Sumail: «What am I gonna do with the title? I’ll take the money» Day 2 | The International 2018

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace, «Ra1n» εδώ κατασταλαγμένος πλέον με όσα έχω δει και έχω αναλύσει. Η δεύτερη μέρα του Main Event μας έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με το «τι μέλει γενέσθαι» στα διαγωνιστικά καρέ των πρωταθλητών. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα sum up των χθεσινών αγώνων. VGJ.STORM – OG | Με ένα παράπονο Το χω πραγματικά παράπονο από το Resolut1on να αναδείξει την αξία του στα μεγάλα παιχνίδια. Θέλω αυτή η αυτάρεσκη έκφραση του προσώπου του να λαμπυρίσει όταν θα είναι ο MVP σε ένα δύσκολο Game. Εχθές όμως αυτό δεν έγινε. Η απόδοση του Reso εχθές στο Game […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace, «Ra1n» εδώ κατασταλαγμένος πλέον με όσα έχω δει και έχω αναλύσει. Η δεύτερη μέρα του Main Event μας έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με το «τι μέλει γενέσθαι» στα διαγωνιστικά καρέ των πρωταθλητών. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα sum up των χθεσινών αγώνων.

VGJ.STORM – OG | Με ένα παράπονο
Το χω πραγματικά παράπονο από το Resolut1on να αναδείξει την αξία του στα μεγάλα παιχνίδια. Θέλω αυτή η αυτάρεσκη έκφραση του προσώπου του να λαμπυρίσει όταν θα είναι ο MVP σε ένα δύσκολο Game. Εχθές όμως αυτό δεν έγινε. Η απόδοση του Reso εχθές στο Game 1 ήταν εξαιρετική, αλλά δυστυχώς όπως ανέβηκε έτσι έμεινε μόνος του στην κορυφή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των ομάδων είναι το πως θα δώσουν end στο παιχνίδι, και αν αυτό δεν πάει καλά και το Highground στραφεί εναντίον σου τότε είναι πολύ εύκολο να χάσεις το παιχνίδι. Έτσι και έγινε. Ο υπερfarmαρισμένος Reso χωρίς την αρωγή της ομάδας του δεν μπορούσε να τελειώσει μόνος του το παιχνίδι, και όσο ο χρόνος πέρναγε ο Ana γινόταν όλο και πιο δυνατός. Το αποτέλεσμα; ακραίο comeback από τους OG που επέφερε την ήττα στους Storm. 36 – 28 το πρώτο Game, και όταν είσαι ο Resolution και έχεις κάνει 18/4, τότε δύσκολα χωνεύεις το όλο σκηνικό. Τα λάθη όμως είναι για να ξεπερνιούνται, σωστά; Λάθος. Τα λάθη στο DotA είναι για να επαναλαμβάνονται. Λίγοι είναι αυτοί που τα ξεπερνούν και πάνε παρακάτω. Στο Game 2 νίκησαν τα picks των OG, και συγκεκριμένα ο Jerax με τον Winter Wyvern. Το παιχνίδι αυτό το παρακολούθησα παρέα με ένα φιλαράκι μου πρώην 5Κ MMR στις παλιές εποχές ο οποίος το παιχνίδι το νιώθει πολύ. Όταν είδα το pick του WW στα χέρια του Jerax του είπα ότι μία δυσκολία θα συναντήσουν οι Storm και ίσως χάσουν το παιχνίδι λόγω αυτής. Η Ultimate του WW μπορεί να γυρίσει ένα ολόκληρο Fight. Έτσι και έγινε. Μετά το επάξια κατακτημένο momentum των Storm, ήρθε μία στιγμή στο Bot Lane όπου οι τελευταίοι πάνε να πάρουν ένα πανέμορφο pick off των OG. Αλλά για κακή τους τύχη δεν προλαβαίνουν να τον burstάρουν και ο χρόνος ήταν αρκετός. Ο Jerax βρισκόταν εκεί για να κάνει τον συμπαίχτη του Embrace Cold, και όλο αυτό ήταν αρκετό για να γυρίσει ο τροχός κατά των Storm. Πολύ πέθαναν ακαριαία και άλλοι κυνηγήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε αυτούς που πέθαναν ακαριαία βρισκόταν και ο Ursa στα χέρια του Resolut1on. Το ηθικό σε εκείνο το σημείο έσπασε ξανά και δεν ξανά κόλλησε. Μία σειρά από αποτυχίες ακολούθησαν και οι Storm δεν άντεξαν την πίεση. Το παιχνίδι άνηκε στον Jerax. Αυτός ήταν ο πραγματικός MVP και του άξιζε ολοσχερώς. Χίλια μπράβο σε αυτό το Support που ενσαρκώνει επακριβώς τον ρόλο του και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι το 5άρι στην ομάδα. Απολαύστε το:

