Οι TOP 50 χορηγοί στα eSports για το 2016

Μέσα στο 2016, είδαμε όλο ένα και περισσότερες εταιρίες να μπαίνουν στον χώρο των eSports

Μέσα στο 2016, είδαμε όλο ένα και περισσότερες εταιρίες να μπαίνουν στον χώρο των eSports

Συγκεκριμένα, το 2016, στη βιομηχανία των eSports, επενδύθηκαν συνολικά 463 εκατομμύρια δολάρια. Στην παρακάτω εικόνα, βλέπετε τις TOP 50 εταιρίες, που είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο σε χορηγίες στα eSports για την χρονιά που πέρασε.

Πέρα όμως από εταιρίες, είδαμε όλο ένα  και περισσότερες αθλητικές ομάδες, να κάνουν «ποδαρικό» στον χώρο των eSports. Πέρα όμως από ξένους ομίλους, λίγο πριν το τέλος του 2016, είδαμε και έναν μεγάλο ελληνικό αθλητικό όμιλο, να εισέρχεται στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών, μέχρι το τέλος του 2019, πρόκειται να επενδυθούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, στη βιομηχανία των eSports παγκοσμίως.

Το 2016, πάνω από 1 δισεκατομμύριο γνώριζαν την ύπαρξη των eSports, ενώ το κοινό που παρακολούθησε διαδικτυακά τα μεγάλα eSports πρωταθλήματα, έφτασε τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως. Στατιστικές μελέτες δείχνουν το Awareness of eSports, να ξεπερνάει το 1,5 δισεκατομμύριο παγκοσμίως, με το κοινό που τα παρακολουθεί να φτάνει τα 450 εκατομμύρια άτομα.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω νούμερα δεν παύουν να είναι στατιστικές αναλύσεις, βάση των περασμένων ετών. Κανείς δεν μπορεί γνωρίζει πραγματικά, κατά πόσο θα μπορέσει να εκτοξευτεί η προβολή των eSports, μέχρι το 2019 και αν η προβολή τους προχωρήσει και στα τηλεοπτικά μέσα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Charts by newzοo.com

Tags

Nothing is true. Everything is permitted.