Εκδήλωση για τον εορτασμό 15 χρόνων του Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης, γιορτάζει τα 15 χρόνια σταθερής παρουσίας με ένα μεγάλο tribute event στις 10 και 11 Μαΐου, ανοίγοντας για πρώτη φορά στο κοινό το πρώην πολυκατάστημα FOKAS, στην οδό Σταδίου 41.

Αναδεικνύοντας το DNA του, παρουσιάζει στο κοινό ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις, κορυφαία έργα Video Art & Animation, εκρηκτικά DJ Sets καθώς και διαδραστικά booths για κοινό, καλλιτέχνες και εθελοντές του Φεστιβάλ, όπου δεν θα μπορούσαν, να μην έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή την γιορτή καθώς αποτελούν το νουκλεϊκό οξύ του γενετικού του κώδικα. Ένας φόρος τιμής σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, συνεργάτες, φορείς και εθελοντές που επί 15 χρόνια στηρίζουν αμείωτα τον θεσμό.

Το διήμερο αυτό θα περιέχει κάποια από τα πιο εντυπωσιακά έργα από δημιουργούς που συμμετείχαν σε όλη την ιστορία του Φεστιβάλ, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η προώθηση των καλλιτεχνών και η ανάπτυξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα θα πλαισιώνουν live sets από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, σε σούπερ γιορτινή διάθεση.

Ο Μάιος, ο μήνας κατατεθέν του Φεστιβάλ, η κοιτίδα που το ανέθρεψε, αποτελεί τον τέλειο χρόνο για αυτή την retrospective δράση που είναι αφιερωμένη στην ιστορία του. Επιστρέφοντας στις ρίζες του, το ADAF ενεργοποιεί αυτή την φορά το πρώην πολυκατάστημα FOKAS στην οδό Σταδίου 41, στην απόλυτη καρδιά της πόλης, με μια μεγάλη γιορτή για τον σύγχρονο πολιτισμό στην Αθήνα.

Συμμετέχοντες και φίλοι του Φεστιβάλ, είστε όλοι επίτιμοι προσκεκλημένοι. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 15 χρόνια ψηφιακής τέχνης στην Αθήνα!