Αποκαλύφθηκαν τα drop rates των loot boxes του Overwatch

Μήπως τελικά τόσο καιρό ήσουν απλά άτυχος;

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Μήπως τελικά τόσο καιρό ήσουν απλά άτυχος;

Πριν λίγο καιρό, το τμήμα της Blizzard στην Κίνα, υπεύθυνο για όλους τους Ασιατικούς servers του Overwatch, αναγκάστηκε νομικά, να αποκαλύψει δημοσίως τα στατιστικά και τις πιθανότητες πίσω από τα loot boxes του παιχνιδιού, που αφορούν τον server της Νότιας Κορέας. Αυτό συνέβη λόγω μιας πρόσφατης προσπάθειας της Κινέζικης κυβέρνησης να προστατεύσει τους διαδικτυακούς καταναλωτές που χρησιμοποιούν κάποιο σύστημα τυχαίας διανομής προϊόντων (όπως ακριβώς τα loot boxes) και να μπορεί να εξετάζει σε κάθε στιγμή την σωστή λειτουργία αυτού του συστήματος. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, η ίδια η Blizzard επιβεβαίωσε πως τα ίδια στατιστικά ισχύουν και σε όλους τους υπόλοιπους servers, και εξηγούνται παρακάτω.

Τα skins στο Overwatch έρχονται σε τρείς διαφορετικές ποιότητες, Rare, Epic και Legendary. Τα emotes είναι ως επί το πλείστον Epic, ενώ μερικά κατατάσσονται ως Legendary. Τα voice lines και τα spray είναι Common ενώ τα εικονίδια και τα victory poses είναι Rare. Τα highlited intros, όπως και τα emotes είναι κυρίως Epic με κάποιες εξαιρέσεις.

Ανεξαρτήτως λοιπόν από τον server στον οποίο βρισκόμαστε, η πιθανότητα να τύχουμε κάποιο Epic αντικείμενο είναι 1 στις 5.5 ενώ η αντίστοιχη πιθανότητα να τύχουμε κάποιο Legendary αντικείμενο είναι 1 στις 13.5. Προσοχή όμως διότι αυτή η πιθανότητα αναφέρεται στο κάθε drop ξεχωριστά και όχι συνολικά στο loot box. Ως γνωστόν (και πλέον επιβεβαιωμένα) κάθε loot box περιέχει σίγουρα 4 αντικείμενα, από τα οποία σίγουρα το ένα αντικείμενο είναι αξίας Rare ή περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω στοιχεία καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, συνολικά η πιθανότητα να περιέχει το loot box ένα Epic αντικείμενο είναι 18,19% ενώ η πιθανότητα να περιέχει ένα Legendary αντικείμενο είναι 7,4%. Αυτές οι πιθανότητες ισχύουν από τότε που το παιχνίδι βρισκόταν ακόμη σε beta και δεν έχουν αλλάξει ποτέ, όμως σύντομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Blizzard, το σύστημα των loot boxes θα αλλάξει, καθώς οι παίκτες θα έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να τύχουν duplicate αντικείμενα, αντικείμενα δηλαδή που έχουν ήδη στην κατοχή τους, από τα οποία φυσικά οι παίκτες λαμβάνουν κάποια credits ως αποζημίωση.

Ευελπιστούμε λοιπόν οι επερχόμενες αλλαγές στο drop system των loot boxes να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε συντομότερα εκείνο το γλυκό legendary skin του Genji που τόσο πολύ ονειρευόμαστε, και μέχρι τότε, Game On!

Περισσότερα νέα για το Overwatch