Αφιέρωμα: Rooster Teeth Red VS Blue

«Hey, do you ever wonder why we are here?»

«Hey, do you ever wonder why we are here?»

rooster-teeth

Αυτή είναι η ερώτηση που κάνει ο Simmons στο φίλο του Griff, καθώς και οι δύο κάνουν τη σκοπιά τους στη βάση τους στο Blood Gulch. Αν δεν καταλάβατε τίποτα από την προηγούμενη πρόταση, μην ανησυχείτε, γιατί στις γραμμές που ακολουθούν, θα λυθούν όλες οι απορίες σας. Το εν λόγω αφιέρωμα έχει να κάνει με το Rooster Teeth και τη σειρά που την έφερε στο προσκήνιο του ίντερνετ, Red vs Blue. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2003 στο Τέξας, με αρχικό σχέδιο τη δημιουργία σειρών βασισμένων σε παιχνίδια.

red-vs-blue-2

Το Red vs Blue ήταν το πρώτο τους εγχείρημα, με τη σειρά να έχει φτιαχτεί βασισμένη από το παιχνίδι Halo, με τους ηθοποιούς να δίνουν μόνο τις φωνές τους στους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Ένας λόγος που μπορεί να επέλεξαν το Halo, είναι ότι ένας από τους ιδρυτές της Rooster Teeth, ο Michael Justin «Burnie» Burns, είχε δουλέψει ως voice actor στο πρώτο Halo. Το Red vs Blue ξεκίνησε το 2003 ως μια μικρή σειρά 6-8 επεισοδίων, αλλά η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Με 14 σεζόν στο δυναμικό της, αποτελεί πλέον την πιο μακροχρόνια σειρά στο διαδίκτυο.

Η ιστορία έχει να κάνει με τη μάχη των στρατών Red και Blue, οι οποίοι βρίσκονται σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Αργότερα, οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν πως ο εμφύλιος πόλεμος είναι ένα τέχνασμα και ότι και οι δύο στρατοί βρίσκονται υπό την διοίκηση του Project Freelancer, με σκοπό την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων που αποκαλούνται Freelancers, για να πολεμήσουν οποιαδήποτε εξωγήινη απειλή. Η αρχή της σειράς λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα γεγονότα του πρώτου και του δεύτερου Halo, χωρίς όμως να είναι στενά δεμένη με αυτά. Από την έκτη σεζόν και μετά, η ιστορία φαίνεται να βασίζεται πιο πολύ με το σύμπαν του παιχνιδιού, συνεχίζοντας μετά το Halo 3 και έχοντάς το σαν σημείο αναφοράς καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Όμως τι είναι αυτό που έκανε τη σειρά τόσο πετυχημένη; Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν το κίνημα machinima, δηλαδή τη χρήση παιχνιδιών για την δημιουργία βίντεο και ταινιών μέσω υπολογιστών, το οποίο μόλις ξεκινούσε να γίνεται μεγάλο. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο του αρκετό, μιας και το Red vs Blue έχει ένα ευφυέστατο σενάριο με εξίσου έξυπνους διαλόγους, χρησιμοποιώντας όλες τις πτυχές της κωμωδίας και συνδυάζοντάς τις με σωστές δόσεις σοβαρότητας και δράματος όποτε χρειαστεί.

red-vs-blue

Η Rooster Teeth είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες που ασχολήθηκαν με το gaming πέρα από τη δημιουργία παιχνιδιών. Το Red vs Blue δεν είναι ασφαλώς η μόνη τους σειρά, με το RWBY να είναι μια από τις πρωτότυπες animated παραγωγές τους και το Achievement Hunter να είναι πιο κοντά στον γενικό τομέα των παιχνιδιών. Ήδη το 2015 απέκτησαν δικό τους κλάδο για δημιουργία παιχνιδιών, φτιάχνοντας παιχνίδια για τις σειρές τους, όπως το RWBY: Grimm Eclipse. Αν σας τράβηξε την προσοχή, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στην ιστοσελίδα τους. Με ποιοτικό υλικό και ισχυρή κοινότητα, ίσως και να βρείτε κάτι που θα σας αρέσει.