Tekken 7 | Review

Το έβδομο μέρος της αγαπημένης fighting σειράς Tekken επιστρέφει και η βεντέτα μεταξύ των Mishima δεν σταματάει ποτέ

Platforms
 

Αγαπημένο στοιχείο του Tekken είναι τα εκπληκτικά collisions στα χτυπήματα. Ο καθένας μπορείς να δέσει ένα combo χωρίς καν να ξέρει τα κουμπιά, σε σημείο να κάνει μέχρι και juggling. Το ύψος μιας επίθεσης ρυθμίζεται φυσιολογικά με την κατεύθυνση, ώστε να μπορείτε να χτυπήσετε εύκολα κάποιον που έχει πέσει στο έδαφος, έχει κολλήσει στον τοίχο ή αιωρείται. Αυτό επιπροσθέτως σημαίνει ότι κάποιος μπορεί εύκολα να απομνημονεύσει τις κινήσεις του αγαπημένου του χαρακτήρα, αν και η ποικιλία αυτών έχει αλλάξει ραγδαία.

Καταρχάς, ο Akuma είναι μια αρκετά ευχάριστη έκπληξη για το roster, αλλά αυτό μετά το Tekken Tag Tournament 2 μειώθηκε σημαντικά. Πολλοί γνωστοί χαρακτήρες όπως ο Lei, η Anna και ο Marduk, απουσιάζουν, αλλά όπως είναι φυσικό, οι νέες προσθήκες είναι αρκετά ικανοποιητικές. Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι η ύπαρξη season pass, κάτι νέο για τη σειρά, που θα φέρει χαρακτήρες και modes, αλλά εκτός αυτού, από την πρώτη κιόλας στιγμή, υπάρχει χαρακτήρας αποκλειστικά για τους κατόχους αυτού.

Ευτυχώς, το παράδειγμα της Capcom μένει μόνο σε αυτόν τον τομέα, αφού το single player κομμάτι είναι αρκετά γεμάτο. Το story mode που αναφέραμε πριν είναι μόνο η αρχή, αφού το παιχνίδι διαθέτει το κλασσικό arcade, αλλά και το treasure battles, όπου παλεύεται όσο τραβάει η όρεξή σας, μαζεύοντας αντικείμενα, έχοντας ταυτόχρονα και τις δικές του ιδιαιτερότητες. Μπορεί να μην υπάρχει single fight, αλλά το κενό αυτό καλύπτεται και με το παραπάνω. Ακόμα, υπάρχουν ειδικές tournament ρυθμίσεις για local multiplayer και έτσι δεν χρειάζεται να πειράζετε κάθε ρύθμιση ξεχωριστά.

Μένοντας λίγο στο Treasure Battles, σκοπός σε αυτά είναι να νικάτε, ώστε να παίρνετε αντικείμενα για customization και χρήματα μέσα από σεντούκια. Τα σεντούκια είναι διαφόρων τύπων και παίζει ρόλο το επίπεδο του αντιπάλου και το είδος της μάχης. Υπάρχουν special matches με double speed ή double damage, που δίνουν πολύ καλύτερα πράγματα, ενώ με κάθε Perfect παίρνετε ένα extra σεντούκι. Κάποιες φορές μάλιστα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με bosses, όπως Kazuya, Heihachi και Akuma, τα οποία δίνουν ακόμα καλύτερα πράγματα, αλλά πρώτα θα πρέπει να τελειώσετε το story για να δείτε τα περισσότερα.

Κάνοντας τη μετάβαση στο multiplayer, θα δείτε πως τα game modes δεν είναι παραπάνω από όσα χρειάζονται. Tα Ranked, Player Match και Tournament περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από ρυθμίσεις matchmaking, όπως connectivity και player level. Αν πάλι δείτε κάποιον περίεργο που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα decline. Στις πρώτες μέρες του παιχνιδιού το ranked matchmaking είχε άσχημα θέματα συνδεσιμότητας, αλλά με το νέο patch μπορείτε να βρείτε αγώνα αρκετά πιο γρήγορα.

Οπτικοακουστικά το παιχνίδι δείχνει καλύτερο από ποτέ, ειδικά στις ζωντανές του πίστες, γεμάτες κίνηση και χρώμα. Περαστικοί θα κάτσουν να παρακολουθήσουν λες και η μάχη είναι αξιοθέατο, ενώ αλλού θα παραμονεύει ένα ανακόντα. Επίσης, έκπληξη προκαλεί η διατήρηση των ζημιών, ενώ τα transfer γίνονται με φυσικό τρόπο, αφού ο άτυχος που θα γκρεμοτσακιστεί από κάπου, θα έχει άσχημη κατάληξη, χάρη στα collisions που αναφέραμε πριν, αλλά και τα physics.

Ακόμα και η μουσική αποτελεί σταθερή αξία, έχοντας νέα playlists, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας, επιλέγοντας κομμάτια από προηγούμενα Tekken. Ένα πράγμα που δεν καταλάβαμε ποτέ, είναι η συνεννόηση μεταξύ των χαρακτήρων, που ενώ μιλούν διαφορετικές γλώσσες, καταλαβαίνουν πολύ άνετα ο ένας τον άλλο.

Με λίγα λόγια το Tekken 7 είναι μακράν ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη σειρά. Νέοι μηχανισμοί και χαρακτήρες, πλούσιο single player κομμάτι και μια ιστορία που δείχνει ξεκάθαρα πως καταλήγει. Το πρόβλημα με το matchmaking ανήκει στο παρελθόν χάρη στο τελευταίο patch και πλέον μπορεί να ευχαριστηθεί άνετα κάποιος το online κομμάτι. Το μόνο παράπονο, είναι η ύπαρξη season pass με αποκλειστικούς χαρακτήρες, κάτι εντελώς καινούργιο για το franchise.

Grimmspace

Έκανα το λάθος να πάω απευθείας στο Online πριν ξεκινήσω με τα single player modes, βιώνοντας για τα καλά τα connectivity issues. Στη συνέχεια τα treasure battles απορρόφησαν τεράστιο κομμάτι του χρόνου μου, φτάνοντας στο Rank Warrior με Kazuya και τη νεόφερτη Katarina.Τέλος, το story mode σηματοδότησε και το ξεκλείδωμα του Platinum trophy, ενώ έκατσα να ξεκλειδώσω τα endings όλων των χαρακτήρων.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Tekken 7

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.