EG – Team Secret | Λεφτά, λεφτά, λεφτά
Αν παρακολούθησε κανείς την συνέντευξη των EG που προβλήθηκε πριν το παιχνίδι, θα έβλεπε τον Sumail να μοστράρει την πιο εγωιστική και άπληστη φάτσα στην ιστορία των συνεντεύξεων. Αν ήταν να επιλέξει ανάμεσα στη δόξα, σε ένα δεύτερο TI ή στα λεφτά θα διάλεγε τα λεφτά. Δεν έχει motivation στο παιχνίδι, παρά μόνο ξέρει ότι είναι ο καλύτερος σε αυτό, και το γεγονός ότι μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά από αυτό είναι ένα Bonus. Θεωρεί χαζούς όσους παίζουν επειδή το παιχνίδι τους αρέσει, και το κίνητρο δεν θα έπρεπε να είναι άλλο από τα πολλά λεφτά. Γενικά ψωνίστηκε, ΟΚ, το έχουμε καταλάβει απ’ τα μαλλιά του. Στα 16 του πήρε TI το 2015 και έβγαλε 1.000.000$ και κάτι ψηλά. Το TI είναι ο απώτερος στόχος όλων των pros στο DotA και αν το κατακτήσεις στα 16 σου υποθέτω ότι γίνεσαι κάπως έτσι; Όχι. Στο κάτω κάτω και έτσι μπορείς να είσαι real life, δεν τρέχει κάτι με αυτό, αλλά τουλάχιστον σεβάσου ότι υπάρχουν μικροί παίχτες που σε παρακολουθούν και σε έχουν σαν πρότυπο, όπως ένα πιτσιρίκι με τον πατέρα του που του πήραν συνέντευξη στο γήπεδο και είπε ότι ο αγαπημένος του παίχτης είναι ο Sumail και ότι ήθελε να γίνει σαν και αυτόν, ενώ στα καπάκια παίχτηκε η συνέντευξη των EG. Ο πατέρας το παιδιού σίγουρα θα αισθάνθηκε άσχημα αν έβλεπε το πρότυπο του γιου του να λέει κάτι τέτοιο και μετά να κάνει High Five χαιρετούρα με τον διπλανό του λες και είναι στο Bronx και πέταξε καμιά μεγαλοσοφία. Στοιχηματικά να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως είχα ποντάρει εξαρχής στους EG να κατακτήσουν το International, αλλά μετά από αυτό σαν κάτι να με πείραξε πάνω στον Sumail και στο όλο παρεάκι και θα ήθελα πάρα πολύ να συναντήσουν τους Liquid στον τελικό, για να δούμε αν αυτοί, που όντως ευχαριστιούνται το παιχνίδι (με τα Bonus του φυσικά) και δεν το περιφρονούν, μπορούν να νικήσουν τους χωρίς motivation τύπους που κυνηγάν τα φράγκα. Δεν θα με πειράζει να χάσω το στοίχημα μου, γιατί πάνω απ’ όλα ευχαριστιέμαι να βλέπω αυτούς που ευχαριστιούνται να παίζουν. Αν έψαχνα το ξώγαμο της απλειστίας και της αυταρέσκιας θα ήμουν στο προφίλ του Dan Bilzerian στο Instagram, δεν θα καθόμουν να βλέπω DotA στις 6 το πρωί.
Ας το αφήσουμε πίσω όμως αυτό και ας εξετάσουμε το παιχνίδι. Με περίσσια υπεροχή, οι EG τιμώρησαν τα στρατηγικά λάθη του Puppey και δεν άφησαν στιγμή να περάσει χωρίς να πιέσουν τους αντιπάλους τους. Οι Secret έκαναν εξαιρετικό rotation στο early game,  o θεός Sumail έχασε ολοσχερώς το Mid από τον MidOne και προσπαθούσε μετέπειτα να farmαρει όλο το Jungle, κάτι που πάμπολλες φορές τιμώρησαν οι Secret. Μετέπειτα όμως φάνηκε το καλύτερο skill των EG και το κατώτερο skill των Secret με την εικόνα του MidOne, ως Morphling, όταν προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει ολόκληρο το παιχνίδι, να είναι το αποκορύφωμα της απελπισίας.
Φυσικά η ίδια κατάσταση επεκτάθηκε και στο Game 2, όπου μονάχα ο MidOne με τον Tinker κρατούσε ζωντανά τα καρέ των Secret, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι EG έπαιζαν για τον Sumail που επάξια πήρε όλο το παιχνίδι στην πλάτη του. Αυτό το εξάγουμε και από το γεγονός ότι ο RTZ υπήρχε μέσα στο game σαν Drow για να δίνει buff στο Base Dmg του Sumail. Είδαμε πολλά καλά plays και από πλευράς Secret αλλά έτι μία ακόμη φορά δεν ήταν αρκετά. 2 – 0 λοιπόν οι EG. Απολαύστε τους εδώ:

