Budget gaming: Must play τίτλοι κάτω των 10€

Γιατί το καλό gaming δεν είναι σαν το καλό κρασί

Platform
 

Γιατί το καλό gaming δεν είναι σαν το καλό κρασί

 

Τον τελευταίο καιρό, ο κόσμος του gaming έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα και έχει γίνει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, ξεπερνώντας σε budget ακόμη και τον κόσμο του κινηματογράφου.  Οι μεγάλες εταιρίες του gaming βρίσκονται πλέον σε έναν μόνιμο αγώνα για το ποιος θα προωθήσει περισσότερο και θα βγάλει τον μεγαλύτερο αριθμό Triple – A τίτλων, καθώς αυτοί είναι οι τίτλοι που διαφημίζονται ως «καλύτεροι» και συνήθως, είναι και οι ακριβότεροι. Oι τιμές τους τυπικός δεν πέφτουν κάτω από τα 40€, επιφέροντας έτσι το μεγαλύτερο κέρδος. Μέσα σε αυτόν τον πυρετό όμως, πολλοί μεγάλοι τίτλοι ξεχνιούνται σχετικά γρήγορα και πολλά μικρότερα παιχνίδια περνούν εντελώς απαρατήρητα, καθώς δεν παίζουν το παιχνίδι των μεγάλων κερδών. Παραδόξως όμως πάρα πολλές φορές, παιχνίδια «δεύτερης κλάσης» σαν αυτά, μπορούν να μας προσφέρουν εμπειρίες gaming σε επίπεδο ψηλότερο ακόμα και πολλών Triple – Α τίτλων, χωρίς να επιβαρύνουν σχεδόν καθόλου το πορτοφόλι μας. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε τους καλύτερους must play τίτλους της κατηγορίας.

  • LIMBO

Platformer, atmospheric, puzzle. Τιμή στο Steam 9,99€

Φυσικά αυτή η λίστα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσαμε να πούμε με ασφάλεια πως το LIMBO είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν υπάρξει, απογειώνοντας το είδος των platformers. Απλό gameplay και έξυπνα puzzle βρίσκονται στη βάση του παιχνιδιού. Αυτό όμως που κάνει το LIMBO τόσο ξεχωριστό, είναι η αισθητική του. Με τον σκοτεινό, γκρίζο και μουντό σχεδιασμό του, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά ζοφερές μουσικές του, το LIMBO είναι ικανό να λυγίσει οποιονδήποτε βυθιστεί στον αλλόκοτο κόσμο του.

  • Dishonored

Stealth, action. Τιμή στο Steam 9,99€

Παρ’ότι το Dishonored 2 κυκλοφόρησε ως τεράστιος τίτλος, ο προκάτοχός του εμφανίστηκε ως ένα απλό project, το οποίο όμως αποδείχθηκε να έχει εν τέλη τεράστια επιτυχία, μένοντας στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα stealth games όλων των εποχών. Τα mechanics που εισήχθησαν στο Dishonored παρέμειναν ως βασικά στα games του είδους, ορίζοντας πρακτικά το gameplay πολλών μετέπειτα παιχνιδιών στον τομέα αυτό. Με την κυκλοφορία του sequel του, η τιμή του Dishonored έπεσε, αλλά όχι η ποιότητα του και οι εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει.

  • To The Moon

Adventure, indie, story rich. Τιμή στο Steam 7,99€

Εάν πιστεύετε πως τίποτα δεν μπορεί να σας συγκινήσει, εάν νιώθετε πως τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να κλάψετε όπως ένα παιδάκι που μόλις έριξε το παγωτό του ή εάν είστε τόσο σκληρός που σήμερα το πρωί φάγατε ένα μπολ καρφιά (χωρίς γάλα), ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το To The Moon. Φοβερή ιστορία, υπέροχοι χαρακτήρες, όμορφος σχεδιασμός και αριστουργηματικές μουσικές για ένα παιχνίδι που αποτελεί έργο τέχνης, το To The Moon είναι μια πραγματική βόμβα συναισθημάτων, που θα σας αφήσει άφωνους και με δάκρυα στα μάτια.

  • Gunpoint

Action, indie, strategy. Τιμή στο Steam 7€

Μια πανέξυπνη ιδέα σε συνδυασμό με μια απλή, όμορφη αισθητική και γοητευτικές μουσικές. Αυτό με μια πρόταση είναι o χαρακτηρισμός για το Gunpoint, ένα πολύ ιδιαίτερο, αλλά άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι ενός μικρού developement studio. Δράση, διασκέδαση και καλοσχεδιασμένες πίστες που δεν αναγκάζουν τον παίκτη να τις ολοκληρώσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δίνοντας και τη δυνατότητα να παίξετε το παιχνίδι παραπάνω από μία φορές, δοκιμάζοντας μια εναλλακτική λύση κάθε φορά. Η διάρκεια του παιχνιδιού δυστυχώς είναι σχετικά μικρή, αλλά η ιστορία του είναι όμορφη και με πολύ χιούμορ.

  • Undertale

RPG, indie. Τιμή στο Steam 9.99€

Πως θα μπορούσε να λείπει το Undertale από αυτή τη λίστα; Από τη μέρα που κυκλοφόρησε το παιχνίδι αυτό έχει καταφέρει να εισπράξει αποκλειστικά θετικές εντυπώσεις και λόγο της μοναδική του ιστορίας και των πολύ ξεχωριστών χαρακτήρων που, τράβηξε το ενδιαφέρον πάρα πολλών Youtubers εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του. Το Undertale αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο RPG, στο οποίο ο παίκτης μπορεί να αποφύγει πλήρως να σκοτώσει οποιονδήποτε. Πέραν όμως της ιστορίας και του gameplay που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του, το Undertale έχει έναν εξαιρετικό 8-bit σχεδιασμό με πολύ όμορφες μουσικές.

  • The Room 1&2

Puzzle, adventure. Τιμή στο Steam 4.99€

Μέρος μιας ενιαίας ιστορίας, το The Room μαζί με το sequel του είναι αρκετά άγνωστα παιχνίδια στο ευρύ κοινό. Παρ’ότι η γενική ιδέα της σειράς είναι σχετικά απλή, τα puzzle που καλείται ο παίκτης να λύσει είναι απροσδόκητα περίπλοκα, φτάνοντας σε σημείο να δυσκολέψουν ακόμη και τον πιο έμπειρο υποστηρικτή αυτού του είδους παιχνιδιών. Παράλληλα με τα puzzle αυτά, ο παίκτης θα δει να αναπτύσσεται και μια ιδιαίτερα ελκυστική ιστορία, που δίνει στο The Room μια επιπλέον ευχάριστη πινελιά

  • Downwell

Platformer, action, roguelike. Τιμή στο Steam 3€

Το Downwell, με τα pixel graphics του και τις 8-bit μουσικές του, αποτελεί ένα αρκετά ιδιόρρυθμο και προκλητικό platformer, το οποίο πολλές φορές θα σας φέρει σε σημείο να θέλετε να σπάσετε το χειριστήριο σας. Δράση, γρήγορες κινήσεις, εξωφρενικός ρυθμός και τεράστιο επίπεδο δυσκολίας, βρίσκονται στη βάση του gameplay του. Παρ’ότι το Downwell δεν έχει μεγάλη δημοτικότητα, αποτελεί έναν πραγματικά must play τίτλο για τους λάτρες των roguelike παιχνιδιών.

Υπενθυμίζουμε πως όλοι οι παραπάνω τίτλοι, πέραν των ήδη χαμηλών τους τιμών, μπορούν να αγοραστούν ακόμη πιο φτηνά κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε Steam Sale. Ελπίζουμε αυτά τα παιχνίδια να σας αποδείξουν πως, δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να απολαύσετε gaming υψηλού επιπέδου, καθώς πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω παιχνίδια συνοδεύονται και από πολύ χαμηλά specs για κάθε μηχάνημα. Θα επιστρέψουμε σύντομα με ακόμη περισσότερους must play, πανέμορφους και πάνω από όλα φτηνούς τίτλους για να προσθέσετε στη συλλογή σας, αλλά μέχρι τότε Game On!