Gravity Rush 2 | Review

Η Kat επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια, συνεχίζοντας την ιστορία και καλύπτοντας τα κενά από το πρώτο Gravity Rush

Η Kat επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια, συνεχίζοντας την ιστορία και καλύπτοντας τα κενά από το πρώτο Gravity Rush

gravity

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο Gravity Rush όσο διασκεδαστικό και αν ήταν, άφηνε πολλά κενά στην ιστορία, κάτι που μπορούσε να διορθωθεί μόνο με την ύπαρξη ενός sequel. Επιπλέον, αν και το είδαμε στο Playstation 4 σαν port, τα όρια που έθετε η έκδοση για PS Vita ήταν εμφανή. Πλέον, το Gravity Rush 2 έρχεται αποκλειστικά στο Playstation 4, οπότε περιμένουμε πολλά περισσότερα από τον τεχνικό τομέα. Πριν ξεκινήσετε όμως τον νέο τίτλο, καλό θα ήταν να δείτε το Gravity Rush: The Animation – Overtune, που συνδέει τα δύο παιχνίδια.

Για άλλη μια φορά το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την Kat, που πλέον ζει μαζί με τη φίλη της Raven στην Hekseville. Η πόλη αυτή βρίσκεται στον αέρα πάνω σε μια τεράστια κολόνα, που φτάνει πολλά μέτρα στον ουρανό, χωρίς να είναι γνωστό τι υπάρχει εκεί πέρα. Τα δύο κορίτσια έχουν έναν γάτο και ένα κοράκι αντίστοιχα, που με ένα μαγικό τρόπο τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται τη βαρύτητα. Στο πρώτο Gravity Rush, παρότι ήταν μια πολύ όμορφη ιστορία, άφηνε πολλά κενά στην ταυτότητα και το παρελθόν των δύο κοριτσιών.

Μετά από τα γεγονότα που συνέβησαν στο Overtune, η Kat καταλήγει μόνη της στη συνοικία Barga και χωρίς τη βοήθεια του γάτου Dusty δεν μπορεί να διαχειριστεί τη βαρύτητα. Έτσι, αναγκάζεται να δουλέψει σε ορυχεία, ώστε να μπορέσει να ζήσει. Εκεί που τα πράγματα μοιάζουν τραγικά, η Kat επανασυνδέεται με τον Dusty παίρνοντας πίσω τις δυνάμεις της, βγάζοντας λάθος όλους όσους την είχαν παρεξηγήσει. Μετά από αυτό οι άνθρωποι του Banga πηγαίνουν στην πόλη Jirga Para Lhao, όπου ξεκινάει στην ουσία το παιχνίδι. Στόχος της Kat είναι πλέον να βρει τη Raven και μαζί να επιστρέψουν μια και καλή στην Hekseville.

Η ιστορία είναι χωρισμένη σε τέσσερα ολοκληρωμένα κομμάτια, που σίγουρα είναι αρκετά μεγάλα και θα μπορούσαν ορισμένες στιγμές να αποτελούν ένα μεμονωμένο παιχνίδι το καθένα. Η πλοκή ξετυλίγεται με ομοιόμορφο τρόπο, με τη λήξη του κάθε κεφαλαίου να σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου μέρους της ιστορίας της Kat. Όλα τα ερωτήματα από το πρώτο παιχνίδι καλύπτονται, με μια μικρή εξαίρεση που εμφανίζεται στην πορεία. Το παραμύθι της Kat φτάνει στο τέλος του, με τρόπο που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Για όσους δεν θυμούνται, το Heksenville είναι μια πόλη χωρισμένη σε τέσσερα κομμάτια. Το κάθε ένα από αυτά διαθέτει μια διαφορετική κουλτούρα και μια παλέτα χρωμάτων πάνω σε μια συγκεκριμένη απόχρωση. Από την άλλη, η Jirga Para Lhao είναι πάλη χωρισμένη σε περιοχές, μόνο που αυτή τη φορά έχουν τη μορφή στοίβας. Κάθε περιοχή εδώ αποτελεί μια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, με αυτή που βρίσκεται στον πάτο να είναι η πιο φτωχή, ενώ αυτές πιο ψηλά να ανήκουν στους πλούσιους. Το φαινόμενο με τις αποχρώσεις του Heksenville δεν εμφανίζεται εδώ, πέρα από το μέρος  που ζουν οι φτωχοί. Στις υπόλοιπες όπου υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία, παρατηρείται η βελτίωση που υπάρχει στα γραφικά μετά τη μετάβαση σε αποκλειστικότητα του Playstation 4.

Όσο για τους κατοίκους του Jirga Para Lhao μπορούμε να πούμε ότι διαφέρουν πολύ σε σχέση με αυτούς του Hekseville. Καταρχάς, ενώ οι δεύτεροι φορούν πιο μοντέρνες ενδυμασίες, αυτοί στο Jirga Para Lhao είναι κάπως πιο περίεργοι, με την έννοια των μη συνηθισμένων ρούχων. Βέβαια, η κοινωνική τάξη που αναφέραμε και προηγουμένως παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο, αφού η ποιότητα των ρούχων εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του καθενός. Ένα θέμα που παραμένει είναι η μικρή ποικιλία NPCs, σε σημείο που μπορείτε να δείτε περισσότερους από δύο πανομοιότυπους στο ίδιο σημείο.

Τα cutscenes εξακολουθούν να έχουν τη μορφή comic τις περισσότερες φορές, όπου μπορείτε να επιστρέψετε σε προηγούμενο panel σε περίπτωση που κάτι σας διαφεύγει. Οι χαρακτήρες μιλούν μια δική του γλώσσα, οπότε θα πρέπει απλά να διαβάζετε τους υπότιτλους, ώστε να καταλαβαίνετε τους διαλόγους και γενικά την ιστορία. Αυτό όμως που τονίζουν τα cutscenes αυτά, είναι ότι κάποιοι σχετικά σημαντικοί χαρακτήρες δεν ξεπερνούν σε ποιότητα τους απλούς NPCs που τριγυρνάνε στις πόλεις και οι μόνοι που έχουν ουσιαστική διαφορά είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες.

Βασικός εχθρός για ακόμη μια φορά είναι τα Nevi, γνωστά σαν scarabs στη νέα περιοχή. Αυτά προέρχονται από gravity storms, έχουν μαύρη μορφή σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και τα αδύνατά τους σημεία είναι κάποιες κόκκινες σφαίρες που έχουν πάνω τους. Ωστόσο, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους και πολεμικές μηχανές, όπου λειτουργούν όπως και τα Nevi, έχοντας φωσφορίζοντα αδύνατα σημεία. Η ποικιλία εχθρών δεν σταματάει εδώ, αφού στην πορεία θα δείτε ακόμα περισσότερους τύπους και φυσικά εντυπωσιακά bosses.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Gravity Rush 2

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.