Tekken 7 | Review

Το έβδομο μέρος της αγαπημένης fighting σειράς Tekken επιστρέφει και η βεντέτα μεταξύ των Mishima δεν σταματάει ποτέ

Platforms
 

Το έβδομο μέρος της αγαπημένης fighting σειράς Tekken επιστρέφει και η βεντέτα μεταξύ των Mishima δεν σταματάει ποτέ

tekken

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή του Playstation 1, όπου πρωτοεμφανίστηκε η σειρά Tekken,αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζει να δίνει το παρόν στην competitive σκηνή. Ανά τακτά διαστήματα μάλιστα βλέπουμε νέα μέλη στην οικογένεια του franchise, φτάνοντας στο σήμερα με το φρέσκο Tekken 7. Μέχρι το Tekken 5 όλα τα παιχνίδια της σειράς κυκλοφορούσαν μόνο στο οικοσύστημα του Playstation και φυσικά των Arcade, ενώ το 7 αποτελεί και το πρώτο που τιμά τους PC gamers.

Η ιστορία του Tekken ανέκαθεν αφορούσε την «οικογένεια» Mishima και το The King of Iron Fist Tournament, που ξεκίνησε από τον Heihachi Mishima και είχε σαν έπαθλο ολόκληρη την εταιρία Mishima Zaibatsu. O Heihachi πάλεψε αμέτρητες φορές με το γιό του, Kazuya, ώσπου έφτασαν σε σημείο στο τέλος του Tekken 5, η εταιρία να περνάει στα χέρια του γιού του Kazuya, Jin. Ο Jin αποδείχτηκε χειρότερος όλων, αφού για δικούς του λόγους ξεκίνησε πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Tekken 7 ο Jin καταλήγει να μην έχει τόσο κεντρικό ρόλο, αφού έχει εξαφανιστεί και τον κυνηγάει όλος ο πλανήτης. Έτσι η πλοκή γυρνάει στο παλιό καλό Heihachi εναντίον Kazuya, με ακόμα ένα τουρνουά, μόνο που αυτή τη φορά βασικός στόχος του πρώτου, είναι να αποκαλύψει στον κόσμο τη διαβολική πλευρά του γιού του. Ωστόσο, ένας ακόμη εχθρός θα εμφανιστεί, με μοναδική αποστολή να σκοτώσει και τους δύο.

Το Story mode έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες και στο μεγαλύτερό του μέρος έχει τη μορφή αφήγησης, από ένα δημοσιογράφο που έχασε την οικογένειά του, στον πόλεμο που κήρυξε ο Jin. Μπορεί σε αυτό να παίρνετε τον έλεγχο συγκεκριμένων χαρακτήρων, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να δείτε την κατάληξη όλων των υπολοίπων. Μέσα από μια μάχη με τον καθένα ξεκλειδώνετε το ending του, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία του Arcade και μάλιστα με μερικές προσθήκες στον τομέα του gameplay.

Μια αποκλειστικότητα του story mode είναι ένα shortcut που δίνει πρόσβαση σε κάποιες σύνθετες κινήσεις, χωρίς να χρειαστεί να μπουρδουκλώσει τα δάκτυλά του ο παίκτης, μιλώντας πάντα για κάποιον αρχάριο. Η μεγαλύτερη όμως προσθήκη στους μηχανισμούς του παιχνιδιού, είναι το rage gauge, το οποίο δίνει πρόσβαση σε δύο πανίσχυρες κινήσεις, που μπορούν να αλλάξουν πολύ απότομα την πορεία ενός αγώνα. Οι κινήσεις αυτές είναι το Rage Art και το Rage Drive, με το δεύτερο να είναι κάπως πιο σύνθετο.

Η βασική ιδιαιτερότητα του Rage Art είναι πως την ώρα που πραγματοποιείται, ο χαρακτήρες δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί stagger και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι σωστή άμυνα και μερικές φορές side-stepping. Ωστόσο, μια σωστή τοποθέτηση την ώρα που ο εχθρός προσπαθεί να κάνει κάποιο χτύπημα, είναι ικανή να τον ισοπεδώσει πριν καν μπει σε rage και εκείνος. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει δει η σειρά τα τελευταία χρόνια και σε competitive επίπεδο μπορεί να προσφέρει μεγάλες εκπλήξεις.

Πάντα η σειρά Tekken ήταν φιλική προς όλους του χρήστες, κάτι που φαίνεται ακόμα περισσότερο στο 7, χάρη στο Rage Art και το shortcut του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περίπλοκες κινήσεις που χρειάζονται arcade stick για να εκτελεστούν σωστά. Ειδικά με την προσθήκη του Akuma από Street Fighter, ο οποίος διατηρεί τις ίδιες κινήσεις με εκεί, φαίνεται πως το παιχνίδι έχει βάθος που δεν είναι για όλους, αλλά τα βασικά combo αποτελούν βασική εξαίρεση.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Tekken 7

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.