Dev Blog: Σχεδιάζοντας μια καλύτερη βιογραφία

Κατά τη διάρκεια του Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια, μπορεί να είδατε ότι αρπάξαμε την ευκαιρία

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

building_a_better_bio

Κατά τη διάρκεια του Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια, μπορεί να είδατε ότι αρπάξαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τις βιογραφίες για τους βασικούς ήρωες στην ιστορία: Τουίστεντ Φέιτ, Γκρέιβς, Μις Φόρτσουν και Γκάνγκπλανκ.

Το συγκεκριμένο ήταν ένα είδος εξάσκησης με μια νέα βιογραφική μορφή: ενώ το μισό κείμενο ακολουθεί παραδοσιακά την μυθολογία, το άλλο μισό είναι ένα μικρό διήγημα. Θέλαμε πολύ να σκάψουμε λίγο πιο βαθιά με τις νέες βιογραφίες – να εξερευνήσουμε τις σκέψεις τους και να προσθέσουμε μια νέα διάσταση στον χαρακτήρα τους.

Θέλαμε επίσης να δούμε πως σας φαινόταν ως ιδέα, προτού βουτήξουμε στα τυφλά, παιδία. Η ανταπόκριση ήταν γενικά πραγματικά πολύ θετική, άρα ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε νέες βιογραφίες για τους ήδη υπάρχοντες ήρωες – αν και είναι κάτι που θα μας πάρει χρόνο!

Οι παλιές βιογραφίες

Κάποιες απ’ τις παλιότερες βιογραφίες άρχισαν και γερνάνε, πονάν λίγο τα κόκαλα τους, και οι λεπτομέρειες μπερδεύονται και χάνονται. Όταν πρωτογράφτηκαν, η Γη των Ρούνων ήταν ένα πολύ διαφορετικό τοπίο σε σχέση με τώρα – ο κόσμος και οι διάφοροι πολιτισμοί είχαν μόλις ξεκινήσει να διαγράφονται. Εκείνα ήταν και τα χρόνια διάπλασης για την Γη των Ρούνων, όπου ακόμη βρίσκαμε το πάτημα μας στον κόσμο αυτό, την ιστορία του και τα όντα που το κατοικούν.

H Ομάδα Foundations (ουσιαστικά η ομάδα που χτίζει το σύμπαν του League) εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα της Γης των Ρούνων (τσεκάρετε και αυτό το άρθρο της Foundations για το Μπίλτζγουοτερ για να έχετε μια πλήρη εικόνα για τη δουλειά της ομάδας).

Με τον ίδιο τρόπο που εξελίξαμε τα splash arts μας (διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ!), είναι καιρός και για τις βιογραφίες και ρίζες των χαρακτήρων να μεγαλώσουν.

Rito μην καταστρέψεις τον αγαπημένο μας ήρωα, please

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τους ήρωες σας, το ξέρουμε. Κι εμείς τους αγαπάμε!

Άρα που στοχεύουμε με αυτές τις ενημερωμένες βιογραφίες; Θέλουμε να ενισχύσουμε τον θεματικό πυρήνα των ηρώων, και να εξερευνήσουμε λίγο παραπάνω τα κίνητρα τους, τον χαρακτήρα και τις ρίζες τους. Για τους περισσότερους ήρωες μας απλά εμβαθύνουμε τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες και βρίσκουμε την πραγματική κινητήρια δύναμη πίσω από τις πράξεις τους.

Οι βιογραφίες είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να χρωματίσουμε λίγο τους ήρωες μας – να σας προσφέρουμε περιστατικά που εξηγούν γιατί είναι όπως είναι με το κλασικό «τι μου το λες, απλά κάντο», αντί να σας το περιγράφουμε.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να σας πούμε ότι «ο Γκάνγκπλανκ είναι ο πιο κακός απ’ όλους τους πειρατές», αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να σας δείξουμε τις κτηνωδίες που του απένειμαν τη μαύρη αυτή φήμη. Άρα, στη βιογραφία του Γκάνγκπλανκ δώσαμε σάρκα και οστά στους ναούς της Ιονίας που λεηλάτησε, τα χωριά της Ντεμάσια που ισοπέδωσε, και εκείνη τη φορά που έκλεψε τη προσωπική ναυαρχίδα του Σουέιν. Αυτά τα μικρά στιγμιότυπα αποτελούν επίσης και αφορμές για μεγαλύτερες «εφορμήσεις» στις διάφορες ιστορίες – ένα πάτημα, δηλαδή, που οι Rioters (και οι παίκτες) μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν παραπέρα (για παράδειγμα «Ξέρεις τι, ο Γκάνγκπλανκ που τρυπώνει στη Νόξους για να κλέψει το καράβι του Σουέιν, θα’ ταν κουλ ιστορία. Χμμμμ…»).