Εννοείται όμως πως δεν θα σας άφηνα έτσι. Τα λόγια του Sumail: «What am I gonna do with the title? I’ll take the money» Απολαύστε και αυτόν και κρίνετε μόνοι σας:

OPTIC GAMING – TEAM SERENITY | Το ‘λεγες και ανιαρό
Ccnc εναντίον XinQ σημειώσατε άσσο. Ξεκάθαρη ανωτερότητα μέσα στο παιχνίδι από τους Optic Gaming. Οι Team Serenity χρειάζονται χρόνο ακόμα για να βρουν τα πατήματα τους και να μπορέσουν να χτίσουν μια καλή καριέρα στα πρωταθλήματα. Είναι η πρώτες τους εμπειρίες οπότε δεν θα τους κρίνουμε σκληρά, συν το ότι έψαχνα να βρουν απαντήσεις απέναντι σε φτασμένους παίχτες όπως ο PPD και ο Zai, αλλά και στο καλύτερο ανερχόμενο Mider του κόσμου – τον CCnC. O τελευταίος καθάρισε σβηστά το Game 1 με το επικό 14/0 ως Storm Spirit και πρωταγωνίστησε και στο Game 2 ως Alchemist με 11/2. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή ενός εκ των καλύτερων support του παιχνιδιού παγκοσμίως, με το όνομα Zai. Όλο το Game 2, όπως είπαμε για τον Jerax προηγουμένως, αυτή τη φορά ανήκει στον Zai. Το vision game που πρόσφερε στην ομάδα του ως Nyx Assassin, και ο χώρος – σιγουριά που δημιουργούταν στα καρέ των Optic ήταν αυτά που χάρισαν απλόχερα την νίκη στο Game 2. Εύγε Zai! Κατά τα άλλα όμως τα 2 αυτά παιχνίδια δεν είχαν να μας πουν πολλά, καθώς όπως προαναφέραμε η αγωνιστική υπεροχή των Optic ήταν ξεκάθαρη. Οπότε αναμένουμε περισσότερο ενώ εσείς, φυσικά, μπορείτε να τους απολαύσετε:

VIRTUS.PRO – MINESKI | Αν αφήσεις δύο φορές τον Clinkz θα καείς
Αυτό ακριβώς έπαθαν οι Mineksi. 2 συνεχόμενα Games οι VP μονοπώλησαν τον πολυσυζητημένο Clinkz, και τιμώρησαν τους αντιπάλους τους που ούτε κάν του έδωσαν σημασία. Στο Game 1 πρέπει να ρίξουμε πολλά φταιξίματα στον NoOne που ξεκάθαρα κουβαλήθηκε από το υπόλοιπο team, και ατίμασε τον ρόλο του Invoker. Παρακολουθήσαμε έναν Invoker χωρίς impact στο παιχνίδι και με μοναδική προσφορά μερικούς καλούς τυφώνες. Μέχρι εκεί. Τίποτα τηλεοπτικό από έναν ήρωα που μπορεί να δώσει πολλά. Δεν πειράζει όμως, καθώς ποτέ δεν μας είχε δείξει ο Noone ότι κατέχει τον Invoker. Έχει αποδείξει το εξαιρετικό του skill με άλλους ήρωες στο Mid και σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Προχωράμε στους Ramzes και Pasha όπου με Clinkz και Weaver έκανα το αντίπαλο team να κλαίει απ’ το burst. Κάτι που είναι λογικό. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο, συν το ότι δεν μπορείς να περιμένεις να κάνεις counter δύο τέτοια picks με τον Dragon Knight που για μένα προσωπικά είναι ένα Brain Dead pick, χωρίς καμία τρομερή προσφορά μέσα στο παιχνίδι, και αν έχω υπολογίσει και καλά έχει και χαμηλό winrate στο τουρνουά (No shit!). Φτωχό και sloopy overally gameplay από τους Mineski με ορισμένα picks off που φαίνονταν σαν όαση στη συνολική εικόνα. Έτσι το πρώτο παιχνίδι τέλειωσε με 38 – 27 υπέρ των VP και περνάμε στο δεύτερο παιχνίδι όπου μαντέψτε τι είδαμε στα picks των VP; τον Clinkz. Ο Mushi με Troll Warlord δεν δούλεψε, ο Iceiceice με Wraith King δεν μπόρεσε, ο Moon αντιστάθηκε αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ Jabz και Ninjaboogie βρίσκονταν στα ίδια. Με πολύ γρήγορο προβάδισμα οι VP και με πολύ καλύτερη ψυχολογία ελέγξανε το παιχνίδι, διατήρησαν το Lead στο Net Worth και farmαραν στην κυριολεξία τους Mineski, λες και κάνανε προπόνηση. Τώρα θα δούμε αν ο Mushi αλλάξει ομάδα μετά τον αποκλεισμό και ποιος θα τον προτιμήσει. Απολαύστε τους:

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και το Day 2, αφήνοντας μια πικρία για τις ομάδες που έφυγαν και ένα άγχος για τις ομάδες που έμειναν. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δούμε Liquid και λοιπούς. Ο πίνακας των Brackets γράφει τα εξής:

Πρώτα θα παρακολουθήσουμε VGJ.StormWinstrike Team, Reso εναντίον Iceberg δηλαδή, με τον δεύτερο να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Αν ήταν να επιλέξουμε κάποιον θα επιλέγαμε Storm για το «γαμώτο». Μετέπειτα θα δούμε Team SecretVici Gaming όπου ξεκάθαρα παίρνουμε τη θέση Paparazi και της παρέας του και όχι του Puppey και της παρέας του. Πιστεύω μάλιστα αν οι Secret μας δείξουν τη χθεσινή εικόνα, οι Vici θα κάνουν απλή παρέλαση και θα τους προσπεράσουν! Στη συνέχεια έχουμε LiquidPSG.LGD, χωρίς αμφιβολία για τον νικητή και περνώντας αμέσως στο επόμενο Match όπου οι OG θα συναντήσουν τους κάποτε αιώνιους εχθρούς EG, και παράλληλα ο Fly θα συναντήσει την παλιά του ομάδα. Πιστεύω ότι οι EG με τα σημερινά δεδομένα είναι κλάσεις ανώτεροι των OG. Μάλιστα δεν θα χρειαστούν καν τις συμβουλές του Fly για τις τακτικές των OG τις οποίες τις ζούσε εκ των έσω μέχρι και πριν κάτι μήνες. Αναμένουμε games γεμάτα ένταση και κορυφώσεις. Αύριο, ίδια ώρα θα παρέχουμε το Feedback για τους σημερινούς αγώνες. Μέχρι τότε καλή απόλαυση στα σημερινά παιχνίδια!

Περισσότερα νέα για το Dota 2