Κανονισμούς διαιτησίας εισάγει η WESA

Διαιτητικό δικαστήριο για τα Esports

Platform
 

Διαιτητικό δικαστήριο για τα Esports 

 

 

Τι είναι η WESA; Ο Διεθνής  Σύνδεσμος των Esports ή αλλιώς World Esports Association δημιουργήθηκε το Μάιο του 2016, με σκοπό να δώσει έναν πιο επαγγελματικό χαρακτήρα στα Esports. Οκτώ από τις πιο δημοφιλής ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε συνεργασία με το ESL και έφτιαξαν αυτόν τον οργανισμό. Οι ομάδες που βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα είναι : Fnatic, Team EnvyUs, Ninjas in Pyjamas, G2 Esports, Virtus.pro, Natus Vincere και Mousesports.

Η WESA θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη των Esports σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και ακεραιότητας. Πως όμως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Θέτοντας σε ισχύ το Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο θα διαχειρίζεται κάθε νομικό πρόβλημα που αφορά τα Esports. Ζητήματα όπως: πρόβλημα με συμβόλαια, χρηματικά έπαθλα, πληρωμές, οικονομικές παραβάσεις και εκπροσώπηση παικτών. Το Δικαστήριο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τη WESA και θα είναι ανοιχτό για παίκτες, ομάδες, οργανωτές και όποιον άλλο ανήκει στο ευρύ φάσμα των Esports.

Η διαδικασία για να τεθεί κάποιο θέμα στο Δικαστήριο είναι απλή. Ο προσφεύγων (Claimant) πρέπει να δώσει στον συνεναγόμενο (Respondent) το Notice of Arbitration, ένα έγγραφο που περιγράφει τυχόν παραπτώματα του συνεναγόμενου. Εκείνος με τη σειρά του θα πρέπει να στείλει την απάντηση του για τις κατηγορίες. Στη συνέχεια ακολουθούν έγγραφες καταθέσεις, που θα συμπληρωθούν από μια προφορική εξέταση.

Αυτό που προσφέρει το Διαιτητικό Δικαστήριο σε αντίθεση με το δικαστήριο της εκάστοτε χώρας είναι ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν «Διαιτητές» που έχουν εμπειρία στην υπόθεση, δεδομένου ότι η επιλογή έγινε κοινή συναινέσει. Επίσης η διαδικασία της κάθε υπόθεσης και το αποτέλεσμα είναι άκρως εμπιστευτικά. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει έφεση οπότε το αποτέλεσμα της υπόθεσης βγαίνει πολύ γρήγορα.

Τέτοιες ενέργειες σίγουρα θα βοηθήσουν τα Esports να αναπτυχθούν ως μια πολυκερδής οργάνωση, δίνοντας ευκαιρίες σε περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της WESA.

Tags