They’re back | 2017 EU LCS Spring Split

Ξεκινάει το EULCS! Ας δούμε τι πρέπει να περιμένουμε στο Spring Split

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ξεκινάει το EULCS! Ας δούμε τι πρέπει να περιμένουμε στο Spring Split

Ο χρόνος αναμονής τελείωσε! Το EULCS ξεκινάει, με τις ομάδες να έχουν στόχο την κορυφή… ή την σωτηρία. Ίσως η μεταγραφική περίοδος στην Ευρώπη να μην εντυπωσίασε πολλούς, ίσως στην Αμερική να πήγαν ένα βήμα μπροστά με τις προσθήκες και στα χαρτιά να ισχύει πλέον το περιβόητο «NA>EU» που τόσοι fans θέλουν να υποστηρίζουν αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ μην ξεγράφετε τις Ευρωπαϊκές ομάδες! Οι παραδοσιακές δυνάμεις ενισχύθηκαν ή διατήρησαν το roster τους, μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις (ευχάριστες ή δυσάρεστες) και ο τρόπος διοργάνωσης άλλαξε. Για το γεγονός, το κανάλι LoL eSports δημοσίευσε το παρακάτω απολαυστικό trailer για τη νέα σεζόν που έρχεται:

Αν καθίσουμε να αναλύσουμε κάθε ομάδα χωριστά και ποια – στα χαρτιά – έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την τελική νίκη, θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες. Και σίγουρα στα Play-Offs θα γίνουν συναρπαστικά παιχνίδια με αμφίβολο αποτέλεσμα, αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια μιας γρήγορης ανάλυσης των ομάδων και που αυτές θα στηριχθούν για την επιτυχία, με βάση τους ομίλους στους οποίους συμμετέχουν. Κατ’ αρχάς, για όσους δεν το γνωρίζουν, το EULCS θα αρχίσει με ένα νέο σύστημα, που θα περιλαμβάνει 2 groups (όπως αναφέρθηκε σ’αυτό το άρθρο μας). Τα groups του Spring Split 2017 είναι τα εξής:

• Group A: G2 Esports, Misfits, Giants, ROCCAT, Fnatic

Ανάλυση

Οι G2 Esports παραμένουν, ως οι νικητές των προηγούμενων Splits, το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο και την τελική νίκη. Το σταθερό και ποιοτικό roster της ομάδας του Ocelote δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις άλλες ομάδες, αλλά μένει να δούμε αν ο Perkz θα είναι σε φόρμα ή όχι, μετά τις αποτυχίες στο MSI 2016 και στα Worlds. Οι Misfits είναι η σταχτοπούτα του LCS, αλλά με την παγκόσμια κλάση του KaKAO και τους Aphari, PoE στα solo lanes,  μπορεί «να πάρει μπρος» και να κάνει την έκπληξη. Αντίθετα, οι GIANTS και ROCCAT έχουν μάλλον προβλέψιμο μέλλον, με αρκετά νέα πρόσωπα στο LCS, που ίσως θα τις οδηγήσει σε ένα μεταβατικό Spring Split, όπου θα ψάξουν την ταυτότητά τους (και μάλλον θα παλέψουν για την παραμονή). Τέλος, puzzle για γερούς λύτες αποτελούν οι Fnatic. Το roster φαντάζει ποιοτικό, με ένα μείγμα βετεράνων (sOAZ, Amazing, Rekkles), που μπορεί ή να τα πάει περίφημα ή να αποτύχει τους στόχους του. Πολλά θα βασιστούν στο αν ο Rekkles «κουβαλήσει» την ομάδα και αν ο Caps θα αποτελέσει πράγματι ένα πετυχημένο στοίχημα της διοίκησης.

Πρόβλεψη

1. G2 Esports

2. Fnatic

3. Misfits

4. ROCCAT

5. Giants

• Group B: Team Vitality, Splyce, Origen, H2K, Unicorns of Love

Ανάλυση

Πολύ πιο ισορροπημένο από το Group Α, το Group B έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί μόνο, τους H2K. Με τον Febiven που θέλει να αποδείξει ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά του καλά και ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Ryu, ένα νέο Κορεατικό bot lane και τους σταθερούς Odoamne και Jankos, αυτή η ομάδα θα έχει πιθανότατα τον πρώτο λόγο και θα παλέψει για το τρόπαιο. Ακολούθως οι ομάδες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Η Team Vitality μας έχει συνηθίσει σε σταθερές πορείες τα τελευταία χρόνια, αλλά ίσως πέσει λιγάκι σε απόδοση φέτος. Οι Splyce, σταθερή αξία την προηγούμενη σεζόν, έχουν το ίδιο roster που τα πάει πολύ καλά – πράγμα θετικό γι’ αυτούς – και θα βρεθεί στα ψηλά του ομίλου. Οι UoL κέρδισαν το IEM Oakland και έρχονται με πολύ όρεξη για συνέχιση των επιτυχιών. Οι Origen φαντάζει να έχουν ένα δύσκολο έργο, αλλά δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Έχουν ένα αρκετά… περίεργο roster, που είτε θα αποτύχει εντελώς, είτε θα βρεθεί στα play-offs τρελαίνοντας κόσμο. Στα χαρτιά, το πρώτο είναι πιο πιθανό, αλλά η ομάδα του xPeke θα θέλει να μας διαψεύσει.

Πρόβλεψη

1. H2K

2. Splyce

3. Unicorns of Love

4. Team Vitality

5. Origen

Λοιπόν, έτοιμοι; Δεν βλέπουμε την ώρα! Το υψηλότερο επίπεδο ευρωπαϊκού League of Legends είναι εδώ και ανοίγει πάλι τις πύλες του. Πολλά τα στοιχήματα, πολλές προβλέψεις που θα διαψευστούν, πολλά παιχνίδια να απολαύσουμε. Και ένα σίγουρο. Το θέαμα που μας περιμένει. They’re back!

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends