Σημειώσεις ενημέρωσης 5.14

Στην ενημέρωση 5.14 έχουμε μερικές ακόμη τροποποιήσεις στη Ρουνική Λεπίδα

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στην ενημέρωση 5.14 έχουμε μερικές ακόμη τροποποιήσεις στη Ρουνική Λεπίδα, καθώς κι ένα νέο, αιματοβαμμένο αντικείμενο υποστήριξης που ονομάζεται Προάγγελος του Ζέκε (που, επιπλέον, ώθησε τον Κήρυκα του Ζέκε εκτός παιχνιδιού· διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μ’ αυτό). Ελπίζουμε ότι με αυτές τις αλλαγές, και τα δυο αντικείμενα θα αποκτήσουν ακόμη πιο σαφή ταυτότητα στο παιχνίδι και θ’ αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες ουσιαστικές επιλογές και ποικιλία ως αποτέλεσμα της χρήσης τους. Επίσης, έχουμε το σύνηθες πακέτο τροποποιήσεων ισορροπίας σε ορισμένους υπέρ το δέον ισχυρούς ήρωες (Ράιζ, Αζίρ) και σε μερικούς από τους πιο αδικημένους (Ελίζ, Ταμ Κεντς).

Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια

Η επόμενη εκδήλωση του League of Legends, το Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια, ξεκινά από αυτήν την ενημέρωση! Ελάτε στο λιμάνι του Μπίλτζγουοτερ με μια σειρά νέων λειτουργιών που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως οι εξής:

 • Ενημερώσεις ήρωα για τον Γκάνγκπλανκ και την Μις Φόρτσουν
 • Έξι αμφιέσεις με θέμα το Μπίλτζγουοτερ
 • Νέα μάτια και εικονίδια Μπίλτζγουοτερ
 • Ο χάρτης ARAM Γέφυρα της Σφαγής
 • Μαυραγορίτικες Μονομαχίες, η νεότερη Καινοτόμος λειτουργία παιχνιδιού
 • Ένας εκφωνητής σε έκτακτη εμφάνιση για όλες τις λειτουργίες παιχνιδιού
 • Νέα μουσική στο Φαράγγι των Επικαλεστών και στη Γέφυρα της Σφαγής

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον ειδικό ιστότοπο Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια για ενημερώσεις κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης.

Ενημέρωση των ενδείξεων οθόνης (HUD)

Οι ενδείξεις οθόνης (HUD) ενημερώθηκαν! Δείτε τον ειδικό ιστότοπο για την κυκλοφορία των νέων ενδείξεων οθόνης (HUD) για περισσότερες πληροφορίες!

Ήρωες

image Γκάνγκπλανκ

Ο, Γκάνγκπλανκ, η Μάστιγα των Θαλασσών, θα ενημερωθεί κατά την κυκλοφορία της έκδοσης 5.14. Διαβάστε το άρθρο για την ενημέρωσή του, για λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα εμφάνιση και το νέο κιτ ικανοτήτων του!

1image_001 Μις Φόρτσουν

Η Μις Φόρτσουν ενημερώθηκε! Διαβάστε το άρθρο για την ενημέρωσή της για μια προεπισκόπηση των νέων γραφικών της και δείτε παρακάτω λεπτομέρειες σχετικά με τις ενημερώσεις ισορροπίας της.

Γενικά
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Κάναμε μια ενημέρωση γραφικών στη Μις Φόρτσουν και τις αμφιέσεις της, με νέα μοντέλα και υφές (εκτός από την Arcade Μις Φόρτσουν), νέα ηχητικά εφέ και κινούμενα γραφικά, νέα εικονίδια ικανοτήτων και ενημερωμένο βασικό σκίτσο!

Q – Διπλή Βολή
ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Πλέον προκαλεί 150% ζημιά, αν η πρώτη βολή σκοτώσει μια εχθρική μονάδα
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΥΣ Η λογική της αναπήδησης είναι πλέον πιο προβλέψιμη. Η Διπλή Βολή θα προσπαθήσει να βρει έναν στόχο ακριβώς πίσω από τον πρώτο. Αν δεν βρεθεί στόχος, θα χτυπήσει τον κοντινότερο στόχο που βρίσκεται υπό γωνία 60 μοιρών σε σχέση με την πρώτη βολή.
ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΠΗΔΗΣΗΣ 100 μοίρες ⇒ 60 μοίρες

W – Μολυσμένο Μπαρούτι
αφαιρέθηκεΣΦΑΙΡΕΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΡΟΥΜΙ Δεν εφαρμόζει πλέον Βαριά Τραύματα
ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ Κατά την ενεργοποίηση δίνει το Μπόνους Ταχύτητας Κίνησης του Καμαρωτού Βαδίσματος

E – Βροχή από Σφαίρες
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ 25/35/45/65% ⇒ 40/45/50/55/60%

image_005 Άρι

Η Γοητεία είχε πάντα περίεργη αλληλεπίδραση με τα Τέρατα. Μήπως είναι ντροπαλά; Μήπως δεν είναι μαθημένα να τραβούν την προσοχή; Ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν θέλουμε τους παίκτες της Άρι να ανησυχούν μήπως επαναφέρουν ή «μπλοκάρουν» μια φωλιά όταν χρησιμοποιούν τη Γοητεία και γι’ αυτό κάναμε πιο εύκολη τη διαδικασία, όταν αποκτούν ενίσχυση ή απλώς κατατρώνε ως συνήθως την ψυχή των φιλικών τεράτων της ζούγκλας.

E – Γοητεία
ΦΥΣΙΚΗ ΧΑΡΗ Η Γοητεία δεν κάνει πλέον τα τέρατα να αναστατώνονται, να αναγεννώνται ή να φέρονται με αφύσικο τρόπο

image_010 Αζίρ

Η Ταχύτητα Επίθεσης της παθητικής μεταφέρεται στο W. Το E δεν εκτοξεύει πλέον τους εχθρούς στον αέρα.

ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ως γνήσιος αυτοκράτορας, ο Αζίρ πιστεύει ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του. Πιο συγκεκριμένα, στην επαγγελματική σκηνή, όπου το τεράστιο μέγεθος της απειλής και η ικανότητά του να ελέγχει μάχες ανεξαρτήτως έντασης και μεγέθους, είναι απαραίτητο να εστιάσετε το παιχνίδι σας γύρω από αυτόν. Από την επιλογή ήρωα μέχρι τη φάση των λωρίδων και τις ομαδικές μάχες, η κυρίαρχη θέση του Αζίρ δυσκολεύει πολύ τους αντιπάλους του.

Οι αλλαγές σε αυτήν την ενημέρωση έχουν όλες ως στόχο να δώσουν στους αντιπάλους του έναν τρόπο αντιμετώπισης της σχεδόν ανυπέρβλητης στάσης του Αζίρ. Η προσέγγιση είναι διπλή. Η αφαίρεση της ικανότητάς του να κερδίζει το πλεονέκτημα ενάντια σε δολοφόνους και δήμιους, διευρύνει τις επιλογές του για συγκεκριμένους ήρωες, ενώ η τροποποίηση της Ταχύτητας Επίθεσης διασφαλίζει ότι το ξέσπασμά του στο μέσο του αγώνα περιορίζεται για μεγαλύτερο διάστημα πριν κυριαρχήσει η θεϊκή του υπόσταση.

Παθητική – Κληρονομιά της Σουρίμα
αφαιρέθηκεΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Δεν αποκτά πλέον Ταχύτητα Επίθεσης με βάση τη Μείωση Χρόνου Επαναφόρτισης του Αζίρ

W – Έγερση!
Νέο: ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΤΩΡΑ 20 ΜΕ 60 Πλέον δίνει παθητικά Ταχύτητα Επίθεσης 20/30/40/50/60%

E – Κινούμενη Άμμος
αφαιρέθηκεΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ Πλέον δεν εκτοξεύει στον αέρα τον πρώτο εχθρό που χτυπά

image_012 Ντάριους

Το E παρέχει οπτικό πεδίο όταν χρησιμοποιείται.

Το Άρπαγμα δίνει πλέον οπτικό πεδίο, για να σας βοηθήσει να αντιδράτε στους εχθρούς που αρπάζετε (ιδιαίτερα πάνω από τοίχους) και να σας δείχνει πόσο μακριά βρισκόσαστε. Αυτό θα δώσει σε εσάς και στους συμμάχους σας λίγο περισσότερο χρόνο να χτυπήσετε τους άτυχους επωμιστές που θα παρασύρετε προς το μέρος σας ή περισσότερο χρόνο να το βάλετε στα πόδια απ’ το φόβο, αν τραβήξετε τον Αμούμου στη μέση της ομάδας σας.

E – Άρπαγμα
Νέο: ΒΛΕΠΕ ΤΙ ΑΡΠΑΖΕΙΣ Πλέον δίνει για μικρό χρονικό διάστημα οπτικό πεδίο στην περιοχή γύρω από το Άρπαγμα

image_014 Έκκο

Το κόστος του Q μειώνεται. Ο Χρόνος Επαναφόρτισης του E μειώνεται.

Παρόλο που δεν βρισκόμαστε στη χειρότερη χρονική διάσταση, φτάσαμε σ’ ένα σημείο, όπου ο Έκκο είναι πολύ πιο αδύναμος απ’ όσο θέλαμε για τον ρόλο που τον προορίζουμε. Βασικά, δεν είναι το ίδιο απολαυστικό να προκαλείς μεγάλη ζημιά και να στέλνεις τους εχθρούς στην επόμενη σεζόν με το να παίρνεις έναν Φλεγόμενο Γίγαντα και να εξουδετερώνεις ολόκληρες ομάδες για πλάκα. Παρόλο που δεν λύνουμε το ζήτημα απευθείας εδώ, θέλουμε πρώτα να αυξήσουμε το βασικό επίπεδο ισχύος για τους παίκτες του Έκκο που εστιάζουν στη ζημιά, πριν αξιολογήσουμε πώς να μετριάσουμε την ισχύ του Έκκο σε ρόλο Τανκ (αν το κάνουμε τελικά!).

Q – Χρονοστρόβιλος
ΚΟΣΤΟΣ 60/70/80/90/100 Μάνα ⇒ 50/60/70/80/90 Μάνα

E – Άλμα Φάσης
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 15/13/11/9/7 ⇒ 13/11,5/10/8,5/7

image_022 Ελίζ

Η διάρκεια εξουδετέρωσης αυξάνεται σε όλες τις βαθμίδες. Τα Αραχνίδια προκαλούν Μαγική Ζημιά, ενισχύονται καλύτερα, κινούνται πιο γρήγορα και βασικά λειτουργούν κανονικά.

Θα είμαστε ξεκάθαροι εδώ: Η περίπτωση εξισορρόπησης της Ελίζ μάς προβλημάτιζε για αρκετό καιρό: Και κατά τη διάρκεια της ανόδου της στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας της ζούγκλας και της κυριαρχίας της για δύο σεζόν, καθώς και κατά την μέχρι τώρα απουσία της το 2015. Αρχικά, προσπαθήσαμε να κάνουμε διάφορες βελτιώσεις και διορθώσεις για ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις της Ελίζ, αλλά μετά από μερικά διαστήματα ελάχιστης κίνησης ήταν ξεκάθαρο ότι η βασίλισσα των αραχνών δεν κατάφερνε να εκπληρώσει το σκοπό της.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, γι’ αυτό. Ποιος είναι ο σκοπός της Ελίζ; Πέρα από τα κόλπα και τους μηχανισμούς που περιέχει το κιτ της συνολικά, είναι ένας παίκτης ζούγκλας που ασκεί νωρίς πίεση και τιμωρεί τα λάθη και την κακή τοποθέτηση. Καθώς οργανώνει τις κινήσεις της, προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους της καθώς φοβούνται τις ενέδρες που μπορεί να τους στήσει, αλλά και να κυνηγήσουν στόχους χωρίς το κατάλληλο οπτικό πεδίο και επίγνωση και έτσι μπορεί να γυρίσει έναν αγώνα με ένα μόνο κουκούλι. Με αυτήν την ενημέρωση εξισορροπούμε τα πράγματα. Επιτρέποντάς της να εκμεταλλεύεται περισσότερο τις χαρακτηριστικές δυνατότητες επιλογής καθώς και τις επιπλέον επιθέσεις από τα αραχνίδια κατά τη διάρκεια της μάχης, η Ελίζ μπορεί να σκοτώνει τους αντιπάλους της και να ελέγχει το χάρτη έτσι όπως ακριβώς αναμένουν τα θύματά της.

E – Κουκούλι
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ 1/1,25/1,5/1,75/2 δευτερόλεπτα ⇒ 1,6/1,7/1,8/1,9/2 δευτερόλεπτα

R – Μορφή Αράχνης
ΖΗΜΙΑ ΑΡΑΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 10/20/30/40 Σωματική Ζημιά ⇒ 10/20/30/40 Μαγική Ζημιά
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΡΑΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 0,1 Ισχύος Ικανότητας ⇒ 0,15 Ισχύος Ικανότητας
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΡΑΧΝΙΔΙΟΥ 345 ⇒ 355
ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΡΑΧΝΟΥΛΑ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου τα Αραχνίδια δεν κινούνταν και δεν επιτίθονταν για 4 δευτερόλεπτα μετά την αρχική χρήση του Ραπέλ

image_021 Έβελιν

Η ζημιά του Q μειώνεται. Η επιβράδυνση του R αυξάνεται.

Οι αλλαγές της Έβελιν στην ενημέρωση 5.7 ενίσχυσαν τις ικανότητές της κατά τις αψιμαχίες στην αρχή του αγώνα, αλλά η δύναμή της ήταν υπερβολική καθώς της επέτρεπε στην ουσία να σκοτώνει τους πάντες χωρίς δυσκολία. Διατηρούμε τη ζημιά που προκαλεί στην αρχή του αγώνα, για να μην την αποδυναμώσουμε πάλι, αλλά αντικαθιστούμε τη δύναμή της στις μονές εκτελέσεις με μια ισχυρότερη δυνατότητα αρπάγματος, ειδικά όταν υποστηρίζεται από μια ομάδα.

Q – Καρφί του Μίσους
ΖΗΜΙΑ 40/55/70/85/100 ⇒ 40/50/60/70/80

R – Η Αγκαλιά της Αγωνίας
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ 30/50/70% ⇒ 40/60/80%

image_025 Καλίστα

Ενημερώσαμε τα προτεινόμενα αντικείμενα της Καλίστα ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα το δημοφιλές build και την εξάρτησή της στην Ταχύτητα Επίθεσης, αλλά και για να διορθώσουμε ορισμένα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με την ενημέρωση 5.13.

Γενικά
ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΥΦΩΝΑ Ενημερώθηκαν τα προτεινόμενα αντικείμενα

Q – Σούβλισμα
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Q ΣΑΣ Πλέον ετοιμάζει σωστά το Q για χρήση μετά την ολοκλήρωση της βασικής της επίθεσης

W – Φρουρός
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ W ΣΑΣ; Πλέον ετοιμάζει σωστά το W για χρήση μετά την ολοκλήρωση της βασικής της επίθεσης

image_031 Ραμπλ

Το Q και το R δεν προκαλούν ζημιά σε εχθρούς που δεν είναι δυνατή η στόχευσή τους. Οι εχθροί μπορούν να βγουν εκτός εμβέλειας του Q.

3 και πλέον χρόνια πριν, ο Εκτοξευτής Φωτιάς του Ραμπλ είχε τροποποιηθεί, ώστε να εφαρμόζει επίδραση ζημιάς στη διάρκεια του χρόνου και να του δίνει περισσότερο έλεγχο αυτού του εργαλείου παρενόχλησης, ειδικά όταν έστριβε ή όταν είχε κολλήσει σε κύματα υπηρετών. Παρόλο που αυτό βελτίωσε σημαντικά τη χρηστικότητα του Ραμπλ, αύξησε παράλληλα την ουσιαστική ζημιά που προκαλεί η πιο ισχυρή ικανότητά του για πρόκληση ζημιάς κατά 33%. Προφανώς, αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία.

Τι σχέση έχει, λοιπόν, αυτό το μάθημα ιστορίας με την ενημέρωση 5.14; Ας το εξηγήσουμε: τα μειονεκτήματα της υλοποίησης μιας ικανότητας πρόκλησης ζημιάς στη διάρκεια του χρόνου ήταν ορισμένες περιπτώσεις, όπου οι παίκτες, θεωρώντας ότι μπορούν να αποφύγουν το τελευταίο κομμάτι ζημιάς του Εκτοξευτή Φωτιάς, χρησιμοποιούσαν την Ταχυμεταφορά ή ικανότητες κίνησης την τελευταία στιγμή, μάταια όμως, καθώς πέθαιναν τυλιγμένοι στις φλόγες. Εξακολουθούμε να διερευνούμε αν ο Ραμπλ ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγές μεγαλύτερου βεληνεκούς ως αποτέλεσμα της ανακατανομής της Ισχύος Ικανότητας στην ενημέρωση 5.13 (θα ξαναμιλήσουμε γι’ αυτό), αλλά η επίλυση ορισμένων ακραίων περιπτώσεων και η αφαίρεση παγίδων φέρνουν τις τακτικές αντιμετώπισης στο σημείο που θέλουμε.

Q – Εκτοξευτής Φωτιάς
ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΝΟΣ Δεν προκαλεί πλέον ζημιά σε εχθρούς που δεν είναι δυνατή η στόχευσή τους
ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ Δεν προκαλεί πλέον ζημιά σε εχθρούς που βγαίνουν εκτός εμβέλειας του Εκτοξευτή Φωτιάς

R – Ο Ισορροπιστής
ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΝΟΣ Δεν προκαλεί πλέον ζημιά σε εχθρούς που δεν είναι δυνατή η στόχευσή τους

image_033 Ράιζ

Η διάρκεια στοίβας παθητικής μειώνεται. Η ζημιά του Q μειώνεται. Η αναλογία και η ζημιά του E μειώνονται επίσης.

Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές εδώ. Απλώς μειώσαμε τη ζημιά που προκαλούσε ο Ράιζ σε ορισμένες περιοχές, ειδικά τις προσωρινές αυξήσεις ζημιάς στην αρχή του παιχνιδιού, στη φάση των λωρίδων. Εξακολουθούμε να θεωρούμε τον Ράιζ ως υπερ-επωμιστή που χρειάζεται υποστήριξη από ομάδα για να φτάσει στα τελικά στάδια του αγώνα, αλλά οι ενισχύεις αντιστάθμισης που του δώσαμε για την αφαίρεση της «Μόνιμης ακινητοποίησης» στην ενημέρωση 5.12 ήταν υπερβολικές. Οι υπερ-επωμιστές χωρίς αδυναμίες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γι’ αυτό διασφαλίζουμε ότι υπάρχει το κατάλληλο ρίσκο για την ανταμοιβή που λαμβάνετε όταν αφήνετε τον Ράιζ να φτάσει στην υπερφορτισμένη κατάστασή του.

Παθητική – Μαγική Εξειδίκευση
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΙΒΑΣ 10 δευτερόλεπτα ⇒ 6 δευτερόλεπτα

Q – Υπερφόρτιση
ΖΗΜΙΑ 60/95/130/165/200 ⇒ 60/85/110/135/160

E – Ροή Μαγείας
ΖΗΜΙΑ 50/66/82/98/116 ⇒ 36/52/68/84/100
ΑΝΑΛΟΓΙΑ 0,3 Ισχύος Ικανότητας ⇒ 0,2 Ισχύος Ικανότητας

image_035 Ταμ Κεντς

Η ζημιά του Q αυξάνεται. Η παθητική ζημιά του R αυξάνεται. Ο χρόνος επαναφόρτισης της ενεργής του R μειώνεται.

Ο νέος διάβολος του ποταμού του LoL δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένος για ν’ αντιμετωπίσει στα ίσα τους άλλους ήρωες, καθώς με βάση την απόδοσή του στους πρώτους αγώνες κατατάσσεται στους πιο αδύναμους. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένας νέος ήρωας με πολλές βοηθητικές ικανότητες που περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση με συμμάχους και οι παίκτες πρέπει να δουν πρώτα τον Ταμ Κεντς υπό τον έλεγχό τους και ως αντίπαλο, πριν διαπιστώσουμε την πραγματική ισχύ του.

Με βάση τα παραπάνω, δίνουμε στον Ταμ την απαραίτητη βοήθεια για τις στιγμές που μένει πίσω. Κάποιες παραπάνω δυνατότητες στις αψιμαχίες, καθώς και περισσότερες ευκαιρίες να δοκιμάσει την πανίσχυρη ομαδική τηλεμεταφορά θα βοηθήσουν να προσδιορίσουμε αν χρειάζεται κι άλλο μαγείρεμα, ώστε να μπορεί να γεμίζει το υπερτροφικό στομάχι του.

Q – Γλωσσοκοπάνα
ΖΗΜΙΑ 80/115/150/185/220 ⇒ 80/125/170/215/260

R – Ταξίδι στην Άβυσσο
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΖΗΜΙΑΣ 4/5/6% Μπόνους Ζωή ⇒ 4/6/8% Μπόνους Ζωή
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 160/130/100 δευτερόλεπτα ⇒ 120/110/100 δευτερόλεπτα

image_037 Βέιν

Για πιο εντυπωσιακές τούμπες

Δεν έχουμε πολλά εδώ, πέρα από μερικές τροποποιήσεις στην απόκριση της Τούμπας. Δεν είμαστε σίγουροι πόσο θα βοηθήσει αυτό πραγματικά, αλλά ιδανικά θα δείτε διαφορά, όταν κάνετε τούμπες και βάλλετε εναντίον των εχθρών με το τόξο σας. Απολαύστε!

Q – Τούμπα
ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ Ξεκινά με το χτύπημα του στόχου ⇒ Ξεκινά με την έναρξη της επίθεσης
ΝΑ ΤΗ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Η επίθεση της Τούμπας θα χρησιμοποιηθεί, ακόμη κι αν ο στόχος γίνει άτρωτος την ώρα της κίνησης

image_039 Υασούο

Το Q εφαρμόζει επιδράσεις κατά το χτύπημα σωστά.

Ο Ανεμοστρόβιλος του Υασούο δεν λειτουργούσε το ίδιο με τις άλλες δύο χρήσεις της Ατσάλινης Καταιγίδας. Γι’ αυτό και το διορθώσαμε! Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τον ανεμοστρόβιλό σας, για να βάλετε φωτιά στους εχθρούς σας.

Q – Ατσάλινη Καταιγίδα
ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΥΦΩΝΑ Ο Ανεμοστρόβιλος της Ατσάλινης Καταιγίδας εφαρμόζει πλέον κατάλληλα επιδράσεις κατά το χτύπημα στον πρώτο στόχο

Αντικείμενα

image_038 Ματσέτα του Κυνηγού

Η Αναπλήρωση Μάνα αυξάνεται.

Riot Games: βοηθά τους μάγους στις πρώτες εκκαθαρίσεις τους από το 5.14. Παρόλο που η Ρουνική Λεπίδα δίνει πολλές δυνατότητες σε μάγους της ζούγκλας στο μέσο του αγώνα (με αυτές τις αλλαγές, η Ρουνική Λεπίδα πιθανόν να κάνει πολύ εύκολη τη ζούγκλα μετά την αγορά της, αλλά αυτό είναι καλό), λάβαμε υπόψη τις παρατηρήσεις σας, όπου τονίζατε πως οι μάγοι της ζούγκλας πρέπει να φτάσουν πρώτα ως εκείνο το σημείο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε το εξής: αυτό δεν είναι +1 Μάνα ανά 5 δευτερόλεπτα, αλλά +1 Μάνα ανά δευτερόλεπτο, κάτι που αποτελεί σημαντική ενίσχυση για ήρωες ζούγκλας που χρειάζονται πολύ Μάνα στην αρχή του αγώνα. Αυτό έχει την παράπλευρη επίδραση της ενίσχυσης και άλλων ηρώων ζούγκλας που βασίζονται σε ικανότητες, όπως ο Πάνθεον και ο Γουκόνγκ, κάτι που θέλαμε επίσης να πετύχουμε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΝΑ 3 Μάνα ανά δευτερόλεπτο εντός μάχης με τέρατα ⇒ 4 Μάνα ανά δευτερόλεπτο εντός μάχης με τέρατα

image_040 Ενίσχυση – Ρουνική Λεπίδα

Η ζημιά πεδίου επιρροής εφαρμόζεται μόνο σε τέρατα. Το πρώτο τέρας δέχεται διπλάσια ζημιά. Δεν μετατρέπει πλέον τη ζημιά βασικής επίθεσης σε Μαγική Ζημιά.

Ω, Ρουνική Λεπίδα. Ας μιλήσουμε γι’ αυτά που κάνεις. Οι στόχοι μας με τη Ρουνική Λεπίδα (δηλ. το ξεκλείδωμα των μάγων της ζούγκλας) εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι, αλλά τώρα ακολουθούμε διαφορετική προσέγγιση. Πρώτον, παρόλο που δεν έχουμε αντίρρηση για την αγορά αντικειμένων ζούγκλας από ήρωες λωρίδων, θέλουμε να δούμε αυτά τα αντικείμενα να χρησιμοποιούνται κυρίως στη ζούγκλα, ώστε να μπορούμε να αντιληφθούμε πραγματικά αν φέρνουν σε πέρας τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται. Μεταφέροντας και πάλι την ισχύ της Ρουνικής Λεπίδας στην ταχύτητα εκκαθάρισης της ζούγκλας (μαζί με τις ενισχύσεις της ματσέτας παραπάνω), μπορούμε να προσδιορίσουμε καλύτερα την επίδραση αυτού του αντικειμένου στους μάγους της ζούγκλας και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Σχετικά με τις ίδιες τις αλλαγές: παρόλο που αυτές σίγουρα θα μειώσουν τη μαχητική ισχύ της Ρουνικής Λεπίδας εναντίον άλλων παικτών, η απόφασή μας να μεταφέρουμε την ισχύ της σε ζημιά εναντίον φωλιών τεράτων τονίζει μια σημαντική λειτουργία των Μάγων ζούγκλας: να καθαρίζουν γρήγορα τις φωλιές, ώστε να κινούνται ελεύθερα στον υπόλοιπο χάρτη. Με άλλα λόγια, αυτή η Ρουνική Λεπίδα θα ενισχύσει την παρουσία των μάγων ζούγκλας στο χάρτη και δεν θα είναι απλώς μια ενίσχυση ζημιάς.

Αφαιρέθηκε: ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ Δεν μετατρέπει πλέον τη ζημιά βασικής επίθεσης σε Μαγική Ζημιά
ΖΗΜΙΑ ΠΕΔΙΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗΣ Εφαρμόζεται μόνο σε τέρατα
Νέο: ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ Προκαλεί διπλάσια ζημιά στο πρώτο τέρας που θα χτυπήσει

image_041 Νέο: Προάγγελος του Ζέκε

Ο Κήρυκας του Ζέκε δεν υπάρχει πλέον. Ο Προάγγελος του Ζέκε συνδέεται με έναν σύμμαχο και προσφέρει μικρές στιγμές μεγάλης αποτελεσματικότητας στη μάχη.

Συγγνώμη, έχετε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τις αύρες;

Στην προσπάθειά μας να εξισορροπήσουμε τις αύρες, πρέπει όχι μόνο να έχουμε υπόψη την καλύτερη δυνατή περίπτωση (πέντε φίλοι στο ίδιο σημείο), αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε τις περιπτώσεις όπου ο παίκτης έχει μόνο έναν φίλο δίπλα του. Η διατήρηση της ισορροπίας μιας αύρας και για τις δύο περιπτώσεις είναι συχνά δύσκολη και, ακόμη κι αν την πετύχουμε, συνήθως μας μένει το ερώτημα πώς να συμπεριλάβουμε ενδιαφέρουσες λειτουργίες πέρα από… την αύρα. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε έναν επανασχεδιασμό του Κήρυκα του Ζέκε στα πλαίσια της προσθήκης περισσότερων αντικειμένων υποστήριξης.

Δεύτερο θέμα: ας μιλήσουμε τώρα για συγκεκριμένους στόχους! Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο που να προκαλεί ζημιά, αλλά να κατατάσσεται και πάλι στα εργαλεία υποστήριξης. Όπως η Κάμινος είναι το αντικείμενο που χρειάζεστε, όταν θέλετε να προστατέψετε έναν σύμμαχο, έτσι και ο Προάγγελος του Ζέκε είναι το αντίστοιχο επιθετικό αντικείμενο για την πρόκληση περισσότερης ζημιάς. Ένας επιπλέον στόχος εδώ ήταν να κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα την υποστήριξη, κάτι που δεν ίσχυε για τον παλιό Κήρυκα του Ζέκε (εκτός αν, βέβαια, σας άρεσαν πραγματικά οι αύρες).

Τρίτο θέμα (μακρηγορούμε τώρα!): γιατί να μην δημιουργούσαμε ένα νέο αντικείμενο και ν’ αφήναμε τον Ζέκε όπως είναι; Αναφερθήκαμε πολύ επιφανειακά σ’ αυτό το ζήτημα στη Ρουνική Λεπίδα, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά τώρα. Πέρα απ’ το να αφήσουμε στο παιχνίδι ένα πολύ δύσκολο στην εξισορρόπηση αντικείμενο (ιδιαίτερα κάποιο που είναι σχετικά αδύναμο, εκτός από την περίπτωση που το αξιοποιεί μια ομάδα με κατάλληλη σύνθεση [και μετά γίνεται πολύ, πολύ ισχυρό]), όταν η καλύτερη χρήση του είναι δυνατή μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να καταλήξει γρήγορα να είναι αντικείμενο-παγίδα για παίκτες που πιστεύουν ότι όλα τα αντικείμενα (και οι τιμές των αντικειμένων) είναι ίσα. Θέλουμε να στηρίξουμε τους παίκτες, ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις κατά περίπτωση, με βάση τις συνθήκες του αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό αν αφήσουμε πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα στο παιχνίδι. Αντίθετα, θέλουμε είτε να επικεντρωθούμε σε ένα αντικείμενο, ώστε να είναι σαφής επιλογή για ένα αρκετά μεγάλο εύρος ηρώων (βλ.: Μαύρος Θεριστής) είτε να κανονικοποιήσουμε και να προωθήσουμε μια πιο ευρεία σειρά επιλογών που ευνοούν τις θετικές αποφάσεις (βλ.: οι αλλαγές στα αντικείμενα Ισχύος Ικανότητας).

ΦΟΡΜΟΥΛΑ Σάβανο των Παγετώνων + Τόμος Μεγέθυνσης + Τόμος Μεγέθυνσης + 480 Χρυσός
ΜΑΝΑ 250
ΘΩΡΑΚΙΣΗ 35
ΙΣΧΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 50
ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ 10% ⇒ 10%ω
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΕΡΓΗ Αποκτά δεσμό με τον στοχευμένο σύμμαχο. Αυτό θα αφαιρέσει όλους τους άλλους Αγωγούς στο στόχο σας (Χρόνος Επαναφόρτισης 60 δευτερόλεπτα).
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ – Αγωγός Όταν βρίσκεστε εντός 1000 μονάδων μεταξύ σας, εσείς και ο σύμμαχός σας παράγετε Φορτίσεις που συσσωρεύονται μέχρι το όριο των 100 και διατηρούνται για 8 δευτερόλεπτα. Η επίθεση ή η χρήση ικανοτήτων παράγει επιπλέον Φορτίσεις. Στο μέγιστο αριθμό Φορτίσεων, η πρόκληση ζημιάς τις καταναλώνει και αυξάνει την Ισχύ Ικανότητάς σας και του συμμάχου κατά 20% και την Πιθανότητα Καίριου Χτυπήματος κατά 50% για 6 δευτερόλεπτα.

Φαράγγι των Επικαλεστών

Δράκος και Βαρόνος

Οι μετρητές Δράκου και Βαρόνου ενημερώνονται πλέον αμέσως και για τις δύο ομάδες, ανεξάρτητα αν βλέπετε ή όχι την εκτέλεσή τους.

Θα ξεκινήσουμε με την αρχική ιστορία μιας μεγάλης συζήτησης. Όλα ξεκίνησαν όταν μιλούσαμε για το Δράκο και το Βαρόνο και το πώς οι ομάδες μπορούσαν συχνά να διαπιστώνουν την εκτέλεσή τους με μια σειρά ενδείξεων του περιβάλλοντος, όπως ο ήχος θανάτου του Δράκου που ακούγεται καθολικά, η εμφάνιση του πορτοκαλί οπτικού εφέ στους αντιπάλους για την 1η εκτέλεση του Δράκου, η εμφάνιση της ενίσχυσης του Βαρόνου, η λήξη χρόνου της ενίσχυσης του Βαρόνου κ.λπ., ακόμη κι αν δεν είχαν δει οι ίδιοι την εκτέλεση.

Αυτή η συζήτηση ήταν γενικά πολύ ενδιαφέρουσα (πιστέψτε μας), αλλά πέρα απ’ αυτό καταλήξαμε σε μερικά συμπεράσματα: πρώτον, από τη στιγμή που όλα αυτά ήταν εύκολο να εντοπιστούν, αν ξέρατε πού να κοιτάξετε, ο καλύτερος τρόπος να «κρύψετε» μια εκτέλεση επικού τέρατος ήταν να βγείτε όλοι εκτός χάρτη και εκτός οπτικού πεδίου του εχθρού πριν σκοτώσετε τους κακούς (όχι και πολύ έξυπνο). Δεύτερον, και με μεγαλύτερες προεκτάσεις, έπρεπε να αναρωτηθούμε τι ανταμοιβή θέλαμε να έχετε για την ολοκλήρωση αντικειμενικών στόχων. Φυσικά και έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση του οπτικού πεδίου και ο έλεγχος του χάρτη, αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνεται επί ίσοις όροις και όχι με τη μία ομάδα να εκμεταλλεύεται την τελευταία εκτέλεση Δράκου / Βαρόνου και να αποκτά σοβαρό πλεονέκτημα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα παροτρύνει τις ομάδες να είναι πιο ενεργές με τους Βαρόνους και τους Δράκους κάθε φορά που επανεμφανίζονται.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Οι μετρητές Δράκου και Βαρόνου ενημερώνονται πλέον αμέσως και για τις δύο ομάδες, ανεξάρτητα αν βλέπετε τον αντικειμενικό στόχο τη στιγμή της εκτέλεσής του
Νέο: Ο Δράκος και ο Βαρόνος έχουν τώρα νέους καθολικούς ήχους θανάτου

Γαριδρομέας

Συνεπείς Γαριδρομείς. Συνοπτικά, όλα τα είδη ήπιας καταστολής πλήθους αποδυναμώνουν πλέον και τους Γαριδρομείς.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Οι επιδράσεις Γοητείας και Πρόκλησης ακινητοποιούν τους Γαριδρομείς, αντί να τους μπερδεύουν
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Οι επιδράσεις Γοητείας, Πρόκλησης, Φόβου και Φυγής αποδυναμώνουν τους Γαριδρομείς, όπως οι άλλες ισχυρές επιδράσεις καταστολής πλήθους
ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η Q – Σκοτεινή Πτήση του Άατροξ αφαιρεί πλέον σωστά τις αντιστάσεις των Γαριδρομέων

Ανακεφαλαίωση θανάτου

Αυτή η ιστορία μάς φάνηκε αστεία και γι’ αυτό θα σας την πούμε. Βασικά, στην προηγούμενη ενημέρωση όντως ενημερώσαμε μεγάλο μέρος του συστήματος Ανακεφαλαίωσης θανάτου, ώστε να δείχνει καλύτερα τη ζημιά των ηρώων, αλλά δεν διορθώσαμε ένα σφάλμα, όπου η Ανακεφαλαίωση θανάτου αντέστρεφε τη λίστα προτεραιότητας για τύπους ζημιάς. Με άλλα λόγια, η Ανακεφαλαίωση θανάτου υπολόγιζε σωστά τη ζημιά που δεχόσαστε από ικανότητες ηρώων, αλλά δεν τις ταξινομούσε σωστά. Αντί να εμφανίζει τις τρεις μεγαλύτερες πηγές ζημιάς, εμφάνιζε τις τρεις μικρότερες.

Έτσι… ξέρετε. Το διορθώσαμε.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ 12 ΠΟΝΤΟΥΣ ΖΗΜΙΑΣ Διορθώθηκε ένα σφάλμα, όπου η Ανακεφαλαίωση θανάτου εμφάνιζε τις τρεις μικρότερες πηγές ζημιάς, αντί να εμφανίζει τις τρεις μεγαλύτερες

Διορθώσεις σφαλμάτων

 • Η Σίντρα δεν μπορεί πλέον να σηκώσει τον Βαρόνο με την W – Δύναμη της Θέλησης
 • Η Q – Ωρολογιακή Βόμβα του Ζίλεαν διακόπτει πλέον σωστά τις επαναφορές των εχθρών, αν χρησιμοποιηθεί ακριβώς πάνω τους
 • Διορθώθηκαν ορισμένες περιπτώσεις, όπου τα σωματίδια αποδυνάμωσης (π.χ. Εξάντληση) εξακολουθούσαν να εμφανίζονται, ακόμη και μετά την εξουδετέρωση της επίδρασης με τον Εξαγνισμό

Επερχόμενες αμφιέσεις

Οι παρακάτω αμφιέσεις θα κυκλοφορήσουν σε κάποιο χρονικό σημείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Μπίλτζγουοτερ: Πύρινη Παλίρροια:

Κάπτεν Φόρτσουν

MissFortune_8

 • Μαχαιροβγάλτης Γκρέιβς
 • Λωποδύτης Τουίστεντ Φέιτ

Graves_6

 • Κυνηγός των Θαλασσών Άατροξ
 • Αποστάτης Ναύαρχος Γκάρεν
 • Κουρσάρος Κουίν

Aatrox_3

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends