Resident Evil 7: Biohazard | Gold Edition Content Review

Ραντεβού στην εξοχή με την οικογένεια Baker μέρος δεύτερο

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Ραντεβού στην εξοχή με την οικογένεια Baker μέρος δεύτερο

Πριν ακριβώς ένα χρόνο κυκλοφόρησε το Resident Evil 7: Biohazard και όπως είχαμε αναφέρει στο review μας για το παιχνίδι, αποτελούσε μια αξιοσέβαστη επιστροφή της σειράς στον τομέα του horror, με μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση. Στην πορεία κυκλοφόρησαν για το παιχνίδι αρκετά DLC, ενώ με το λανσάρισμα των τελευταίων, Not a Hero και End of Zoe, η Capcom κυκλοφόρησε την Gold Edition του παιχνιδιού, με όλα τα paid dlc μέσα στο δισκάκι.

Banned Footage Vol.1

Το ποδαρικό στα DLC του Resident Evil 7 έκανε το πρώτο μέρος του Banned Footage. Μέσα από δύο βιντεοκασέτες, ένα από τα καλύτερα δηλαδή στοιχεία του παιχνιδιού, βλέπουμε την ιστορία κάποιων άτυχων που έπεσαν στα χέρια της οικογένειας Baker. Πέρα από αυτά, υπάρχει ακόμα μια πρόκληση στο παιχνίδι, που θα φέρει τους παίκτες αντιμέτωπους με το χειρότερο εχθρό κάθε παιχνιδιού: το RNG.

Η πρώτη κασέτα του παιχνιδιού, το Nightmare, αποτελεί ένα συνδυασμό survival με ένα είδος resource harvest και tower defense. O παίκτης εδώ προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε πέντε κύματα εχθρών, μαζεύοντας parts από κάποιες μηχανές που είναι σκορπισμένες στο χάρτη, ώστε να φτιάξει νέο εξοπλισμό. Το tower defense κολλάει στο γεγονός πως δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας παγίδων σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ελπίδες να νικήσει κάποιος αυτό το mode με την πρώτη είναι ελάχιστες, ωστόσο μετά από κάθε game over, οι πόντοι που έχουν μαζευτεί μπαίνουν σε ένα σύνολο, που ξεκλειδώνει πράγματα για την επόμενη προσπάθεια.

Highlight του πακέτου αυτού αποτελεί το Bedroom, που αφηγείται ένα μέρος της ιστορίας του Clancy (ο κάμεραμαν από την πρώτη βιντεοκασέτα του κεντρικού παιχνιδιού), όπου η Margery Baker τον έχει δεμένο σε ένα κρεβάτι, ταΐζοντάς τον «φαγητό». Εδώ ο παίκτης πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, βρίσκοντας τρόπο να φύγει από αυτό το καταραμένο μέρος, με τη μνήμη και την επίλυση γρίφων να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Στο Ethan Must Die ο παίκτης πρέπει να περάσει μέσα από το κεντρικό σπίτι του παιχνιδιού και να νικήσει το Boss, έχοντας το περιθώριο να χτυπηθεί το πολύ δύο φορές. Σίγουρα έχουμε δει χειρότερες δυσκολίες σε παιχνίδια του είδους, αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλα τα αντικείμενα που θα βρει ο παίκτης στην πορεία είναι τυχαία και αν πεθάνει, μπορεί να πάρει ένα από αυτά πίσω, φτάνοντας στο σημείο που έχασε τη ζωή του και σπάζοντας ένα μικρό άγαλμα που είναι πλέον εκεί. Οπότε, η αποστήθιση του χάρτη και των εχθρών δεν έχουν σημασία, αν το RNG αποφασίσει να μη δώσει τίποτα χρήσιμο.

Banned Footage Vol. 2

Στην ίδια λογική με το πρώτο μέρος, το Banned Footage Vol. 2 περιλαμβάνει πάλι δύο βιντεοκασέτες και ένα έξτρα mode. Αυτή τη φορά το gameplay δεν είναι τόσο αγχωτικό, αφού το μόνο που προσφέρει ένα είδος challenge είναι το mode Jack’s 55th Birthday. Ωστόσο, μία από τις βιντεοκασέτες δίνει το σημαντικότερο κομμάτι back-story του παιχνιδιού.

Ο λόγος για το Sisters, που το μόνο που κάνει είναι να αφηγηθεί την ιστορία των Bakers, πριν αυτοί γίνουν τα τέρατα που είναι στο κεντρικό παιχνίδι. Μέσα από τα μάτια της Zoe θα δείτε την αρχή του κακού, χωρίς ίχνος απαιτητικού gameplay, αφού υπάρχει μόνο ένα σημείο που υπάρχει περίπτωση για game over, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν δύο endings που μπορείτε να ανακαλύψετε.

Η δεύτερη βιντεοκασέτα συνεχίζει την ιστορία του Clancy, αφήνοντας πίσω το κλασσικό gameplay του τίτλου. Το 21 είναι ένα είδος blackjack, όπου το ποντάρισμα ισοδυναμεί με το πόσο κοντά στο θάνατο θα βρεθεί ο κάθε παίκτης. Η καινοτομία σε αυτό το mode έρχεται μέσα από κάρτες, που έχουν διάφορες ιδιότητες, όπως το τράβηγμα συγκεκριμένων καρτών. Αξίζει να σημειωθεί πως η τύχη δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η κάθε κάρτα υπάρχει μόνο μια φορά στην τράπουλα.

Την αυλαία για αυτό το DLC κλείνει το Jack’s 55th Birthday, ένα mode που έχει να κάνει κυρίως με ταχύτητα. Στόχος σε αυτό το mode είναι να πάτε αρκετό φαγητό στον Jack ώστε να χορτάσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό το mode περιλαμβάνει έξι πίστες, που γίνονται διαθέσιμες στην πορεία και ανάλογα το rank μπορείτε να ξεκινήσετε κάθε πίστα με πιο ισχυρά αντικείμενα. Όπως και το Ethan Must Die δεν προσφέρει κάτι στην ιστορία του παιχνιδιού, αλλά σαφέστατα μιλάμε για κάτι πιο ευχάριστο και λιγότερο απαιτητικό.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Resident Evil 7

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.