Amumu: Ότι πρέπει να γνωρίζετε

Η μικρή μούμια που όλο κλαίει, γνωστή σε όλους μας με το όνομα Amumu, έκανε την είσοδο της στο παιχνίδι στις 26 Ιουνίου του 2009 Η θέση του Amumu βρίσκεται στην ζούγκλα και η ειδικότητα του είναι να επιτίθεται πρώτος στον αντίπαλο και αυτό γιατί αντέχει πολλά χτυπήματα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ακινητοποιήσει πολλούς αντιπάλους μαζί. Για τις κινήσεις του ο Amumu χρησιμοποιεί Mana, και η ζημιά που προκαλεί είναι κυρίως μαγική. ‘Οι κινήσεις του Amumu και πως να της χρησιμοποιώ’ Η passive του Amumu ονομάζεται Καταραμένο άγγιγμα. Με απλά λόγια, τα χτυπήματα του Amumu μειώνουν την μαγική αντίσταση του […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η μικρή μούμια που όλο κλαίει, γνωστή σε όλους μας με το όνομα Amumu, έκανε την είσοδο της στο παιχνίδι στις 26 Ιουνίου του 2009

amumu-and-nurse-akali-league-of-legends-20934-1680x1050

Η θέση του Amumu βρίσκεται στην ζούγκλα και η ειδικότητα του είναι να επιτίθεται πρώτος στον αντίπαλο και αυτό γιατί αντέχει πολλά χτυπήματα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ακινητοποιήσει πολλούς αντιπάλους μαζί. Για τις κινήσεις του ο Amumu χρησιμοποιεί Mana, και η ζημιά που προκαλεί είναι κυρίως μαγική.

‘Οι κινήσεις του Amumu και πως να της χρησιμοποιώ’

20140925_063242317Η passive του Amumu ονομάζεται Καταραμένο άγγιγμα. Με απλά λόγια, τα χτυπήματα του Amumu μειώνουν την μαγική αντίσταση του αντιπάλου. Αυτό είναι καλό γιατί ο Amumu προκαλεί κυρίως μαγική ζημιά, και γιατί μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να προξενήσει παραπάνω ζημιά στον εκάστοτε αντίπαλο.

20140925_063251701Η πρώτη κίνηση του Amumu ονομάζεται Πέταγμα επιδέσμου (Q). Ο Amumu πετά έναν κολλώδη επίδεσμο σε ένα στόχο ακινητοποιώντας τον και προκαλώντας ζημιά, ενώ παράλληλα πλησιάζει προς το μέρος του. Με αυτή την κίνηση ο Amumu μπορεί να ξεκινήσει ένα gank ή ένα team fight, πριν όμως το επιχειρήσετε να είστε σίγουροι πως θα σας ακολουθήσει και η ομάδα σας αλλιώς θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση.

20140925_063258509Η δεύτερη κίνηση του Amumu ονομάζεται Απόγνωση (W).Καταβεβλημένοι από την αγωνία, οι κοντινοί εχθροί χάνουν ένα ποσοστό της μέγιστης Ζωής τους κάθε δευτερόλεπτο. Με αυτή την κίνηση μπορείτε να «καθαρίσετε» την ζούγκλα πολύ γρήγορα αλλά να είστε προσεκτικοί να μην σας τελειώσει το Mana καθώς την χρησιμοποιείτε.

20140925_063306544Η τρίτη του κίνηση ονομάζεται Θυμός (E). Μειώνει μόνιμα τη Σωματική Ζημιά που δέχεται ο Amumu, και έτσι γίνεται πιο εύκολο να επιβιώσετε στην ζούγκλα. Ο Amumu μπορεί να απελευθερώσει την οργή του και να προκαλέσει ζημιά στους γύρω εχθρούς, μάλιστα κάθε φορά που δέχεται κάποιο χτύπημα, ο χρόνος επαναφόρτισης του Θυμού (E) μειώνεται κατά 0,5 δευτερόλεπτα. Ως το tank της ομάδας ο σκοπός σας είναι να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ζημιά αυτό σημαίνει οτι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και τον Θυμό (E) περισσότερες φορές.

20140925_063313728Η πιο δυνατή κίνηση του Amumu ονομάζεται Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας (R). Ο Amumu δένει τους αντιπάλους με επιδέσμους, προκαλώντας τους ζημιά και αφαιρώντας τους τη δυνατότητα επίθεσης ή κίνησης.Αυτή είναι η κίνηση που μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας μάχης, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε κάποιον αντίπαλο από το να ξεφύγει καθώς και να σταματήσετε ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα. Καλό θα ήταν να έχετε πάντα την κίνηση αυτή διαθέσιμη στα team fights.

‘Σύντομη περίληψη’

Με δύο κινήσεις που μπορούν να κάνουν ζημιά ταυτόχρονα σε πολλούς αντιπάλους ο Amumu έχει την δυνατότητα να ‘καθαρίσει’ την ζούγκλα πολύ γρήγορα, επομένως του είναι εύκολο να ανέβει επίπεδο και να μαζέψει χρυσό. Χρησιμοποιώντας το Πέταγμα επιδέσμου (Q) μπορεί να κάνει gank και να βοηθάει την ομάδα του πολύ συχνά και με μεγάλη επιτυχία.

‘Το καλύτερο Combo’

Πέταγμα επιδέσμου(Q) > Απόγνωση(W) >  Θυμός(E) > Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας (R)

‘Χρήσιμα αντικείμενα’

3206Πνεύμα από τον Κάτω Κόσμο

3068Μανδύας του Ήλιου

3102Πέπλο της Καταραμένης

strengthΥΠΕΡ

Πολύ καλός ήρωας για αρχάριους Junglers. Το kit του, σας δίνει την δυνατότητα να είστε χρήσιμος καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Μπορείτε να προκαλέσετε αρκετή ζημιά σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα, άρα καθαρίζετε γρήγορα την ζούγκλα και ειδικά στα team fights σε συνδυασμό με την Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας (R).

Τώρα πια με τη Λίθο Πνεύματος δεν έχετε τόση ανάγκη το μπλε Buff.

Το Πέταγμα επιδέσμου (Q) έχει σχετικά μικρό χρόνο επαναφόρτισης, που σημαίνει ganks σε μεγαλύτερη συχνότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πέταγμα επιδέσμου (Q) ακόμα και για να ξεφύγετε από δύσκολες καταστάσεις.

weakΚΑΤΑ

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Amumu είναι πολύ αδύναμος και δεν πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τον αντίπαλο Jungler.

Αν αστοχήσετε το Πέταγμα επιδέσμου (Q), δεν σας μένει άλλη κίνηση για να πλησιάσετε τον αντίπαλο, εκτός από ορισμένες συνθήκες που συμφέρει να χρησιμοποιήσετε την Κατάρα της Θλιμμένης Μούμιας (R).

Λόγω της επικίνδυνης, συνήθως, θέσης που σας βάζει το Πέταγμα επιδέσμου (Q), θα πρέπει να έχετε καλό συγχρονισμό με την ομάδα σας, ώστε να μην μείνετε μόνος ανάμεσα σε πολλούς αντιπάλους.

Ο Amumu δεν μπορεί να σκοτώσει μόνος του τον δράκο καθώς δεν επωφελείται από αντικείμενα που δίνουν Lifesteal ή Spellvamp.

Περιμένουμε τα σχόλια και τις απορίες σας.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga