Jump Force | Review

Με αφορμή τη γιορτή των 50 χρόνων του περιοδικού Weekly Shonen Jump, κυκλοφορεί το Jump Force

Platforms
 

Με αφορμή τη γιορτή των 50 χρόνων του περιοδικού Weekly Shonen Jump, κυκλοφορεί το Jump Force. Αυτό είναι ένα fighting game, που περιέχει μια μίξη χαρακτήρων και ηρώων προερχόμενων από ποικίλους κόσμους από τον anime χώρο.

Σχετικά με την ιστορία, αυτή ξεκινάει κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης στην Times Square μεταξύ των Jump heroes και των super-powered εχθρών. Ο χαρακτήρας σου είναι ένα θύμα που σώζεται κατά την μάχη του Goku με τον Frieza. Ξεφεύγοντας από εκεί, σου διανέμονται δυνάμεις και ουσιαστικά εντάσσεσαι στο Jump Force. Ύστερα από αυτό, μεταφέρεσαι στο κεντρικό Hub του παιχνιδιού, όπου γίνεται η συνάντηση με τους Goku, Luffy και Naruto και πρέπει να επιλέξεις την ομάδα εκείνου στην οποία θες να ενταχθείς. Γενικά, η ιστορία εξελίσσεται σε νορμάλ πλαίσια χωρίς να υπάρχουν στοίχεια που θα την καθιστούσαν περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα σου όπως επιθυμείς εσύ ο ίδιος. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις τι fighting στυλ και abilities θα διαθέτεις. Από την άλλη, για το customization του παίχτη δεν υπάρχουν τόσες επιλογές καθώς τα πρόσωπα, τα μαλλιά, τα μάτια και όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα.

Επιπρόσθετα, έχοντας αποφασίσει σε ποια ομάδα θα ενταχθεί ο χαρακτήρας σου, μετά επιλέγεις με τι αποστολές θες να ασχοληθείς. Στις τελευταίες, είναι απαραίτητο να διαλέξεις μια τριάδα από τυχαίους ήρωες ώστε να σχηματιστεί μια ομάδα. Ουσιαστικά, όσοι παίχτες είναι διαθέσιμοι απαρτίζουν σχεδόν όλο το roster του Jump Force. Ένα αρνητικό του παιχνιδιού είναι ότι εφόσον επιλέξεις ομάδα, το map δεν σου δίνει ξεκάθαρες οδηγίες ώστε να πας στον αρχηγό της ένωσης και να σου δώσει τις αποστολές.

Μάλιστα, οι αποστολές χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το πόσο σημαντικές είναι για την εξέλιξη της ιστορίας. Η ολοκλήρωση τους δίνει ως αμοιβή χρήματα και πόντους εμπειρίας, ενώ τα tasks που έχει η κάθε αποστολή βοηθούν ώστε να αυξηθούν τα πιθανά rewards. Τα χρήματα χρησιμοποιούνται είτε για το customization του χαρακτήρα είτε για την αναβάθμιση του μέσω της απόκτησης ειδικών κινήσεων.

Επίσης, στο hub υπάρχουν μέσα για να μπορείς να μεταφερθείς γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτά είναι τρία: Στον κόσμο του Dragon Ball, υπάρχει μια μηχανή που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει ότι είναι εμπνευσμένη από τη σειρά. Σε αυτόν του One Piece, βρίσκεται το πλοίο της πειρατικής ομάδας, η Sunny. Ενώ, στον κόσμο του Naruto, μεταφέρεσαι με ένα βάτραχο. Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφέρουμε το πόσο πολύ χρόνο κρατούν τα loading screen.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι στο Jump Force έχει πραγματοποιηθεί αξιοσημείωτη δουλειά όσον αφορά τον σχεδιασμό των anime χαρακτήρων. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ορθό voice acting που έχει επιτευχθεί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μαχών. Όλα αυτά κάνουν τους fans των anime να θυμούνται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την αγαπημένη τους σειρά.

Από την άλλη, το combat system είναι σχετικά απλό. Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του αδύναμες και γρήγορες επιθέσεις, τις δυνατές και πιο αργές και τα grabs. Τα combos θα λέγαμε ότι δεν είναι και ιδιαίτερα περίπλοκα. Στη μάχη, υπάρχει μια μπάρα αύρας που διαθέτει πέντε επίπεδα. Όταν γεμίσει η τελευταία, ο χαρακτήρας μπορεί να εξαπολύσει μία από τις τρεις προσωπικές του ικανότητες. Πραγματικά εντυπωσιακά είναι τα εφέ που προκαλούνται μετά από κάθε επίθεση κατά τη διάρκεια της μάχης, δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα. Οι πίστες μάχης δεν είναι τόσες πολλές. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες προερχόμενες απο τους anime κόσμους και άλλες από τον πραγματικό κόσμο.

Σε γενικές γραμμές, παρόλο που το Jump Force μπορεί να μην εκπλήρωσε τις προσδοκίες πολλών που περίμεναν διαφορετικό αποτέλεσμα και να καταντάει μονότονο σε αρκετά σημεία, σίγουρα αποτελεί ένα fighting game που πρέπει να δοκιμάσει κανείς, πόσο μάλλον αν είναι και φαν των anime.

Πλεονεκτήματα

  • Επιτυχημένος σχεδιασμός των anime χαρακτήρων
  • Εντυπωσιακά εφέ κατά τη διάρκεια των μαχών

Μειονεκτήματα

  • Τα loading screen κρατούν πολύ χρόνο
  • Απλό story mode δίχως ενδιαφέρον

Βαθμολογία: 6.5

Περισσότερα νέα για το Jump Force