EU LCS Finals Recap | Αυτοκρατορία

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, οι G2 βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, δημιουργώντας την δική τους ιστορική αυτοκρατορία

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, οι G2 βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, δημιουργώντας την δική τους ιστορική αυτοκρατορία

Η πιο ισχυρή – και δεμένη – ομάδα των τελευταίων τριών split ακούει στο όνομα G2 eSports. Στο δρόμο της για το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο βρέθηκαν οι νεοσύστατοι – από άποψη roster – αλλά ιδιαίτερα αξιόλογοι Unicorns of Love.

Η χημεία αλλά κυρίως η στρατηγική μέσω του macro & objective management ήταν τα δύο βασικότερα στοιχεία που έκριναν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι coaches με τις επιλογές τους, μέσω των draft που πραγματοποίησαν, υπογράμμισαν για άλλη μία φορά την διαφορετική οπτική που χαρακτηρίζει τις δύο ομάδες, αναφορικά με τον τρόπου που παίζεται το παιχνίδι.

Οι επιλογές αυτές αντικατοπτρίστηκαν και στο Summoner’s Rift, με τους G2 να επιλέγουν ένα πιο οργανωμένο και «αργοκίνητο» – λιγότερο θεαματικό παιχνίδι και τους UOL στη αντίπερα όχθη να επιζητούν «αίμα» και back to back teamfights. Το «επιβλητικό» macro των Πρωταθλητών έμοιαζε ασταμάτητο, με εξαίρεση το τρίτο παιχνίδι, όπου οι «Μονόκεροι» ήταν πρακτικά αλάνθαστοι, τιμωρώντας κάθε μικρό ή μεγαλύτερο λάθος των αντιπάλων τους.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν σχετικά «μουδιασμένες» στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Παρά τα wards, που πολύ σωστά τοποθετούσαν οι laners των UOL στην αντίπαλη ζούγκλα, δεν κατάφεραν να βγάλουν μπροστά τον Ivern. Η αδυναμία του να gangάρει έγινε ακόμη πιο εμφανής μετά τα τρία επιτυχημένα gangs από τον Trick που οδήγησαν και σε ισάριθμα kills.

Σοβαρή ευθύνη φέρει και ο Tahm Kench, ο οποίος σε πληθώρα περιπτώσεων δεν σεβάστηκε το pick potential των G2, πεθαίνοντας νωρίς δύο φορές, με αποτέλεσμα να «μοιράσει» gold μέσω kills και assists σε ολόκληρο το αντίπαλο team.

Η διαφορά που χτίστηκε στο early game διατηρήθηκε για ολόκληρο το παιχνίδι. Οι UOL, απεγνωσμένα προσπάθησαν, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, να επιστρέψουν. Ωστόσο το baron play που επιχείρησαν «επέστρεψε» με …άσχημα τρόπο. Ο απολογισμός ήταν 2 kills για τους G2 και φυσικά το baron buff.

Με αργά και σταθερά βήματα κατόρθωσαν να κλείσουν το πρώτο παιχνίδι στο 42ο λεπτό, έχοντας – υπόψιν – 21k gold διαφορά, πράγμα που χαρακτηρίζει και την ίδια την μονόπλευρη εξέλιξη του παιχνιδιού. 1-0.

Το βελτιωμένο draft των UOL τους επέτρεψε περαιτέρω τολμηρές κινήσεις από νωρίς. Κάποιες από αυτές ίσως γύρισαν «boomerang» για τους «Μονόκερους», αλλά στην πληθώρα των περιπτώσεων ήταν επιτυχείς, εξασφαλίζοντας διαφορά – σταθερά – 1k gold στο 11ο λεπτό.

Το παιχνίδι – μέσω αυτού – απέκτησε γρήγορο ρυθμό, αγγίζοντας το όρια της «φιέστας». Χαρακτηριστικό highlight, η «θυσία» του Exileh στο midlane, που έδωσε το Turret First Blood στην ομάδα του εν τέλει.

Το fight, που εν προκειμένω, έγειρε και την «ζυγαριά» στο δεύτερο παιχνίδι, ήταν εκείνο του 22ου λεπτού. Οι UOL έριξαν όλα τα recourses τους στον Ivern του Trick. Δεν είχαν όμως αρκετό burst damage για να τα καταφέρουν. Παρά το chain crowd control, που τον κράτησε στη θέση του για περίπου 10sec(!), οι G2 αντεπιτέθηκαν, γλυτώνοντας τον jungler τους αλλά κύρια παίρνοντας 2 kills και φυσικά… baron buff.

Στα fights που θα ακολουθήσουν, το sustain από Lulu & Ivern θα κάνει την διαφορά δίνοντας εν τέλει το προβάδισμα στους Πρωταθλητές, οι οποίοι προηγούντο 4,5k gold στο 28ο λεπτό.

Τα συνεχόμενα forced fights από τους «θολωμένος(;)» Unicorns δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν ηχηρά αποτελέσματα. Μια απέλπιδα προσπάθεια για έλεγχο – warding στο baron pit, θα δώσει την ευκαιρία για ένα καλό fight στους G2 που θα αποφέρει το κλείσιμο και του δεύτερου παιχνιδιού. 2-0.

Στο τρίτο παιχνίδι, οι «Μονόκεροι» εμφανίστηκαν …διαφορετικοί. Πιο ευρηματικοί, κατόρθωσαν να πατούν καλά στο παιχνίδι. Οι G2 κέρδιζαν τα περισσότερα skirmishes, όμως η πίεση που ασκούσαν οι laners των UOL σε ολόκληρο το χάρτη και τα objectives ήταν ασφυκτική.

Οι Unicorns, σε μία – αναμφίβολα- βραδιά «ψύχωσης» με τα κακά baron calls θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά. Αν ξαναδεί κανείς το replay, αμέσως παρατηρεί πως η επιθετικότητα των UOL, τους βρίσκει σε κακή θέση, με τους μισούς να κάνουν commit στο επακόλουθο fight και τους υπόλοιπους να kitάρουν.

Την …«ασθένεια» φαίνεται πως θα κολλήσουν ένα λεπτό αργότερα οι G2. Θα κατευθυνθούν προς το baron, χωρίς summoners, σε κακή θέση και φυσικά με τα μισά cooldowns up. Θα παραδώσουν στους UOL baron buff, σε συσκευασία δώρου, με «έξτρα» kills σως, 4 προς 1.

Οι «Μονόκεροι» έσυραν τους G2 στο δικό τους παιχνίδι και κατάφεραν, βασιζόμενοι στην πίεση των lanes, σε μερικές αμφισβητούμενες επιλογές των G2 και κυρίως στην παικτική ικανότητα του midlaner και jungler τους να κλείσουν το παιχνίδι. 2-1.

Η κούραση αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα για τους «Μονόκερους». Οι junglers έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο midlane, από πολύ νωρίς, δείχνοντας που θα είναι και το focus ολόκληρου του παιχνιδιού.

Τον γρήγορο ρυθμό της αρχής, ακολούθησε ένα πιο προσεκτικό παιχνίδι από πλευράς G2. Δεν επέτρεψαν στους Unicorns να επιβάλλουν για άλλη μια φορά τον ρυθμό τους και αυτό ήταν και το στοιχείο που τους επέτρεψε να «λήξουν» τη σειρά στο τέταρτο παιχνίδι.

Στο 26ο λεπτό η διαφορά έχει διαμορφωθεί στα 6k gold. Οι Πρωταθλητές παίζουν αποτελεσματικά το χάρτη, δίνοντας χώρο στην Camille του Expect για split push αλλά και – γιατί όχι – για duels. Οι Unicorns θα προσπαθήσουν για το Baron, σε μια τελευταία – απέλπιδα – προσπάθεια. Το extended fight που θα ακολουθήσει θα επιτρέψει στον toplaner των G2 να κάνει ένα έξυπνο teleport, που θα επιτρέψει το clean up, προσφέροντας ένα inhibitor και φυσικά το baron buff.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι G2 eSports θα βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με την «γυμνή» βάση των «Μονόκερων» και το βαρύτιμο τρόπαιο. Για τρίτη συνεχόμενη φορά, θα φορέσουν το «στέμμα» του «Βασιλιά» της Ευρώπης.

GGWP G2 eSports. Good Luck to MSI!

Περισσότερα νέα για το League of Legends