Little Nightmares – The Depths | Review

Η επιτυχία του Little Nightmares φαίνεται πως έχει και συνέχεια

Platforms
 

Η επιτυχία του Little Nightmares φαίνεται πως έχει και συνέχεια

little

Το Little Nightmares αποτελεί μια έκπληξη για το 2017 στον κόσμο των indie παιχνιδιών και όχι μόνο. Όπως είπαμε και στο review μας στο παρελθόν, έδειξε πως μια σωστά υλοποιημένη ατμόσφαιρα, είναι αρκετή για να προκαλέσει τρόμο και φρίκη στους παίκτες. Το The Depths ακολουθεί και αυτό την επιτυχημένη συνταγή του κεντρικού παιχνιδιού, με πολλά νέα στοιχεία, όπως ήρωα, περιοχές και φυσικά νέο φρικιαστικό εχθρό.

Αντί για τη Nine, αυτή τη φορά παίρνετε το ρόλο ενός μικρού αγοριού, που είχε και αυτό την ατυχία να βρίσκεται στο πλοίο. Μία στιγμή είναι αρκετή για να δοθεί η ευκαιρία για απόδραση, μόνο που στην πορεία δεν πάει τόσο καλά και το αγόρι καταλήγει στο αμπάρι του πλοίου, όπου είναι γεμάτο δεξαμενές με νερό, καθώς και ένα νέο εχθρό, την Granny.

Η Granny διαφέρει αρκετά από όλους τους υπόλοιπους εχθρούς τόσο σε θέμα μεγέθους, όσο και σε θέμα αντιμετώπισης. Το φυσικό της περιβάλλον είναι το νερό και θα πρέπει να δράτε αρκετά γρήγορα, ώστε να μην σας προλάβει και ποτέ μα ποτέ να μην επαναπαύεστε, αφού μπορεί να ταρακουνήσει τα αντικείμενα που επιπλέουν και να σας πετάξει ξανά στο νερό.

Το gameplay του παιχνιδιού ωστόσο δεν αλλάζει καθόλου. Πέρα από το γρήγορο κολύμπι που θα πρέπει να ρίξετε για να αποφύγετε την Granny, θα πρέπει να τρέξετε, ώστε να αποφύγετε τα γλοιώδη σκουλήκια, που μπορούν σας σκοτώσουν με ένα μόνο άγγιγμα. Από εκεί και πέρα, οι γρίφοι χρειάζονται ακόμα περισσότερη παρατηρητικότητα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούν το ίδιο το περιβάλλον.

Φυσικά, δε γίνεται να λείπουν από το παιχνίδι τα αγαπημένα collectibles, τα οποία ωστόσο είναι μόλις πέντε, κάτι που μαρτυρά και τη διάρκεια του παιχνιδιού, που δεν ξεπερνάει τη μία ώρα. Τα collectibles για ακόμα μια φορά ξεκλειδώνουν concept art, τα οποία θα γεμίσουν πάλι το ίντερνετ με διάφορες θεωρίες. Παρόλα αυτά, με το expansion pass να στοιχίζει μόλις 10€ και να υπάρχουν και άλλα DLC στον ορίζοντα, η διάρκεια του The Depths δικαιολογείται κάπως.

Η αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε συχνά τόσο καλοφτιαγμένα DLC, αλλά όπως και το αρχικό παιχνίδι, πάσχει από θέματα διάρκειας. Μιάμιση ώρα είναι αρκετή για δύο playthroughs, με το δεύτερο να είναι completionist run. Το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει και περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια, αν και οι πιθανότητες να μάθουμε κάτι για το lore είναι μηδαμινές.

Grimmspace

Ξεκινώντας ένα προσεκτικό πρώτο playthrough, θέλοντας να παρατηρήσω αρκετά τις νέες περιοχές και χωρίς να ξέρω τη λύση των γρίφων, τελείωσα μέσα σε μία ώρα. Από την άλλη, ένα completionist run, όπου είχα φρέσκο το παιχνίδι στο μυαλό μου, κράτησε μόλις μισή ώρα. Συνολικά μιλάμε για μιάμιση ώρα, όσο δηλαδή διαρκεί και ο πρωινός καφές.

Περισσότερα νέα για το Little Nightmares

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.