Resident Evil 7: Biohazard | Gold Edition Content Review

Ραντεβού στην εξοχή με την οικογένεια Baker μέρος δεύτερο

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Not a Hero

Εδώ είναι που τα DLC αρχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού, με το Not a Hero να διαδραματίζεται ακριβώς μετά το κεντρικό παιχνίδι. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις το δωρεάν αυτό έξτρα περιεχόμενο κυκλοφόρησε, καταφέρνοντας να κάνει τη σύνδεση με τα υπόλοιπα Resident Evil ακόμα πιο κατανοητή. Ο Chris Redfield επιστρέφει και καταδιώκει τον Lucas Baker που όπως όλα δείχνουν δεν είναι απλά ένα ακόμα θύμα της τραγωδίας.

Καταρχάς, το όλο gameplay του DLC είναι πιο κοντά σε αυτό του RE5, με τον Chris να έχει ένα σορό όπλα στη διάθεσή του, καθώς και την χαρακτηριστική γροθιά, που θα έκανε ακόμα και ένα βράχο να μετακινηθεί. Η μεγαλύτερη διαφορά ωστόσο είναι στον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Chris τα όπλα, αφού στη στόχευση δεν μικραίνει απλά το crosshair, αλλά χρησιμοποιεί τα σκόπευτρα, δείχνοντας έτσι πως ο Chris είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένος στο πεδίο της μάχης με ζόμπι και άλλα τέρατα.

Ωστόσο, το πρόσθετο αυτό έχει ένα μικρό πρόβλημα και δεν είναι άλλο από τη διάρκειά του. Το γεγονός πως είναι δωρεάν το δικαιολογεί κάπως, αλλά μετά από τόσες καθυστερήσεις η ομάδα θα μπορούσε και καλύτερα. Στην ουσία το παιχνίδι δεν είναι τόσο γραμμικό, αφού μέσα από μια κεντρική περιοχή γίνονται όλο και περισσότερα σημεία πρόσβασιμα, ανάλογα τον εξοπλισμό που βρίσκεται. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πάνω από δύο ώρες και το γεγονός πως δεν υπάρχουν τόσο σοβαρές αλλαγές στο gameplay, δεν κάνουν το Not a Hero να είναι κάτι το ιδιαίτερο για το Resident Evil 7.

End of Zoe

Το κλείσιμο για το RE7 κάνει το End of Zoe, ένα αρκετά ενδιαφέρον DLC, που συνεχίζει μετά το Not a Hero και έχει πολύ ιδιαίτερο και ευχάριστο σύστημα μάχης. Εδώ ο Joe Baker προσπαθεί να βρει αντίδοτο για την ανιψιά του, Zoe Baker, και θα έρθει αντιμέτωπος με του κλασσικούς αγαπημένους εχθρούς, αλλά το βασικό του όπλο αποτελούν οι δύο του γροθιές.

Μέσα από την συνηθισμένη πλέον κάμερα, ο Joe έχει στη διάθεσή του αρκετά combos, που μπορούν να κάνουν το κάθε τέρας να χάσει το κεφάλι του μεταφορικά και κυριολεκτικά. Βρίσκοντας κουκλάκια σκορπισμένα στη νέα περιοχή του παιχνιδιού, οι επιθέσεις του χαρακτήρα γίνονται αρκετά ισχυρότερες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν πλέον και κάποια stealth mechanics. Αυτά δεν είναι για να αποφύγετε τους εχθρούς αλλά για να τους εκτελέσετε. Με λίγα λόγια ο Joe είναι μια πολεμική μηχανή που χρησιμοποιεί απλά τις γροθιές του.

Κλείνοντας και με αυτό το κομμάτι, μεγάλο ρόλο παίζει για μια ακόμα φορά το crafting, αφού υπάρχουν έντονα στοιχεία survival. Ο Joe μπορεί να φτιάξει θεραπευτικά αντικείμενα από έντομα, βόμβες με καρφιά και δόρατα από ξύλα. Τα τελευταία είναι ο μόνος τρόπος για να ανταπεξέλθει σε κάποιους εχθρούς, αφού ακόμα και αυτά τα τούβλα που έχει για χέρια δεν είναι αρκετά για να κατατροπώσουν έναν κροκόδειλο ζόμπι.

Judge Grimm

Τελειώνοντας με το βασικό κομμάτι όλων τον DLC, συνειδητοποίησα πως πολλά από αυτά δεν ήταν και τόσο ευχάριστα. Τα Bedroom, Sisters, Not a Hero και End of Zoe ήταν μακράν τα καλύτερα, με τα υπόλοιπα να μην έχουν το ίδιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, η ολοκληρωμένη αυτή συλλογή του Resident Evil 7 είναι ό,τι καλύτερο για κάποιον που δεν έχει πιάσει ακόμα το παιχνίδι στα χέρια του, αλλά για εκείνους που έχουν ήδη το vanilla game, καλό θα ήταν να περιμένουν για κάποια έκπτωση πριν επενδύσουν στο Season Pass.

Σημείωση: Η Βαθμολογία αφορά μόνο το έξτρα περιεχόμενο του Resident Evil 7.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Resident Evil 7

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.