Όσο εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε τις βιογραφίες, αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας είναι ουσιαστικά τί κάνει τους παίκτες ν’ αγαπούν τον κάθε ήρωα τόσο πολύ.

Ποιοι θα είναι οι επόμενοι ήρωες;

Έχοντας καταλήξει σε ένα στιλ βιογραφιών που μας κάνει αρκετά χαρούμενους, η ερώτηση που τέθηκε μετά το Μπίλτζγουοτερ ήταν «Ποιος έχει σειρά;».

Μακροπρόθεσμα, σκοπεύουμε να ξαναγράψουμε τις βιογραφίες για όσους ήρωες έχουν ήδη βγει, αλλά δεν είναι και μικρή δουλειά – έχουμε πλέον παραπάνω από 125 ήρωες. Δεν θα καταφέρουμε να τους ξαναγράψουμε όλους στο επίπεδο που θέλουμε εν μια νυκτί. Άρα σκεφτήκαμε και ξανασκεφτήκαμε ποιοι ήταν οι επόμενοι ήρωες που θέλαμε να αναπτύξουμε.

Το οποίο μας οδηγεί στην επόμενη μεγάλη μας εκδήλωση…

Ο Θερισμός

Ένα από τα πράγματα που όλοι θέλαμε να μάθουμε μετά το Πύρινη Παλίρροια: Μέρα της Κρίσης ήταν τι έγινε μετά.

Ενώ η ιστορία εκείνη επικεντρώθηκε στον Τουίστεντ Φέιτ και τον Γκρέιβς (και περιμένουμε να δούμε σύντομα ποια θα είναι η επόμενη περιπέτεια αυτών των δύο…), ένα από τα πράγματα που θέλαμε πραγματικά να δούμε είναι τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο Θερισμός ξεκινούσε στο Μπίλτζγουοτερ ενώ η πόλη-λιμάνι ήταν ακόμη διχασμένη μετά την αναταραχή που προκάλεσε o Γκάνγκπλανκ. Ένας από τους συγγραφείς της ομάδας Foundations, ο Graham “Dinopawz” McNeill, ανέλαβε το φιλόδοξο αυτό έργο και ξεκίνησε να σκαλίζει (καλά, να πληκτρολογεί) την ιστορία αυτή. Θα μπορέσετε να διαβάσετε το Σκιά και Τύχη πολύ σύντομα.

Και κάπου εδώ, η ομάδα Foundations έκανε μια βουτιά στην ιστορία των Νησιών της Σκιάς, εξερευνώντας τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία τους. Πολλοί από τους βασικούς ήρωες των Νησιών της Σκιάς θα εμφανιστούν σ’ αυτή την ιστορία και μερικοί από αυτούς θα είναι και στο Σκιά και Τύχη, άρα μας φάνηκε λογικό να τους αναβαθμίσουμε αμέσως μετά. Δεν καταφέραμε να εμπλουτίσουμε όλους τους ήρωες των Νησιών της Σκιάς δυστυχώς, αλλά θα επανέλθουμε στους υπόλοιπους το συντομότερο δυνατό.

Ένας νέος τρόπος να δούμε τις βιογραφίες

Πέρα από το συγγραφικό κομμάτι των βιογραφιών, δουλεύουμε για να βελτιώσουμε και την παρουσίαση τους. Θέλαμε μια σελίδα αντάξια των ηρώων, και νομίζουμε ότι κάναμε ένα αρκετά καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση (το οποίο θα ανακαλύψετε σύντομα όταν θα κυκλοφορήσουμε τις νέες βιογραφίες για τον Μορντεκάιζερ, την Καλίστα, τον Χέκαριμ, τον Θρες και τον Κάρθους!). Επαναλαμβάνουμε, αυτό είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο για μας, άρα θα εκτιμούσαμε πολύ να μάθουμε τη γνώμη σας. Αν τελικά είναι κάτι που όντως αρέσει σε όλους, θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτή την αλλαγή και στους υπόλοιπους μας ήρωες έτσι όπως τους ξαναγράφουμε.

Και, πότε θα κάνετε και τον δικό μου ήρωα;!

Η επόμενη παρτίδα ηρώων που θέλουμε να εξερευνήσουμε είναι οι ήρωες της Σουρίμα και όσους σχετίζονται με το Όρος Τάργκον. Και μετά… θα δούμε.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends