7 αγαπημένοι gaming Youtubers

Από την στιγμή που ασχολείσαι με παιχνίδια, είναι σχεδόν απίστευτο να μην ασχολείσαι και με youtubers

Ή αλλιώς: 7 Youtubers που έχω ξοδέψει περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελα να παραδεχτώ, βλέποντας βίντεο τους

Από την στιγμή που ασχολείσαι με παιχνίδια, είναι σχεδόν απίστευτο να μην ασχολείσαι και με youtubers που φτιάχνουν υλικό με βάση αυτά. Σίγουρα εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση στον κανόνα. Πριν κοιμηθώ, όταν τρώω ή όταν απλά βαριέμαι συνηθίζω να βλέπω βίντεο στο Youtube. Για αυτό αποφάσισα να φτιάξω μια λίστα με τους 7 youtubers που παρακολουθώ περισσότερο, γιατί θεωρώ πως τα θέματά τους είναι ενδιαφέροντα και ίσως μπορεί να βρεις κι εσύ κάτι που σου αρέσει. Η μόνη προϋπόθεση της λίστας είναι να ασχολούνται πλήρως ή μερικώς με το gaming. Η λίστα είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, αλλά μπορείτε στα σχόλια να προτείνετε άλλους youtubers που θεωρείτε πως θα μπορούσαν να είναι στην λίστα, κάτω στα σχόλια. Η λίστα ξεκινάει από το νούμερο 7 που είναι το χαμηλότερο και καταλήγει (προφανώς) στο νούμερο 1 που είναι το υψηλότερο. Χωρίς περαιτέρω προλόγους, ξεκινάμε:

7) Gorsky

Είναι ένας από τους δύο Youtubers στην λίστα, που το υλικό του έχει να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με το LoL. Ίσως να έχετε δει κάποιο από τα βίντεο του αν ασχολείστε με το παιχνίδι, μιας και είναι ο άνθρωπος πίσω από την σειρά «GG», στην οποία πιάνει κάθε φορά έναν διαφορετικό χαρακτήρα του παιχνιδιού και κάνει ένα σύντομο machinima, με μπόλικη επεξεργασία ήχου και εικόνας, κάνοντας υπερβολικά αστεία, που θυμίζουν τα κλασσικά -πλέον- βίντεο τύπου MLG.

6)The Game Theorists

Αν σας αρέσουν οι περίεργες και τραβηγμένες θεωρίες για τα αγαπημένα σας παιχνίδια, τότε πρέπει να ελέγξετε σίγουρα αυτό το κανάλι. Aυτό που κάνει το κανάλι να διαφέρει από άλλα παρόμοια είναι το γεγονός πως τα βίντεο του συνοδεύονται από μια πολύ εκπαιδευτική προσέγγιση από τον δημιουργό της MatPat (κατά τον κόσμο Matthew Robert Patrick). Οι θεωρίες του έχουν να κάνουν επί το πλείστον με χαρακτήρες της Nintendo, αλλά και με παιχνίδια όπως Call of Duty και Five Nights At Freddy’s. Και για όσους είναι σινεφίλ, υπάρχει το αντίστοιχο κανάλι με το όνομα The Film Theorists.

5)TotalBiscuit

Ο πιο σοβαρός σε αυτή την λίστα, ο John Bain αποκαλεί τον εαυτό του Κυνικό Βρετανό και στα βίντεο του συνήθως θα σχολιάσει κάποιο νέο παιχνίδι είτε είναι indie είτε είναι ΑΑΑ τίτλος. Δεν λείπουν οι φορές που η γνώμη του είναι αρνητική, ειδικά μέσω της σειράς του «WTF…», δημιουργώντας συχνά αντιπαλότητα με τους δημιουργούς των παιχνιδιών, σε σημείο που το Youtube είχε κατεβάσει βίντεο του μετά από παράκλησή τους στην αρχή της καριέρας του. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια σωστά δομημένη κριτική ενός τίτλου, αυτό είναι το κανάλι για εσάς.

4)SovietWomble

Ένας ακόμα Βρετανός στην λίστα μας, ο Womble παίζει μια πληθώρα παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων CS:GO, Rust, Arma 3, Day Z. Το χιούμορ του αναδεικνύεται περισσότερο όταν παίζει μαζί με την gaming clan του, ZF (ZeroFucks), που αποτελείται από πανικόβλητα ουρλιαχτά, ασυνεννοησίες, προσβολές και φάρσες ο ένας στον άλλον, με τα βίντεο να καταλήγουν συχνά σε ξεκαρδιστικές αποτυχίες. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά του με το -πολύ ταιριαστό όνομα- «Bullshitery».

3)Magikarp Used Fly

Πασίγνωστος σε όσους παίζουν LoL, ο Magikarp έγινε γνωστός για τα Actual Champion Spotlights του, όπου διακωμωδεί όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, σε βίντεο κατά μέσω όρο διαρκείας 10 λεπτών. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν ο Videogamedunkey παράτησε το LoL, λόγω μιας διαθεσιμότητας του λογαριασμού του, και κατηγορήθηκε αρκετές φορές ότι είναι αντιγραφέας. Ο Magikarp, παρ’ όλα αυτά, συνέχισε και ξεπέρασε τον Dunkey, αποδεικνύοντας πως έχει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χιούμορ με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού και ειρωνείας (και memes). Μερικές φορές ανεβάζει βίντεο στα οποία μιλάει για μια ιστορία που έχει ζήσει ενώ παίζει παράλληλα LoL. Έχει μια ισχυρή βάση θεατών το οποίο φαίνεται από την πρόσφατη μίνι σειρά που έκανε, με συλλογή αποτυχημένων κινήσεων στο LoL, που αυτοί του έστειλαν από παιχνίδια τους. Επιπλέον έχει αφιερώσει βίντεο για να μιλήσει για άλλους youtubers που ασχολούνται με το LoL, κάτι που δείχνει ένα ομαδικό πνεύμα.

2)Achievement Hunter/Rooster Teeth

Η Rooster Teeth υπάρχει πάνω από μια δεκαετία στον χώρο του gaming ως πρωτοπόροι στις σειρές-machinima με την πασίγνωστη σειρά Red vs Blue, η οποία είναι βασισμένη στο Halo. Επιπλέον υπάρχει μια άλλη σειρά με δικό της κανάλι, που στηρίζεται πιο πολύ στο gaming κομμάτι με το όνομα Achievement Hunter, στην οποία μέλη της Rooster Teeth προσπαθούν να ολοκληρώσουν επιτεύγματα από παιχνίδια. Με τα χρόνια η σειρά αυτή έχει επεκταθεί σε 4 κατηγορίες με αυτές να είναι: Achievement Hunter, LetsPlay, GameFails και Achievement Hunter Community. Επιπλέον υπάρχει και αρκετό υλικό που δεν έχει επίκεντρο το gaming, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας είναι αρκετά ιδιαίτεροι χαρακτήρες και συμμετέχουν πολύ ενεργά στο υλικό τους. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, υπάρχει ένα μερικώς εκτενέστερο αφιέρωμα για την Rooster Teeth στην σελίδα μας.

1)Angry Video Game Nerd/Cinemassacre

Ο πιο γνωστός youtuber στον χώρο του retrogaming, ο κατά τον κόσμο James Rolfe, έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του να παίξει ό,τι απαράδεκτο παιχνίδι έχει βγει από προηγούμενες δεκαετίες, για να μην τα παίξουμε εμείς. To AVGN είναι η μεγαλύτερη σειρά του καναλιού Cinemassacre, του οποίου και είναι ιδρυτής. Εδώ και μια δεκαετία έχει προσφέρει πάνω από 100 επεισόδια, στα οποία τον βλέπουμε να βγαίνει έξω από τα ρούχα του παίζοντας τίτλους τουλάχιστον εικοσαετίας. Πολύ πιθανό είναι πως αν δεν μου τον είχε προτείνει ένας φίλος, τώρα θα έκανα πιο παραγωγικά πράγματα στην ζωή μου. Με τα χρόνια το Cinemassacre επεκτάθηκε και σε άλλα media, όπως ταινίες και επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και έχει φτιάξει επιπλέον σειρές όπου ο ίδιος ή οι συνεργάτες του παίζουν κάποιο retro παιχνίδι. Θα ακολουθήσει ένα πιο αναλυτικό αφιέρωμα κάποια στιγμή στο μέλλον.