Mass Effect Andromeda | Review

Μια νέα αρχή για τη σειρά Mass Effect, που αφήνει πίσω το Milky Way και σας ταξιδεύει στο γαλαξία Andromeda

Platforms
 
Genres
,  
Publisher
 
Developer
 

Το layout των περισσότερων πλανητών είναι σε στυλ ανοιχτού κόσμου και το Nomad θα σας γλιτώσει από άσκοπο περπάτημα, μέχρι μάλιστα να ξεκλειδώσετε και τα fast travel points. Κλείνοντας με το Nomad, ο τρόπος που μαζεύετε πρώτες ύλες με αυτό θυμίζει έντονα Mass Effect 2, όπου κοιτώντας τις ενδείξεις του scanner, βλέπατε που πρέπει να ψάξετε. Στο Andromeda η διαδικασία αυτή γίνεται εντός του Nomad και υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που μπορείτε να ψάξετε, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό εκσκαφών.

Συνεχίζοντας με τη δομή του εκάστοτε πλανήτη, υπάρχει ένας μετρητής viability, κάτι που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα της κάθε αποικίας. Αυτός μεγαλώνει συνεχώς ολοκληρώνοντας side quest και μέχρι να φτάσει το 100%, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να βγάλετε περισσότερα άτομα από το cryosleep. Έχοντας περισσότερο κόσμο στις αποικίες σημαίνει ότι μπορείτε να τους βάλετε να κάνουν διάφορες δουλειές. Μερικές από αυτές είναι να σας μαζεύουν πρώτες ύλες ανά τακτά διαστήματα ή να κατεβάζουν τις τιμές στα μαγαζιά.

Τα quest γενικά και κυρίως τα side, έχουν μια ιδιαίτερη δομή. Καταρχάς το ίδιο το παιχνίδι ξεκινάει με πολύ αργούς ρυθμούς, έχοντας πολλούς διαλόγους που προσπαθούν να σας βάλουν στο κλίμα της ιστορίας. Οι επιλογές σας έχουν σημασία στην όλη εξέλιξη της ιστορίας, αλλά δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Πολλά από τα quests θα σας βάζουν να περιπλανιέστε στο διάστημα για να μιλάτε σε άτομα, με αποτέλεσμα να φτάνετε σε σημείο να παρακαλάτε για κάποια μάχη.

Φτάνοντας στο τέλος του single player και τη σύνδεση με το multiplayer, έχουμε τα APEX missions, στα οποία στέλνετε ομάδες να κάνουν τη δουλειά για εσάς, όσο εσείς προσπαθείτε να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο για την ανθρωπότητα. Μπορείτε να αγοράσετε πολλές ομάδες και να ανεβάσετε το επίπεδό τους, δίνοντάς τους καλύτερες πιθανότητες σε πιο δύσκολες αποστολές. Το θέμα είναι πως μετά από κάθε επιτυχημένη ή αποτυχημένη αποστολή, υπάρχει η πιθανότητα να πάρουν ένα treat, που θα ανεβάσει την απόδοσή τους ή και το αντίστροφο.

Στο multiplayer παίρνετε το ρόλο των ομάδων αυτών και σε συνεργασία με άλλα άτομα, προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε σε ορδές εχθρών. Κάθε κλάση έχει το δικό της επίπεδο, ενώ ο εξοπλισμός προέρχεται από το μισητό πλέον loot box σύστημα. Ωστόσο, για να καταφέρετε να αντεπεξέλθετε δεν αρκούν αυτά τα δύο, αφού θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους παίκτες, γιατί ακόμα και στη χαμηλότερη δυσκολία τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν μπαίνετε με άτομα που δεν κοιτούν καν τις παραμέτρους.

Το Mass Effect Andromeda σίγουρα δεν αποτελεί το καλύτερο που έχει δει η σειρά. Έχει μερικά άσχημα θέματα σε gameplay και ιδιαίτερα σε animation, αλλά αυτό δεν το κάνει κακό παιχνίδι. Σίγουρα αν είχε γίνει περισσότερη δουλειά, θα μπορούσαμε τώρα να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Η ιστορία του αποκτά ενδιαφέρον στην πορεία, αλλά αφήνει μερικά κενά, που είναι αρκετά σημαντικά. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για κάποιο story DLC πράγμα σχεδόν αδύνατο ή για κάποιο sequel, που από ότι φαίνεται θα αργήσει πολύ.

Grimmspace

Στις πρώτες δέκα ώρες το παιχνίδι μου φάνηκε άκρως βαρετό, με ατελείωτους διαλόγους και ελάχιστες μάχες. 75 ώρες μετά μπορώ να πω πως για ακόμα μια φορά σημασία έχει να διασκεδάζεις το παιχνίδι, ανεξαρτήτως βαθμολογίας. Βέβαια, μετά τα credits έπεσα με τα μούτρα στο multiplayer, όπου βίωσα τη μεγαλύτερη ήττα, χάρη στους συμπαίκτες, που δεν μπορούσαν να διαβάσουν καν την παράμετρο που έλεγε “-50% weapon damage”, η οποία συνοδευόταν από την “+100% melee damage”.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Mass Effect Andromeda

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.