Gravity Rush 2 | Review

Η Kat επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια, συνεχίζοντας την ιστορία και καλύπτοντας τα κενά από το πρώτο Gravity Rush

Το μεγαλύτερο μέρος gameplay φαίνεται να έρχεται απευθείας από το πρώτο Gravity Rush, κληρονομώντας όλες τις βασικές κινήσεις. Στο έδαφος μπορείτε να πραγματοποιήσετε απλά combos με το πάτημα ενός κουμπιού, να πηδήξετε και να κάνετε sliding από το ένα μέρος στο άλλο χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα. Επίσης, μια τούμπα αποτελεί το dodge mechanic του παιχνιδιού, δίνοντας invulnerability frames, χωρίς ευτυχώς να γίνεται abuse, αφού υπάρχει ένα μικρό delay ανάμεσα στις χρήσεις του. Τέλος, η Kat διαθέτει μια ειδική επίθεση, που χρησιμοποιεί μια μπάρα και μέσα από μια κίνηση που θυμίζει τρυπάνι χτυπάει απανωτά τους εχθρούς.

Μια από τις πιο υποτιμημένες δυνάμεις που έχετε στο Gravity Rush, είναι αυτή του stasis field. Μέσα από αυτό η Kat μπορεί να σηκώσει αντικείμενα και τα να πετάξει προς τους εχθρούς. Μπορεί σε θέμα στόχευσης να χρειάζεται λίγη ώρα, γιατί αν πετάξετε κάτι αμέσως ενδέχεται να βρει σε άκυρα σημεία, αλλά η ζημιά που θα προκληθεί θα σας λύσει τα χέρια σε δύσκολες καταστάσεις. Ακόμα και σε boss fights που προσπαθείτε να τα πετύχετε στα τρωτά τους σημεία, θα δείτε ότι κάνουν υπερβολική ζημιά. Μια νέα προσθήκη στο GR2 είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα ειδικό throw, που στην ουσία το αντικείμενο που εκτοξεύετε χτυπάει πολλούς στόχους.

Το gravity shifting γενικά ακούγεται απλή υπόθεση, αλλά η υλοποίησή τους χρειάζεται αρκετή εξάσκηση. Στην ουσία ρυθμίζετε σε ποιο σημείο θα ασκείται η βαρύτητα και θα αιωρείστε προς τα εκεί σε κανονική ταχύτητα ή ταχύτητα πτώσης. Κινήσεις όπως dodge, stasis field και special λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα combos, που έχουν αντικατασταθεί με το gravity kick. Η κίνηση αυτή αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Kat, όπου με τη βοήθεια της βαρύτητας χτυπάει ένα εχθρό που έχει μπει αυτόματα στο στόχο. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που κάποιος θα αποφύγει αυτήν την επίθεση, αφήνοντάς σας να παιδεύεστε με το shifting, ώστε να επανέλθετε στη μάχη.

Δεν επικεντρώνονται όμως μόνο στο gravity kick τα προβλήματα, αλλά γενικά στο σύστημα της κάμερας. Αυτή μπορεί να ελεγχθεί με χρήση του αναλογικού μοχλού και motion controls. Το θέμα είναι πως αν απενεργοποιήσετε τα motion, θα συνειδητοποιήσετε πως το παιχνίδι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να δουλεύει και με τα δύο. Δεν είναι απαραίτητα κάτι άσχημο, αλλά θέλει πολύ ώρα προσαρμογής. Το χειρότερο είναι όταν επιτίθεστε με gravity kick σε έναν εχθρό και αμέσως η κάμερα χάνεται πίσω από αυτόν, κρύβοντας έτσι τη θέση της Kat.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία του παιχνιδιού υπάρχουν και δύο styles που επηρεάζουν τη δύναμη της βαρύτητας. Καταρχάς, έχουμε το Lunar Style, που κάνει την Kat να κινείται σαν να είναι στο φεγγάρι, δηλαδή με κινήσεις που την κάνουν να μένει για αρκετή ώρα στον αέρα. Όλες οι κινήσεις αλλάζουν, αλλά οι επιθέσεις είναι λίγο πιο αδύναμες. Το μεγάλο θετικό αυτού του στυλ είναι η ευκινησία, που σας επιτρέπει να μετακινήστε γρήγορα χωρίς shifting. Επίσης, οι σημαντικότερες αλλαγές είναι στο άλμα, που μπορεί να φορτώσει και να πάει πιο ψηλά, και στο gravity kick, που αλλάζει τελείως, με την Kat να χρησιμοποιεί ένα wormhole και να βγαίνει στο πίσω μέρος ενός εχθρού.

Από την άλλη, το Jupiter Style δίνει περισσότερη έμφαση στο combat, αν και οι κινήσεις πλέον είναι πιο αργές. Ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιηθεί για περιήγηση είναι με την ταχύτητα πτώσης πάνω στο gravity shifting. Οι επιθέσεις εδώ προκαλούν shockwaves και είναι αρκετά χρήσιμα στην καταπολέμηση μικρότερων και μεγάλους σε αριθμό εχθρών. Ακόμα και στο έδαφος, ενώ το combo είναι πολύ αργό, μπορεί με ένα χτύπημα να σπάει τα αδύνατα σημεία των Nevi, χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Το συμπέρασμα για όλα τα styles είναι πως έχουν τις στιγμές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποιο λιγότερο χρήσιμο από τα άλλα.

Γενικά η μετακίνηση στον κόσμο του παιχνιδιού δεν είναι τόσο χρονοβόρα χάρη σε όλα τα παραπάνω. Για κάποιον που έχει μάθει το χειρισμό και μπορεί να διαχειριστεί σωστά τα δύο styles, δεν θα του πάρει πάνω από πέντε λεπτά να πάει από το ένα μέρος στο άλλο. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή για fast travel, από ειδικά manholes, που όμως πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψετε. Το θετικό του fast travel είναι το πολύ μικρό loading time που έχουν, κάνοντάς το μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να κερδίσουν χρόνο.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Gravity Rush 2

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.