Last week in 4+1 League of Legends facts

Εισιτήριο για τα Worlds, αλλαγή σκυτάλης για τον προπονητή των Splyce, τιμωρία στον Bang για απρεπές σχόλιο και πολλά ακόμα περιλάμβανε η εβδομάδα που μας πέρασε

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Εισιτήριο για τα Worlds, αλλαγή σκυτάλης για τον προπονητή των Splyce, τιμωρία στον Bang για απρεπές σχόλιο και πολλά ακόμα περιλάμβανε η εβδομάδα που μας πέρασε. Έτοιμοι για ένα throwback;

Άλλες μας προβλημάτισαν, άλλες μας έκαναν να αναρωτηθούμε, άλλες να συζητήσουμε, ενώ άλλες πέρασαν αδιάφορες. Όπως και να’ χει, οι ειδήσεις των προηγούμενων ημερών για το θαυμαστό κόσμο του League of Legends ήταν πολλές. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τις 4+1, που -κατά τη γνώμη μας- αξίζουν το ενδιαφέρον και σας τις παρουσιάζουμε.

1. Αυτοί είναι οι πρώτοι των Worlds 2017

Η Flash Wolves είναι και επίσημα η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριό της, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Κίνα, στις 28 Σεπτεμβρίου. Σε ένα tiebreaker που ανέδειξε το ποιος θα ανεβεί στην κορυφή του LMS, oι «λύκοι» ήταν αυτοί που τα κατάφεραν καλύτερα. Επικρατώντας των Raise Gaming κατέκτησαν την πρώτη θέση του Summer Split, αφήνοντας πίσω, δεύτερους, τους αντιπάλους τους, που σημειωτέον προσχώρησαν πρόσφατα στο πρωτάθλημα (μπήκαν κερδίζοντας την Team Yeti στο τουρνουά LMS Summer Promotion). Πλέον, αν οι Raise θέλουν να έχουν και αυτοί την ευκαιρία να αγωνιστούν στο μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου, θα πρέπει να νικήσουν στις 20 Αυγούστου, είτε την  ahq e-Sports Club είτε την  J Team.

2. Ποιοι θα συμμετάσχουν στο EU LCS το 2018;

Οι πιο επικές μάχες, για το πολυπόθητο «μαγικό χαρτάκι» που θα οδηγήσει στο Promotion Tournament και αυτό με την σειρά του στο 2018 EU LCS Spring Split, είναι γεγονός. Πρωταγωνιστές; Οι Giants Gaming και η Schalke 04. Νικώντας τις Wind and Rain και Team RB αντίστοιχα, συνεχίζουν το ταξίδι τους αντιμετωπίζοντας τις Ninjas in Pyjamas (οι Giants) και Mysterious Monkeys (η Schalke), με μοναδικό στόχο την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα τα καταφέρουν; Οι ως τώρα εμφανίσεις τους αυτό δείχνουν. Οι «γίγαντες» στα EU Challenger Series ήταν σχεδόν αήττητοι –έχασαν μόνο μια σειρά στην τελευταία εβδομάδα των αγώνων- ενώ στην πρόσφατη αναμέτρησή τους με την Wind and Rain κυριάρχησαν με μεγάλη ευκολία. Οι «ανθρακωρύχοι» από τη μεριά τους, στα Challenger Series κέρδισαν τρεις από τις πέντε σειρές, βρίσκοντας ωστόσο πάντα τρόπο να επικρατούν όπου χρειαζόταν. Απέναντι στην Τeam RB, τα κατάφεραν περίφημα, νίκησαν 3-1 και «τσίμπησαν» τη θέση για το τουρνουά, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά τα Worlds.

3. Η παραίτηση που «τάραξε τα νερά» των Splyce

Λίγο πριν τo τέλος της regular season του EU LCS, o προπονητής της ομάδας Splyce, Fayan «Gevous» Pertijs, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την θέση του. Ο Gevous ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας στην αρχή του Summer Split, αντικαθιστώντας έτσι τον Jakob “YamatoCannon” Mebdi, που αποχώρησε για τους Vitality. «Η μεγαλύτερη πρόκληση εδώ… ήταν ότι δεν υπήρχε πραγματική χημεία μεταξύ του προπονητή και των παικτών», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Splyce, Marty «Lazerchicken» Strenczewilk. «Με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε χημεία και ότι δεν ήταν το σωστό άτομο για να καθοδηγήσει την ομάδα μας» συμπλήρωσε. Ήταν όντως η χημεία ή μήπως απλά ο Gevous δεν κατάφερε ποτέ να αντιμετωπίσει την πρόκληση του «κοουτσαρίσματος» μιας ομάδας –που κακά τα ψέματα- ψάχνει ακόμα την ταυτότητά της; Όπως και να ’χει, οι Splyce αυτή την στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση του Group B με επτά νίκες και πέντε ήττες –πίσω από Η2Κ και Unicorns of Love- και πολλοί αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αναλάβει τα ηνία τους. Όσο για τον παραιτηθέντα, επόμενος σταθμός στην καριέρα του, είναι οι Mysterious Monkeys.

4. Τι μπορεί να σου κάνει ένα σχόλιο…

Ήταν Φεβρουάριος όταν το ADC της SK Telecom, Bae «Bang» Jun-sik έκανε ένα απρεπές σχόλιο στο κανάλι του στο Twitch. Έξι μήνες μετά τιμωρείται γι’ αυτή του την πράξη. Συγκεκριμένα, ένας θεατής σχολίασε στο stream του: «Γεια Βang, ο Faker μόλις πήρε $ 1.000 δωρεά. Ας δουλέψουμε σκληρά » με τον Bang να τον «μπανάρει» και στη συνέχεια να απαντά «ο μισθός μου είναι υψηλότερος από εκατό άτομα μαζί. Θα πρέπει να μιλάς για τον εαυτό σου και να εργάζεσαι εσύ πιο σκληρά». Το περιστατικό δεν πήρε παραπάνω έκταση, με την Επιτροπή της LCK να χτυπά απλά «το καμπανάκι» στον παίκτη, για μη επαγγελματική συμπεριφορά. Ο 21χρονος κατανοώντας –αν και αργά- το λάθος του, μετά την νίκη απέναντι στους Ever8 Winners στις 26 Ιουλίου, απολογήθηκε για όσα έκανε, ζητώντας συγγνώμη. Η συγγνώμη αυτή –δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του- δεν στάθηκε αρκετή για τους ιθύνοντες που τελικά αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν.

Extra bonus: Oι μάχες για την πρώτη θέση

Η τελευταία εβδομάδα του EU LCS είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι και οι μάχες για την επικράτηση στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ποιος θα βγει νικητής; Οι Fnatic, οι G2 Esports ή οι H2K; Ή μήπως οι Unicorns of Love; Οι Fnatic για να καταφέρουν να τερματίσουν στην κορυφή του Group A πρέπει να νικήσουν είτε τους Ninjas in Pajamas είτε τους G2 Esports. Οι G2 όμως, με την σειρά τους ελπίζουν να χάσουν οι Fnatic προκειμένου να πάνε σε tiebreaker μεταξύ τους στις 12 Αυγούστου. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, το παιχνίδι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Aπ’ την μια, o Rekkles και η παρέα του –με μόνο μια ήττα ως τώρα στο Summer Split- θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του χάρτη, εξασφαλίζοντας ευκολότερα μια γρήγορη νίκη, απ’ την άλλη η ομάδα του YoungBuck θα επιδιώξει να πιέσει ελπίζοντας για το καλύτερο. Η προϊστορία πάντως δείχνει νίκη Fnatic. Όσο για το Group B, Η2Κ και Unicorns βρίσκονται μαζί στην πρώτη θέση, αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον στις 14 Αυγούστου. Ο νικητής της αναμέτρησης αυτής, είναι πιθανό να κατακτήσει και την πρώτη θέση των Groups στον αγώνα για όλες τις θέσεις που οδηγούν στα Summer Playoffs. Ίδωμεν…

Περισσότερα νέα για το League of Legends