κερδίσουμε ένα ή δυο επίπεδα παραπάνω και να σκοτώσουμε τους πάντες,» μας λέει. «Κι όσο το έκανα εγώ αυτό, οι άλλοι τέσσερις έπρεπε να μείνουν στη θέση τους, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι ουσιαστικά παίζαμε 4 εναντίον 5. Αυτή ήταν η βασική στρατηγική και ήμασταν πολύ καλοί στην εκτέλεση της, ήταν και ένας από τους κεντρικούς λόγους που καταφέραμε να κερδίσουμε.»

Αλλά ο imp δεν έγινε διάσημος λόγω της Τριστάνα. Στον Παγκόσμιο, ο imp έγινε διάσημος για τον καταστρεπτικό χειρισμό του Τουίτς: χρησιμοποίησε τον αρουραίο των υπονόμων δέκα φορές κατά τη διάρκεια του τουρνουά (με ρεκόρ νικών 9-1), καταφέρνοντας μέχρι και πέντακιλ ενάντια στην TSM, γεγονός το οποίο περιέγραψε ως «απίστευτο». Κι ενώ ο imp θέλει να τον θυμούνται για το έργο που αφήνει πίσω του, ο ίδιος θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν θα ξεχάσει τίποτα, κάνοντας τατουάζ τον Τουίτς στο μπράτσο του.

4_2

«Ήθελα να αφήσω το σημάδι μου, κάτι σαν τη δική μου, μοναδική κληρονομιά, κάτι που θα έμενε αξέχαστο. Και για εμένα, το Πρωτάθλημα της 4ης Σεζόν ήταν η πιο μνημειώδης στιγμή της ζωής μου», μας λέει. «Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, έπαιζα πολύ με τον Τουίτς. Φτιάξανε μέχρι και αμφίεση Τουίτς για μένα. Άρα ο Τουίτς κουβαλάει πολύ νόημα για μένα, γι’ αυτό τον λόγο τον έβαλα στο μπράτσο μου.»

«Το ήθελα, και έγινε» λέει ο imp για τη νίκη του στον Παγκόσμιο. «Τόσοι πολλοί πιστεύουν πως είμαι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες. Αυτή είναι η κληρονομιά μου. Αυτό που νιώθω είναι ότι θέλω ακόμα περισσότερα. Θέλω να αφήσω κι άλλη κληρονομιά. Είναι αυτό που με κινεί,» μας λέει, κάνοντας μια παύση, σκεπτόμενος, και μετά προσθέτει «Αλλά είμαι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος που δεν θα μπορέσω να το πραγματοποιήσω φέτος…»

Η νέα ομάδα LGD Gaming παρουσίασε χαμηλές επιδόσεις και δεν κατάφερε να περάσει την Φάση Ομίλων του Παγκοσμίου 2015, άρα ο imp θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη χρονιά για να καταφέρει να σιγουρέψει τη κληρονομιά του.

Πείτε μας για τις αγαπημένες σας αναμνήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στα σχόλια, και για περισσότερες σκέψεις και στιγμιότυπα από προηγούμενα Πρωταθλήματα, ακούστε τι έχουν να σας πουν για τη 1η, 2η και 3η Σεζόν ο xPeke της Fnatic, ο MiSTakE της Taipei Assassins και ο Faker της SKTelecom T1 K

Παραμείνετε συντονισμένοι στο Lolesports για να μάθετε περισσότερα για περασμένες και φετινές στιγμές του Παγκοσμίου, μέσα από την σελίδα για του Πρωταθλήματος 2015.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends