FIFA 15 Review

Ο απόλυτος εξομοιωτής ποδοσφαίρου επιστρέφει γι’άλλη μία χρονιά!   Η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία Η σειρά FIFA της EA Sports, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να βρεθεί στη κορυφή της κατηγορίας των εξομοιωτών ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Με το πέρασμα των χρόνων, έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά το Gameplay και σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία από ομάδες και Modes, να προσφέρει κάθε χρόνο εκατοντάδες ώρες διασκέδασης στους ποδοσφαιρόφιλους. Το FIFA 15 δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Η EA Sports, υποσχέθηκε μία μεγάλη γκάμα βελτιώσεων, σε τομείς που το FIFA ‘πονούσε’ τα προηγούμενα χρόνια (βλέπε τερματοφύλακες). Βέβαια, αυτό […]

Ο απόλυτος εξομοιωτής ποδοσφαίρου επιστρέφει γι’άλλη μία χρονιά!

 

Η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία

gs-FIFA-15

Η σειρά FIFA της EA Sports, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να βρεθεί στη κορυφή της κατηγορίας των εξομοιωτών ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Με το πέρασμα των χρόνων, έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά το Gameplay και σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία από ομάδες και Modes, να προσφέρει κάθε χρόνο εκατοντάδες ώρες διασκέδασης στους ποδοσφαιρόφιλους. Το FIFA 15 δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Η EA Sports, υποσχέθηκε μία μεγάλη γκάμα βελτιώσεων, σε τομείς που το FIFA ‘πονούσε’ τα προηγούμενα χρόνια (βλέπε τερματοφύλακες). Βέβαια, αυτό δε πάει να πει πως δε δούλεψε και τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού… Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά, το εάν το FIFA 15 προσφέρει αυτά που υποσχέθηκε η EA, και αν το νέο μέλος της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής σειράς, αποτελεί  αντάξιο συνεχιστή της.

Gameplay

gs-fifa15-menu

Ξεκινώντας, συναντάμε τα Menu τα παιχνιδιού, τα οποία έχουν δεχθεί αρκετές βελτιώσεις (κυρίως στον χρόνο απόκρισης) και είναι βασισμένα στο Metro Style, το οποίο αποτελεί ‘μόδα’ πλέον. Ευχάριστα και ξεκούραστα χρώματα, κάνουν ευχάριστη την περιήγηση μας στα Menu, ενώ είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, που επιτρέπουν την εύκολη αναζήτηση του οτιδήποτε χρειαστούμε. Φυσικά όμως, θα περάσουμε αμέσως στο ‘ψητό’, που δεν είναι άλλο από το Gameplay.

Από τις πρώτες σας στιγμές μέσα στο γήπεδο, θα καταλάβετε τις διαφορές με το FIFA 14. Μία τεράστια βελτίωση για το παιχνίδι, είναι η παρουσίαση του αγώνα. Τα γήπεδα είναι πιο ‘ζωντανά’ από ποτέ και οι οπαδοί έχουν δεχθεί τρομερές βελτιώσεις. Τα μοντέλα των οπαδών είναι 3D, συμβάλλοντας σημαντικά στη ρεαλιστική απεικόνιση τους. Εκτός από τα μοντέλα, έχει βελτιωθεί απίστευτα η αντίληψη τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα τους δείτε να ζητωκραυγάζουν με την επίτευξη ενός γκολ, να τραγουδούν συνέχεια όταν νικάτε, και φυσικά να σας… γιουχάρουν όταν χάνετε! 

gs-fifa-crowd

Περνώντας μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, οι βελτιώσεις είναι αισθητές, από τις πρώτες σας επαφές με την μπάλα. Η EA, δούλεψε πάρα πολύ στον χειρισμό της μπάλας από τους παίκτες. Πλέον,  μπορείτε να ‘κόψετε’ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, με τρομερή απόκριση, προσφέροντας τεράστια ευελιξία στις κινήσεις σας. Ευχάριστη προσθήκη αποτελούν και τα νέα Animations, που ως σκοπό έχουν την ρεαλιστικότερη απεικόνιση των συναισθημάτων των παικτών. Οι πανηγυρισμοί, οι διαμαρτυρίες αλλά και η απογοήτευση των παικτών είναι πλέον αποτυπωμένα εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο και ταιριάζουν πάντα στην περίσταση.

Η A.I. της αντίπαλης ομάδας, αλλά και της δικής σας, είναι σαφώς βελτιωμένη. Οι παίκτες της ομάδας σας καλύπτουν σωστά τους χώρους, ενώ οι κινήσεις τους στον ανοιχτό χώρο είναι εξαιρετικές. Βέβαια, εντύπωση μας προκάλεσε η αντίληψη του παιχνιδιού από την αντίπαλη Α.Ι. Οι αντίπαλες ομάδες, χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές, που μπορούν εύκολα να σας αιφνιδιάσουν! Παίζοντας με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, θα παρατηρήσετε πως στηρίζονται στην αμυντική οργάνωση ενώ χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη, ομάδες μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, στηρίζονται στο ποδόσφαιρο κατοχής και συνεχόμενης πίεσης. Η διαφορετική προσέγγιση τακτικής της κάθε ομάδας, προσφέρει μία τελείως διαφορετική εμπειρία σε κάθε αγώνα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την ποικιλία του παιχνιδιού.

‘ Περνώντας μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, οι βελτιώσεις είναι αισθητές, από τις πρώτες σας επαφές με την μπάλα ‘

Ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά που προώθησε η EA, για το FIFA 15, είναι οι βελτιωμένοι τερματοφύλακες. Υποτίθεται, πως στο FIFA 15, οι τερματοφύλακες είναι πιο ‘έξυπνοι’, με καλύτερες τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Βέβαια, το υποτίθεται δε το χρησιμοποιήσαμε τυχαία… Αν υπάρχει κάτι που μας ενόχλησε στο FIFA 15, αυτό είναι οι τερματοφύλακες. Μας ενόχλησε γιατί μας άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα…Υπήρξαν φορές που σηκωθήκαμε από τον καναπέ λόγω της εντυπωσιακής επέμβασης τους, αλλά υπήρξαν φορές που σηκωθήκαμε για να… τους ‘φορτώσουμε’ με διάφορα κοσμητικά επίθετα… Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι τερματοφύλακες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών μας (υποτίθεται πως είναι βελτιωμένοι!!!). Λάθος τοποθετήσεις, λανθασμένη εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας (μέχρι και παιδάκι δημοτικού θα απέκρουε κάποια από αυτά!) και γενικότερα, δίνουν την αίσθηση πως πολλές φορές ‘κολλάνε’. Ελπίζουμε πως σε κάποιο μελλοντικό Update, θα βελτιωθούν, γιατί αυτή τη στιγμή, είναι επιεικώς απαράδεκτοι.

gs-goalkeepers

Σε γενικές γραμμές, το FIFA 15 παραμένει πιστό στην επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών. Στιβαρό Gameplay, το οποίο βελτιώνεται σταδιακά κάθε χρόνο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια πισωγυρίσματα (βλέπε τερματοφύλακες), τα οποία αποτρέπουν το παιχνίδι, από το να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό που πάντα μας ενοχλούσε στη σειρά FIFA, είναι η αίσθηση πως οι παίκτες, ώρες ώρες, δε ‘πατάνε’ στο γήπεδο. Αν και έχει γίνει μία προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί, οι παίκτες συνεχίζουν να μην έχουν την αίσθηση του απαιτούμενου βάρους, ενώ η ταχύτητα του παιχνιδιού, είναι λίγο πιο γρήγορη απ’όσο θα έπρεπε. Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, αυτά τα προβλήματα ξεχνιούνται εύκολα (εκτός από τους τερματοφύλακες!!!) και δε θα χαλάσουν την εμπειρία σας, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Φυσικά, το FIFA 15, συνεχίζει την παραδοσιακή επίδειξη δύναμης του, που δεν είναι άλλη από την ποικιλία των Modes και των ομάδων, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Game Modes 

gs-fut

Παραδοσιακά, η μεγάλη δύναμη της σειράς FIFA, ήταν η τεράστια ποικιλία σε Modes και Πρωταθλήματα. Το FIFA 15, πιστό στην παράδοση των προκατόχων του, έρχεται με μία τεράστια γκάμα επιλογών σε Online και Offline Modes. Συγκεκριμένα, συναντάμε το πολυαγαπημένο Ultimate Team, τα Seasons (Co-op και μη), τα Pro Clubs, το Career (Manager και Player), ενώ την επανεμφάνιση του έκανε και το Tournament, το οποίο είχε αφαιρεθεί.

Όλα τα Modes, είναι λίγο έως πολύ τα ίδια, έχοντας μερικές βελτιώσεις, κυρίως στη λειτουργικότητα τους. Για παράδειγμα, στα Seasons, μπορείτε να ψάξετε για τον επόμενο αντίπαλο σας, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε στο αρχικό μενού. Εκτός από την τεράστια ποικιλία σε Modes, το FIFA 15, προσφέρει μία τεράστια ποικιλία σε Πρωταθλήματα, ομάδες και γήπεδα. Με την προσθήκη και των 20 γηπέδων της Premier League, ο αριθμός των διαθέσιμων γηπέδων έχει φτάσει σε αστρονομικά νούμερα.

‘ Το FIFA 15, πιστό στην παράδοση των προκατόχων του, έρχεται με μία τεράστια γκάμα επιλογών σε Online και Offline Modes ‘

Όπως καταλαβαίνετε, το FIFA 15, προσφέρει έναν αδιανόητο αριθμό επιλογών, προσθέτοντας σημαντικά στη διάρκεια ζωής του τίτλου. Είμαστε σίγουροι, πως οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι θα αφιερώσουν εκατοντάδες ‘εργατοώρες’, παίζοντας όλα τα Modes του παιχνιδιού, χωρίς να κουραστούν ούτε 1 λεπτό!

Γραφικά/Ήχος

gs-fifa15-graphics

Ο οπτικοακουστικός τομέας του FIFA 15 είναι αξιοζήλευτος. Εκπληκτικοί φωτισμοί, βελτιωμένα Textures και εντυπωσιακοί ήχοι, έρχονται αρμονικά να δέσουν με το στιβαρό Gameplay και να προσφέρουν την τέλεια εμπειρία αγώνα. Ευχάριστη προσθήκη, αποτελεί, η αλλοίωση του αγωνιστικού χώρου. Με το πέρασμα του χρόνου, το χορτάρι αλλοιώνεται από τις κινήσεις των παικτών. Τα τάκλιν αφήνουν γραμμές πάνω στον αγωνιστικό χώρο και τα σουτ, αφήνουν σημάδι πάνω στο χορτάρι. Συγκεκριμένα, το χορτάρι είναι 3D Rendered και αποτελεί ξεχωριστή ‘οντότητα’, όχι απλώς μία επιφάνεια που πατάνε πάνω της οι παίκτες.

‘ Ο οπτικοακουστικός τομέας του FIFA 15 είναι αξιοζήλευτος ‘

Οι ήχοι μέσα στο γήπεδο είναι ηχογραφημένοι από αληθινά γήπεδα και διαφέρουν από ομάδα σε ομάδα. Στη Premier League, η ατμόσφαιρα των γηπέδων είναι πιο ‘σοβαρή’, ενώ στο Ισπανικό Πρωτάθλημα ακούμε κόρνες, επιφωνήματα και η ατμόσφαιρα είναι πιο θερμή. Γενικότερα, η ατμόσφαιρα του αγώνα, για πρώτη φορά, είναι 100% ρεαλιστική. Το γκολ του γηπεδούχου συνοδεύεται από ένα μικρό… χαμό, ενώ το γκολ του φιλοξενούμενου συνοδεύεται από μία νεκρική… σιγή. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εκπληκτική περιγραφή των Martin Tyler και Alan Smith, που για άλλη μία χρονιά, δίνουν… ρέστα!

Επίλογος

Το FIFA 15, σε μεγάλο βαθμό, καταφέρνει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της EA Sports. Εκπληκτικά γραφικά, τεράστια ποικιλία σε Modes/ομάδες και φυσικά το κλασσικό, στιβαρό, Gameplay που όλοι έχουμε αγαπήσει. Βέβαια, υπάρχουν διάφορα προβλήματα (Ναι, στους τερματοφύλακες αναφερόμαστε!), τα οποία δυστυχώς, δεν επιτρέπουν στο παιχνίδι να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Όπως και να έχει, το FIFA 15, αποτελεί μονόδρομο για τους ποδοσφαιρόφιλους. Μπορεί να προσφέρει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης, χωρίς να κουράσει και σίγουρα αποτελεί βελτίωση του προκάτοχου του. Σίγουρα όμως, θα θέλαμε ίσως κάτι παραπάνω, κυρίως λόγο των υψηλών απαιτήσεων, που έχουν θέσει οι προκάτοχοι του.

Ετοιμάστε τα χειριστήρια, γιατί προβλέπεται πολύ κάψιμο!

Βαθμολογία

Θετικά:

  • Εξαιρετική παρουσίαση αγώνα
  • Τεράστια διάρκεια ζωής
  • Βελτιωμένο Gameplay/AI
  • Ατμόσφαιρα 

Αρνητικά:

  • Τερματοφύλακες… 
  • Αρκετά γρήγορος ρυθμός αγώνα
  • Διάφορα μικρά Bugs/Glitches

Ο απόλυτος εξομοιωτής ποδοσφαίρου επιστρέφει γι'άλλη μία χρονιά!   Η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία Η σειρά FIFA της EA Sports, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να βρεθεί στη κορυφή της κατηγορίας των εξομοιωτών ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Με το πέρασμα των χρόνων, έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά το Gameplay και σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία από ομάδες και Modes, να προσφέρει κάθε χρόνο εκατοντάδες ώρες διασκέδασης στους ποδοσφαιρόφιλους. Το FIFA 15 δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Η EA Sports, υποσχέθηκε μία μεγάλη γκάμα βελτιώσεων, σε τομείς που το FIFA 'πονούσε' τα προηγούμενα χρόνια (βλέπε τερματοφύλακες). Βέβαια, αυτό δε πάει να πει πως δε δούλεψε και τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού... Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά, το εάν το FIFA 15 προσφέρει αυτά που υποσχέθηκε η EA, και αν το νέο μέλος της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής σειράς, αποτελεί  αντάξιο συνεχιστή της. Gameplay Ξεκινώντας, συναντάμε τα Menu τα παιχνιδιού, τα οποία έχουν δεχθεί αρκετές βελτιώσεις (κυρίως στον χρόνο απόκρισης) και είναι βασισμένα στο Metro Style, το οποίο αποτελεί 'μόδα' πλέον. Ευχάριστα και ξεκούραστα χρώματα, κάνουν ευχάριστη την περιήγηση μας στα Menu, ενώ είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, που επιτρέπουν την εύκολη αναζήτηση του οτιδήποτε χρειαστούμε. Φυσικά όμως, θα περάσουμε αμέσως στο 'ψητό', που δεν είναι άλλο από το Gameplay. Από τις πρώτες σας στιγμές μέσα στο γήπεδο, θα καταλάβετε τις διαφορές με το FIFA 14. Μία τεράστια βελτίωση για το παιχνίδι, είναι η παρουσίαση του αγώνα. Τα γήπεδα είναι πιο 'ζωντανά' από ποτέ και οι οπαδοί έχουν δεχθεί τρομερές βελτιώσεις. Τα μοντέλα των οπαδών είναι 3D, συμβάλλοντας σημαντικά στη ρεαλιστική απεικόνιση τους. Εκτός από τα μοντέλα, έχει βελτιωθεί απίστευτα η αντίληψη τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα τους δείτε να ζητωκραυγάζουν με την επίτευξη ενός γκολ, να τραγουδούν συνέχεια όταν νικάτε, και φυσικά να σας... γιουχάρουν όταν χάνετε!  Περνώντας μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, οι βελτιώσεις είναι αισθητές, από τις πρώτες σας επαφές με την μπάλα. Η EA, δούλεψε πάρα πολύ στον χειρισμό της μπάλας από τους παίκτες. Πλέον,  μπορείτε να 'κόψετε' προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, με τρομερή απόκριση, προσφέροντας τεράστια ευελιξία στις κινήσεις σας. Ευχάριστη προσθήκη αποτελούν και τα νέα Animations, που ως σκοπό έχουν την ρεαλιστικότερη απεικόνιση των συναισθημάτων των παικτών. Οι πανηγυρισμοί, οι διαμαρτυρίες αλλά και η απογοήτευση των παικτών είναι πλέον αποτυπωμένα εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο και ταιριάζουν πάντα στην περίσταση. Η A.I. της αντίπαλης ομάδας, αλλά και της δικής σας, είναι σαφώς βελτιωμένη. Οι παίκτες της ομάδας σας καλύπτουν σωστά τους χώρους, ενώ οι κινήσεις τους στον ανοιχτό χώρο είναι εξαιρετικές. Βέβαια, εντύπωση μας προκάλεσε η αντίληψη του παιχνιδιού από την αντίπαλη Α.Ι. Οι αντίπαλες ομάδες, χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές, που μπορούν εύκολα να σας αιφνιδιάσουν! Παίζοντας με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, θα παρατηρήσετε πως στηρίζονται στην αμυντική οργάνωση ενώ χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη, ομάδες μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, στηρίζονται στο ποδόσφαιρο κατοχής και συνεχόμενης πίεσης. Η διαφορετική προσέγγιση τακτικής της κάθε ομάδας, προσφέρει μία τελείως διαφορετική εμπειρία σε κάθε αγώνα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την ποικιλία του παιχνιδιού. ' Περνώντας…

8.5

Πολύ καλό!

Η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία

Το FIFA 15, αποτελεί μονόδρομο για τους ποδοσφαιρόφιλους. Μπορεί να προσφέρει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης, χωρίς να κουράσει και σίγουρα αποτελεί βελτίωση του FIFA 14. Σίγουρα όμως, θα θέλαμε ίσως κάτι παραπάνω, κυρίως λόγο των υψηλών απαιτήσεων, που έχουν θέσει οι προκάτοχοι του.

Gameplay

8.2

Γραφικά

7.8

Ήχος

8.5

Διάρκεια

9.5

User Rating : No Ratings Yet !
9

Περισσότερα νέα για το FIFA 15